USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türkiye'nin geçmiş domestik baz istasyonu üreticisi ULAK dalında evren liderleri arasında

Türkiye'nin önce domestik ve ulusal baz istasyonu üreticisi ULAK Haberleşme AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Tüfekci, ULAK Haberleşme'nin baz istasyonu ve yazılım tabanlı ağ ihracatına başladığını, evren liderleriyle yarışır duruma geldiğini bildirdi.

Türkiye'nin geçmiş domestik baz istasyonu üreticisi ULAK dalında evren liderleri arasında
06-11-2021 14:35
Konya

ULAK Haberleşme AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekci, Girişimci İşadamları Vakfı'nın (GİV) düzenlemiş bulunduğu Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi'ne eklenmek düşüncesince geldiği Konya'da, AA muhabirine, haberleşmenin, enformatik döneminin en ehemmiyetli araçlarından birisi bulunduğunu söyledi.

Haberleşmenin zaman çabucak sesle, görüntüyle değil, veriyle, data aktarımıyla da beklenen bulunduğunu tamlayan Tüfekci, "Dijital enformasyon çağlarında Türkiye kendisine aşırı şükür şu anda 6-7 ülkenin erbap bulunduğu yanında teknolojiye ULAK enformasyon ile erbap ergin durumdayız. Hazır mahsul kendisine satan yurt sayısını söylüyorum. 7 ülkeden birisi durumundayız şu anda. ULAK Haberleşme'yi kurarken, askeri bölgede sağladığımız, elde ettiğimiz yanında teknolojiyi çıplak bölgeye yansıtarak ilişik bedel üretmeyi, Türkiye'nin hem parasının hem de verisinin ülkede kalmasını hedeflemiştik. Çok şükür bu mevzuda muvaffak oluyoruz."

"Hedefimiz 5G ve ötesi"

Tüfekci, Türkiye'nin evvel evcil ve ulusal baz istasyonu üreticisi bulunan ortaklık kendisine kendilerine iri hedefler koyduklarına değinerek, şu halde bitmeme etti:

"Şu anda sahada deli dolu kendisine kullananların kullandığı 2 bine andıran baz istasyonumuz var. Tabii kılıç bunun aşırı hâlâ yanında tomar olmasını istek ederiz ve bunun düşüncesince de çabalıyoruz. 4.5G'de bu yatırımlar azalmış olsa da bitmeme ediyor ancak esas amacımız '5G ve ötesi'. Şirketimizin mottosu da bu zaten. 'Türkiye'nin 5G ve ötesi' düşüncesince enformasyon vizyonunu kurmaya çalışıyoruz. Ulak, 5G baz istasyonu dair çalışıyor. Bunun atom çekirdeği şebekelerini de yapıyoruz. Hem 4.5G hem 5G. Bunun yanında, ‘SDN’ dediğimiz ‘Software Defined Network’ yazılım tabanlı ağ teknolojisini dünyayla eşzamanlı geliştirdik. Bunu da bundan sonra amme kurumlarımıza ve hususi firmalara pazarlıyor durumdayız."

Yazılım tabanlı ağın enformatik devri düşüncesince aşırı ehemmiyetli bulunduğunu dile getiren Tüfekci, "Ağ dediğimiz, noktaları birbiriyle birleştiren yanında yapı. İnternet yanında ağdır, GSM de ayrımsız şekilde. Bu ağları merkezi yanında halde yöneten, çalışan yanında halde yöneten, aşırı aceleci yanında halde bunları ayağa kaldırabilen ve kontrolünü sağlayıcı yanında yazılımdan bahsediyoruz. Bu, acemi ölçün yanında teknoloji. Dünyada Cisco kabil iri şirketler bunu yapıyorlar ve kılıç de onlarla eşzamanlı kendisine bu yazılımı geliştirmiş durumdayız. Yani zaman ihalelerde Cisco ve kılıç ayrımsız koşullarda ihalelere girebiliyoruz. ULAK, yazılım tabanlı ağ konseptinde dünyanın en dobra firmalarıyla yarışacak potansiyele mevrut durumda. Yani çabucak baz istasyonu üreten kululuş değil, bütünsel network çözümü üreten yanında enformasyon firmasıyız." değerlendirmelerinde bulundu.

Tüfekci, ULAK'ın icra ettiği ihracatla adından uydurma ettireceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Baz istasyonlarımızı ve ağ ürünlerimizi adım adım ihraç etmeye başladık. Şu anda sınama yaptığımız ülkelerden siparişler geliyor. Yüzler mertebesinde siparişler geliyor. Bu da bizi olağandan bahtiyar ediyor. Tam da bundan 4 sene ilkin ULAK'ı kurduğumuzda iktiran etmek istediğimiz amaç çabucak 'Türkiye'nin parası ve verisi Türkiye'de kalsın' değil, ayrımsız sürede bu ürünle Türkiye'ye dış satım yoluyla dünyalık da kazandırmaktı. Bunda da muvaffak oluyoruz. Çok devim bilimi yanında ekibimiz var, iyice düzen bağı çalışıyorlar. Bu işin gerisinde ASELSAN, NETAŞ, Argela kabil ehemmiyetli firmalarımız ve dayanaklık etmek aldığımız aşırı iri yanında enformasyon ekosistemimiz var. Onlarla beraberce Türkiye düşüncesince haberleşmede 'biz de varız' diyebileceğimiz yanında noktaya geliyoruz. Şu an 3 ülkeden ısmarlama aldık, Afrika ve Asya ülkelerinden. Hem baz istasyonu hem de yazılım tabanlı ağ siparişi aldık. Herkesi ULAK'ı tanımaya ve desteklemeye çağırma ediyoruz. ULAK'ı çecik bildirme edeceğiz. Halka bildirme ettiğimizde de her insanın ULAK'ın sahibi olmasını istiyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler