USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Üniversite hayalini 70'inden sonradan gerçekleştirdi

Bayburt'ta canlı Veysel Gider, süresince düğüm küsurat üniversite hayalini 70'inden sonradan gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Üniversite hayalini 70'inden sonradan gerçekleştirdi
30-09-2022 13:00
Bayburt

Lise eğitiminin peşi sıra iş yaşamına atık ve üniversite öğrenimi alamayan Gider, 1989 senesinde zor olduktan sonraları şehirde evcil neşriyat karşıcı birlikte gazetede çalışmaya başladı.

Yıllar süresince nice sütun ve dergide muhabirlik ve kenar yazarlığı karşıcı Gider, bu sene üniversite sınavına girdi. Gider, kifayetli puanı alarak Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümüne yük yaptırdı.

Oğlu Yusuf Gider (22) ile ayrımsız sınıfı paylaşan Veysel Gider, ilerleyici yaşına karşın azmiyle ve derslere ilgisiyle öğrencilere ve etrafına kalıp oluyor.

"Yaşlanınca bana 'tarih dede' niteleyerek seslenme fail dostlarım vardı"

Veysel Gider, AA muhabirine, 33 sene ilk zor olduktan sonra, çocukken iptila salmış olduğu gazetecilik mesleğini enerjik şekilde hazırlamaya başladığını söyledi.

Liseyi Gümüşhane'de hoca mektebinde okuduktan sonraları en iri hayalinin üniversite bulunduğunu tamlayan Gider, "Öğretmen edinmek arzumdu. Çok istedim fakat kader olmadı. Sonra Bayburt'ta liseyi bitirdim. Liseyi bitirdiğim sene Mustafa Kemal Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Enstitüsünü kazandım. Orada yük yaptırdıktan sonraları işim hasebiyle okuyamadım. O içimde birlikte düğüm kaldı." dedi.

Okuma yazmaya bulunan arzusu hasebiyle bebek yaşlardan itibaren hem çalışıp bununla birlikte kentteki evcil gazetelere yazılar gönderdiğini aktaran 4 bebek babası Gider, 1960'lı zamanlarda şehirde neşriyat yaşamını sürdüren Bayburt Postası'nda yazılarının yayımlandığını, ilerleyici zamanlarda ise dostlarıyla bu arada toy sütun ve dergiler çıkardığını anlattı.

Bu sene sınava girdiğini ve kifayetli puanı alarak gün bölümünü yeğleme ettiğini dile getiren Gider, şunları kaydetti:

"Tarih kısmı benim çocukluğumdan buyana özelikle de memleketim bulunan Bayburt'un geçmişini araştırı sevgisiyle başladı. Tabi memleketini seven, memleketinin geçmişini de seviyor. Öğrenmeyi istek ediyor ne oldu, ne olmadı diye? Böyle olunca az buçuk da bizde gün sevdası ciddi bastı. Hatta yaşlanınca bana 'tarih dede' niteleyerek seslenme fail dostlarım vardı. Tarihi seviyorum. Geleceğimize elleme bakmamız düşüncesince geçmişimizi bilmemiz gerekiyor niteleyerek düşünüyorum. Dolayısıyla 6 toprak yeğleme ettim. Bayburt Üniversitesi Tarih Bölümünü yazdım. Allah kader etti nail olduk. Yani içimdeki birlikte yârenlik diyelim buna."

Oğluyla ayrımsız sırayı paylaşıyor

Gider, oğluyla ayrımsız sıraları paylaşmanın da kendisini başkaca duygulandırdığını tabir ederek, şunları söyledi:

"Aslında oğlum, kızım, ego ayrımsız anda kazandık. Kızım işi hasebiyle hâlâ başlamadı. Oğlumla ayrımsız sınıfı paylaşıyoruz. Bu elleme birlikte duygu. Buradaki arkadaşları da oğlum, kızım kabil görüyorum. Onlar düşüncesince de şayet 71 yaşındaki birinin, bilimsel nitelikli bilgi elde ika fikri gelişirse benim karım o olacaktır. Yoksa benim burada birlikte icazet alıp rastgele birlikte biçimde ondan yararlanmamın bahis konusu olabileceği yok."

Üniversite eğitiminin hâlâ başlangıcında bulunmasına karşın baş döndürücü elleme hatırat biriktirmeye başladığını tamlayan Gider, "Benim dü düşüncem var. Birincisi bilim, hasep sevdası. İkincisi de bilgilerimi bilimsel nitelikli terbiyeyle istihsal kılmak ve mevcut olanları ona gereğince düzenlemek. Eğitim tedris yılının ikinci haftasındayız. Bu ikinci haftada 60 denli arkadaşla baş döndürücü şekerli anılarımız olmaya başladı. Birbirimize büyük, önemsiz ayrımı yapmadan elleme ilişkilerimiz oldu. Böyle birlikte üniversitede doğrusu bu olması gerekir. 81 ilden öğrenci arkadaşlarımız var." niteleyerek konuştu.

Gider, üniversitede rastgele muhtelif sosyal, sportif imkanların bulunduğunu ve daima şekilde geliştirildiğini aktararak, Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen'e de teşekkürname etti.

"Üniversitemizde hakeza mülevven öğrencilerimizin sayısı enine boyuna fazla"

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkmen de ek anlatış ve geçişler eliyle mevrut öğrenciler zımnında üniversitenin çelimsiz müddette kusursuz doluluğa ulaşacağını söyledi.

Bu sene yük yaptıran öğrenciler ortada ayrı ayrı nüfus bilimsel özelliklere ehil öğrenciler bulunduğuna ayraç fail Türkmen, şu değerlendirmede bulundu:

"Üniversitemizde hakeza mülevven öğrencilerimizin sayısı enine boyuna fazla. Yüksek öğrenimin çabucak belli birlikte yaş aralığına seslenme etmediğini, başta gelecek yaşlarda da baş döndürücü sayıda öğrencimizin bulunduğunu kıvançla anlatmak istiyorum. Tabi kılıç toplumumuza kâr sağlayacak kalifiye insanoğlu kaynaklarını bakmak ve müzaheret kılmak hesabına derin birlikte terbiye ayrıntılar sunuyoruz. Bu hizmetlerimizin standardını de rastgele sabık gündüz artırarak terbiye öğretime bitmeme etmeye hız ediyoruz."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler