USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Nijerya'da kadın girişimci Motunrayo, camekân mankeni kasten ailesine dayanak sağlıyor

Nijerya'da kadın girişimci Blessed Aderupoko Motunrayo, tasarladığı camekân mankenleriyle hem ailesine dayanak sağlamakta bununla beraber güre kızlara manzume öğretiyor.

Nijerya'da kadın girişimci Motunrayo, camekân mankeni kasten ailesine dayanak sağlıyor
08-03-2023 21:07
Abuja

Ülkenin en canlı şehri Lagos'ta canlı Motunrayo, ailesine dayanaklık etmek bildirmek düşüncesince 1999'dan beri icra ettiği camekân mankeni tasarımcılığıyla iş sahibi iktisap etmek talip gençlerden dikkat görüyor.

Motunrayo, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, yontucu kocası haysiyetiyle giderek bu sanata dikkat duymaya başladığını belirterek "Aslında kocam heykeltıraştı ve onun sekreterliğini yapıyordum. Çırağı bulunmadığı yıllarda ona iane ediyordum. Böylece ondan baş döndürücü obje öğrendim." dedi.

Motunrayo, kocasından edinmiş olduğu tecrübelerle 1999'da camekân mankeni tasarlamaya başladığını ve o vakitten beri bu sanatı ticarete dönüştürdüğünü söyledi.

"Özellikle hanımlar şaşırıyor"

"Beni görenler, 'Bir kadın yerine nite camekân mankeni tasarlıyorsun?' sanarak soruyorlar zira bunu adamların işi yerine görüyorlar. Özellikle hanımlar baş döndürücü şaşırıyor. Ama ego helalime bakıyorum." diyen Motunrayo, çevresindekilerin kendisini bu işi bitmeme ettirmesi düşüncesince motive ettiğini, ayrıca bazılarının mal ve türlü hediyeler verdiğini dile getirdi.

"Bu işle aileme dayanaklık etmek sağlıyorum"

Son yıllarda kocasının işleri güzel gitmediği düşüncesince camekân mankeni tasarımcılığıyla geçindiklerini tamlayan Motunrayo, "Sattığım mankenlerle aileme dayanaklık etmek sağlıyorum. Şu anda en iri çocuğum üniversiteye, birisi liseye ve gayrı çocuğum ise ortaokula gidiyor ve hepsine bu iş nedeniyle bakıyorum." ifadelerini kullandı.

Motunrayo, işini baş döndürücü sayıda hanıma öğrettiğini, şu an 8 kız çocuğunun yanı sıra şakirt yerine çalıştığını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler