USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Tunus'ta evsizlerin yunak kemirmek kaynağı: Sevgi Lokantası

Tunus'ta evsiz kişilere hamam kemirmek realizasyon fail "Sevgi Lokantası", herhangi bir devir gerekseme sahibi yüzlerce insana işlev veriyor.

Tunus'ta evsizlerin yunak kemirmek kaynağı: Sevgi Lokantası
23-01-2023 16:07
Tunus

Evsizlere yunak aşındırmak bildirmek şartıyla 2014 senesinde kurulan İnsanlık İçin Birlik Derneği'nin hükûmet merkezi Tunus'ta açmış olduğu "Sevgi Lokantası" gündüzleri ücretli alıcılarını ağırlarken gece olunca ise gerekseme sahiplerine parasız aşındırmak dağıtımı yapıyor.

Kurulduğu geçmiş zamanlarda evlerde hazırlanmakta bulunan yiyecekleri gerekseme sahiplerine dağıtmakla işe süregelen dernek, bugün kestirmece 200 şahsiyet fahri acı ile hükûmet merkezi sokaklarında canlı yüzlerce gerekseme malikine Sevgi Lokantası'nda hazırlanmakta bulunan yunak yiyecekleri ulaştırıyor.

Ücretli satışlardan elde edilmiş geliri gene gerekseme malikleri düşüncesince kullanan dernek, bu şahıslara çabucak aşındırmak ulaştırmakla kalmıyor, onların öbür gereksinimlerini karşılamalarına da asistan oluyor.

Tunus'ta gerekseme sahiplerine günce aşındırmak sağlayıcı geçmiş dernek

İnsanlık İçin Birlik Derneği Başkanı Nizar Hazari, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, ülkede gerekseme sahiplerine günce yunak aşındırmak sağlayıcı geçmiş cemiyet olduklarını söyledi.

Ülkedeki öbür insani yardım kuruluşlarından menfaatlerini ayıran en ehemmiyetli özelliğin "bir pres açarak gerekseme sahiplerine ulaştırdıkları yunak yemeğe pınar sağlamak" bulunduğunu vurgulayan Hazari, "Sevgi Lokantası, bizim en ehemmiyetli yardım programımız. Başkent Tunus'ta gerekseme sahiplerine ve evsizlere günce aşındırmak sağlayıcı geçmiş toplumsal ve insani yardım lokantası. Lokanta gelirinin, insani yardım çalışmalarına tahsis edildiğini isteyerek mevrut kişilerin toplandığı birlikte yardım yuvası." dedi.

Sevgi Lokantası'nı cemiyet üyelerinin yardımı ile açtıklarını tamlayan Hazari, "Derneğimizin kuruluşunun peşi sıra 8 sene boyunca evlerde yahut büro ve ofislerde hazırlamış olduğumuz yiyecekleri gerekseme sahiplerine ulaştırdık. Bazı bağışçılarımız sebep bunu birlikte lokantanın çatısı altında yapmadığımızı sormaya başladı ve bu biçimde insani yardım faaliyetlerini yürütebileceğimiz birlikte aşçı açım düşüncesi oluştu." ifadelerini kullandı.

"Günlük derneşik kendisine aşındırmak ulaştırdığımız aileler var"

Gündüz lokantanın alışılagelen işletmeler kabil çalıştığını ve ücretli aşındırmak satışı yaptığını aktaran Hazari, "Gündüz meydana getirilen satıştan elde edilmiş hasılatla geceleyin ezanı saatlerinde gerekseme sahiplerine ulaştıracağımız yiyecekleri hazırlıyoruz. Günlük derneşik kendisine aşındırmak ulaştırdığımız aileler ve evsizler var. Artık birlikte eş kabil gördüğümüz bu insanlarla devir içinde hukuk ilişkileri de geliştirdik." sanarak konuştu.

Yemek yardımında bulundukları alıcılarını bundan böyle baş döndürücü yakından tanıdıklarını zımnında gelişigüzel birinin öyküsünü baş döndürücü dobra bildiklerini özetleyen Hazari, hedeflerinin çabucak gerekseme sahiplerine aşındırmak ulaştırmakla hudutlu olmadığını bu şahıslara yaşadıkları öbür zorlukları aşmalarında da dayanaklık etmek özgülemek istediklerini kaydetti.

Derneğin gönüllüleri ortada doktor, toplumsal hizmetler uzmanı, psikiyatrist ve hemşirelerin de bulunduğunu kaydeden Hazari, konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

"Sosyal İşler Bakanlığı ile koordineli çalışıyoruz. Yardım ulaştırdığımız gerekseme sahiplerinden ailelerini kaybedenlerin ailelerini bulmalarına, yaşadıkları çetince vaziyetten kurtulmaları düşüncesince muktezi yardımların ulaştırılmasına uzlaştırıcı oluyoruz. Çalışacak halde bulunan ve idman isteyenlere ise iş bulmaları düşüncesince gönüllülerimiz gelişigüzel ayrışık desteği sağlıyor."

"Derneğimiz, gönüllüler ile gerekseme malikleri ortada birlikte köprü"

Derneğin Genel Sekreteri Hiba eş-Şahid ise yardım müesseselerinde fahri çalışmanın evsiz şahıslara huzur hata algıyı ve aksi önyargıyı değiştirdiğine dikkati çekti.

Dernekte kestirmece 200 gönüllünün fariza aldığına ayraç fail Şahid, "Derneğimiz, gönüllüler ile gerekseme malikleri ortada birlikte güreşçi köprüsü vazifesi görüyor. Yardım derneklerinden, çabucak gerekseme malikleri değil gönüllüler de yararlanma ediyor. İnsani yardım emekleri bana baş döndürücü asistan oldu, kişiliğimin müspet yönde gelişmesini sağladı. Evsizlerin yaşamına girerek onların çetince şartlar altında elbette yaşadıklarını öğrendim. Bu yaşadıklarımın bütünü onlarla yakınlaşmamı sağladı." halinde konuştu.

İhtiyaç sahipleriyle bulunan ilişkilerinin yardım verici ve yardım meydan arasındaki ilişkiyle hudutlu olmadığını vurgulayan Şahid, laflarını şu biçimde tamamladı:

"Dernek olarak, eş desteğini kaybetmiş, evsiz yahut gerekseme sahibi ailelere parasız yunak aşındırmak sağlıyoruz. Yemek götürdüğümüz gerekseme sahiplerinin hepsini bundan böyle ismen tanıyorum. Onların yanından çabucak yiyeceklerini ulaştırıp ayrılmıyoruz. Onlarla tanışıyoruz, görüşüyoruz ailenin birlikte ferdi kendisine görüyoruz. Her devir aşındırmak hazırlarken kendimi sözde ailemin birlikte ferdine aşındırmak hazırlıyormuşum kabil hissediyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler