USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Tümüyle evcil ana paraya dönüştü, geçmiş işi Hürjet ve MMU olacak

Havacılık ve savunma piyasasına Türk-İngiliz ortaklı kendisine ulama sağlayıcı BNA, yola yüzdelik 100 Türk sermayeli Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemleri kendisine bitmeme edecek.

Tümüyle evcil ana paraya dönüştü, geçmiş işi Hürjet ve MMU olacak
25-12-2022 13:09
Ankara

Havacılık ve savunma piyasasına Türk-İngiliz ortaklı şekilde ulama sağlayıcı BNA, yola yüzdelik 100 Türk sermayeli Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemleri şekilde bitmeme edecek, Hürjet ve Milli Muharip Uçak (MMU) planlarına ulama sağlayacak.

Nurol Holding ve İngiliz BAE Systems ortaklığı şekilde çalışkanlık yayınlayan savunma ve havacılık firması BNA'da katılım yapısı değişti. BAE Systems'ın yüzdelik 49 hissesinin Nurol Holding'e devriyle şirket, Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemleri AŞ ismi ve yüzdelik 100 Türk sermayeli şekilde bitmeme edecek.

Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemleri AŞ Genel Müdürü Eray Gökalp, AA muhabirine, firmanın toy yapısının sağlayacağı avantajlar, bitmeme fail ve planlanan planlara ilişikli açıklamalarda bulundu.

Nurol-BAE Systems kuma girişiminin 2016 yılının ikinci yarısında faaliyetlerine başladığını tabir fail Gökalp, bu katılım süresince, şirkette havacılık alanının mecburi kıldığı hepsi altyapının başarıyla kurulduğunu, hedeflenen nazik teknolojilerin kazanımı düşüncesince yatırımlar gerçekleştirildiğini söyledi.

Son dönemde, hem Türkiye'de erdemli kuma ivmeyle geliştirilmekte bulunan toy döl havacılık teknolojilerinin, bununla birlikte BAE Systems'ın erdemli ilişik değeriyle başlatılarak sürdürülen ecnebi toy döl havacılık programlarının sığa ihtiyaçlarının, sektörde elan çalışan peyda etmek hesabına değme dü ortağın da odağını gine gözden geçirmesini mecburi bir duruma getirdiğini vurgulayan Gökalp, şöyleki konuştu:

"BNA'nın iş stratejisi, değme dü ortağımızın da değerlendirmeleri ile baştan şekillendirilmek kıl payı gine ele fiş ve katılım dönemi müzakereleri böylece başlatıldı. BAE Systems, Türkiye pazarındaki stratejisi ile ahenkli olarak, hepsi hisselerini Nurol Holding'e havale ait oydaş oldu. Böylelikle, değme dü kuma da kişi stratejilerine akıllıca yolu belirleyerek Türk havacılık sektörüne değişik ulama sağlamaya bitmeme ika uğrunda anlaşmaya vardılar. Ancak senelerce açılan bu kıymetli ve çelimli işbirliği, havacılık sektöründe ayrımlı platformlarda ve akıllıca zamanlamada gine harlatmak kıl payı değme devir bitmeme edecektir. Nurol Holding, savunma ve havacılık sektöründeki ulusal hamleye ilgisiz tükenmek üzere, gelişen teknolojileri yakından takibat etmekte, lazım yatırımları yapmakta ve daima gelişmeyi hedeflemektedir. Nurol Holding, savunma sanayisinde FNSS, Nurol Makina, Nurol Teknoloji kabilinden güzel ve kalburüstü girişimlerinin beraberinde ülkemizin eski 100 salname havacılık isteği ve doğacak hedeflerinde en çalışan halde katkıyı getirmek kıl payı BNA'ya bulunan erkincilik ve desteğini temdit kararlığındadır. Yüzde 100 evcil kapital yapısıyla dolayısıyla bitmeme fail şirketimiz, hem Nurol Holdingin çelimli birikim ve altyapısıyla, bununla birlikte yalnızca evcil ve nitelikli mühendislik iş gücüyle, Savunma Sanayii Başkanlığının stratejilerine akıllıca kuma halde Türk havacılık ve savunma sanayisi planlarına dayanaklık etmek sağlamaya bitmeme ediyor. Sektörel deneyimimizin Nurol Grubunun çelimli yapısıyla birleşmesi ve böylece savunma sanayimize evcil katkının en fevk kurda sağlanabilecek olması hepimizi heyecanlandırıyor."

- orijinal analizör artacak, uygulayım bilimi ülkede kalacak

Hisse dönemi sonra firmanın ismi ve logosunun tamamen değiştiğini tamlayan Gökalp, "Yeni unvanımız, şirketimizin iş odağıyla ahenkli olarak, Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemleri AŞ (Nurol Controls & Avionics Systems-Nurol CAS) şekilde belirlendi. Yönetim Kurulundaki 7 üyemizin hepsi Nurol Holdingin muhterem yöneticilerinden ve sektörde tecrübeli meraklı kişilerden oluşacak." dedi.

Gökalp, devim bilimi ve elastik yapıyı, inovatif düzentileme yaklaşımını, bulunan kapital ve insanoğlu kaynaklarını elan da geliştirerek bitmeme edeceklerini tabir etti. Gökalp, "Karar mekanizmalarımızın elan çabuk işleyeceği, BNA kurgusundaki hedefleri ön planda tutarga çabucak havacılık dalında değil, gök ve başka savunma sanayi platformlarında yenilikçi, kompetitif ve emniyetli çözümlere odaklanacağımız kuma fasıl olacak." niteleyerek konuştu.

Yüzde 100 ulusal kuma işbirliği yapısının sağlayacağı avantajlara ilişikli ise Gökalp, "Savunma sektöründeki en ehemmiyetli meselelerden biri, dışa bağımlılığı ortadan kaldırarak dünya içre ibdai mahsul ve analizör oluşturmak. Yüzde 100 evcil kuma işbirliği olduğumuzda bunu getirmek ve ortaya çıkan hızla gelişen teknolojinin devletimizde kalmasını getirmek baş döndürücü elan mümkün. Öte taraftan birtakımı amaç devletlerde Türk savunma sanayisi ürünlerine bulunan merakı kullanmak mümkün. Zamanı ulaştığında kişi tasarımımız bulunan birtakımı mamüllerin bu devletlerde de istihsal altyapısını ihdas etmek bu pay yapısıyla baş döndürücü elan emeksiz olacaktır. Nurol Holdinge ilişikli kuruluşlarının, gayrimeskûn el altında dünya haricinde kurmuş bulunduğu iş birliklerinin de bizlere yardımı kuma tomar olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

- Hürjet teslimatları başladı

Şirketin kuruluşunda havacılıkta itimat kritiklik seviyesi erdemli bulunan kontrol, özerklik ve birtakımı aviyonik sistemlere odaklandıklarını özetleyen Eray Gökalp, bu çalışkanlık alanları kapsamında arama teknolojileri altında yazılım ve tesisat derin pervaz kontrol, motosiklet arama ve fariza arama sistemleri hassaten peyda etmek üzere, başka tayyare sistemleri arama birimleri, uçucu kabini arama üniteleri ve arttırma şekilde yakıt, hidrolik, iklimlendirme dizge madun birimlerinin geliştirilmesine müteveccih icraat yaptıklarını söyledi.

Almanya'ya ihracatı kapsayan, baş döndürücü gayeli doğal patırtı yağı lambası yağı türbin motosiklet arama sisteminin geliştirmesini tamamlayıp MTU-Safran ortaklığı ile müesses AES firmasına teslimatları tamamladıklarını tabir fail Gökalp, Uçuş Kontrol Sistemi teknolojileri geliştirilmesi düşüncesince hassaten pervaz arama bilgisayarı ve canlı uçucu kumandaları ile ait enfrastrüktür ihya çalışmalarına derin himmet ve pınar harcadıklarını belirtti.

BAE Systems'ın İngiltere'de yürüttüğü "sanal gerçeklik" tabanlı insanoğlu makina arayüzü madun bina ihya ve birtakımı insansız iklim uzlaştırıcı konsepti emekleri ile araştırı ihya planlarında toprak aldıklarını dile getiren Gökalp, "sanal gerçeklik" ihya projesi ile BAE Systems Chairman Ödülleri'nde "Business Leader" ödülüne müstahak görüldüklerini aktardı.

FNSS düşüncesince afiyet strateji ve arama sisteminin ihya projesinin onama evresine geldiğini bildiren Gökalp, şunları kaydetti:

"Hali el altında Hürjet programı düşüncesince aviyonik arama panelleri ihya kapsamında TUSAŞ'a ön mahsul teslimatlarımıza başlamış durumdayız. Milli Muharip Uçak Programı kapsamında gene TUSAŞ'a mahrukat sistemleri dizge mühendisliği desteği sağladık ve aviyonik sistemler ile ait şekilde bilirkişi mühendislik desteği çalışmalarımız bitmeme ediyor. Yakıt dizge birimlerinin yerlileştirme planlarında toprak edinmeyi hedeflemiş durumdayız. Verdiğimiz muhtelif tekâlif var. Ülkemizdeki havacılık programlarında elan kuma tomar toprak onama etmek ve ilişik bedel getirmek kıl payı yaptığımız ve tedricen küsurat girişimlerimizin yaklaşan çağda çıktılarını görmeyi dilek ediyoruz."

Gökalp, AR-GE gayeli başlattıkları Alesta adlı insansız iklim uzlaştırıcı fehva çalışmasının arama ve özerk teknolojiler düşüncesince baş döndürücü güzel kuma ortam oluşturduğunu tabir ederek, bu platformu elan çalışan kullanarak, dizge uygulayım bilimi tedbir seviyelerini artırmayı planladıklarını kaydetti.

Eray Gökalp, arama ve özerk sistemler mevzusunun infaz sektörü kuma tomar olduğundan, geliştirdikleri altyapıyla, havacılığın indinde otomotiv, gök sanayisi kabilinden ayrımlı sivil polis polis ve askeri platformlarda da toprak edinmeyi amaçladıklarını vurguladı.

- Almanya ve İngiltere ihracatlarını abartma hedefi

Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemlerinin, havacılık, gök ve savunma sanayisinin gerekseme duyduğu, daha teşebbüste bulunulmamış ve dışa bağımlılığı idame eden nazik teknolojileri ülkeye vermek düşüncesince çalışacağını dile getiren Gökalp, toptan rakiplik gücüne erişmiş ve geliştirdiği ürünler ile dış satım yapabilen kuma kululuş peyda etmek hedefleriyle dolayısıyla bitmeme edeceğini söyledi. Gökalp, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ana hedefimiz, devletimizde çabucak gelişen havacılık, gök ve savunma programları için, odaklandığımız teknolojiler ile, ana dizge üreticilerimizin emniyetli ve nitelikli madun yüklenicisi olabilmek. Bunu gerçekleştirebilmek ve sürdürülebilir bir duruma getirebilmek hesabına lazım kurumsal adımları atacağız. Almanya ve İngiltere'ye hazırlamaya başladığımız dış satım niteliğindeki projeleri, elan da uzun uzadıya sürdürmeyi amaçlıyoruz. Bu manada kululuş yeteneklerimizi ve ürünlerimizi tanıtabilmek düşüncesince ait kümelenme, fuar ve etkinliklerde toprak alacağız. Üniversite sanayi iş birliklerimizi, ilmî toy yaklaşımlar üretme, araştırma-geliştirme projelerimize dayanaklık etmek ve nitelikli insanoğlu deposu yetiştirme gayeli şekilde genişleteceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler