USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, bilgi ve uygulayım bilimi dalında arsıulusal kurda gır sahibi ülkelerden bir tanesi olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni
28-12-2022 17:06
Ankara

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ile TÜBİTAK Bilim Ödülleri zımnında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde merasim düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafya gene bilimin ve değişen teknolojinin önde mevrut merkezlerinden bir tanesi olacaktır

Prof. Dr. Mandal, ihsanıhümayun töreninde meydana getirdiği konuşmada, Avrupa Komisyonunun yayımladığı 2022 yılı Türkiye tutanağının bilgelik ve araştırı faslında, Türkiye'nin bilgelik ve araştırı alanındaki hazırlıklarının aşırı sonra kurda bulunduğunun açık açık belirtildiğini aktararak, "Ufuk Avrupa Programı'nda bu başarımız artarak bitmeme ediyor. '2053 Net Sıfır Emisyon Hedefimiz' doğrultusunda ülkemizin yeşil kalkınmasına müteveccih gereksinimlerine yanıt verecek meslek açıcı teknolojilerin domestik ve ulusal namına geliştirilmesine ulama sunuyoruz. Bu amaçla hususi sektörden, üniversitelerden ve kamudan hepsi paydaşların güçlerini birleştirdiği AR-GE ve teceddüt işbirliklerini rüçhan namına destekliyoruz." dedi.

TÜBİTAK içerisinde Konya'da Temiz Enerji, İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Araştırma Enstitüsünü yaşama geçirdiklerini özetleyen Mandal, baş başa ihya odaklı iş modeliyle bilgelik insanlarının yetkinliklerini birleştirdiklerinde hal bulamayacakları tek müşkül olmadığını vurguladı.

TÜBİTAK namına 12 araştırı özek ve enstitüsü ve 5 bine yaklaşan araştırmacıyla ülkenin ve insanlığın gereksinim duyan çözümleri elde etmek düşüncesince bugünün ve geleceğin ciddi teknolojilerini imar etmek şartıyla çalıştıklarını anlatım fail Mandal, "Uzaydan savunmaya, yazılımdan sağlığa, enerjiden gıdaya, ulaştırmadan metrolojiye açık yanında yelpazede baş başa tasarlayıp, baş başa geliştiriyoruz. 2022'nin bilgelik olimpiyatlarında, plan ve TEKNOFEST yarışmalarında 100 binden yanında tomar öğrencimizle değerli yanında yılı geride bırakıyoruz." niteleyerek konuştu.

Mandal, ülkeyi anabolizma fail öğrencilerin, elden 2022'de bilgelik olimpiyatlarında, 8 altın, 23 gümüş, 19 tunç madalya ve 5 mansiyon ödülü, arsıulusal plan yarışmalarında ise dünyanın en şişman bilgelik ve uygulayım bilimi plan yarışmasında evren birinciliği müdahale ödüller aldıklarını anımsattı.

Mühendislik, esenlik ve esas bilimlerle içtimai ve beşeri ulum sahalarında yüksek kalifiye bilgelik insanlarının sorumluluklarının, güçlüklere erinç bilgelik ve uygulayım bilimi tabanlı mücadelenin verildiği bu zamanda henüz da arttığını kail Mandal, "Bu sorumlulukla 'Türkiye Yüzyılı'nda bilgelik ve teknolojiyle gelişen, üreten ve büyüyen Türkiye'yi daima baş başa mevcut gücümüzle fiilen düz yazı edeceğimize inanıyoruz. Bunun farkında namına zaman bilgelik insanlarımıza 2 Bilim Ödülü, 1 Hizmet Ödülü ve 11 Teşvik Ödülü veriyoruz. Bu vesileyle, ihsanıhümayun düzlük hepsi bilgelik insanlarımızı, üniversitelerini ve ailelerini içten kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Türk akademisi sonuç 20 yılda üstündeki ataleti attı"

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker de 2022 yılı TÜBA ve TÜBİTAK ödüllerini almaya adalet elde eden bilgelik insanlarını kutlama kartı etti.

Ülkelerin ekonomik, siyasal bağımsızlığının, eş bulunduğu üretken, yerli, ulusal ve kalifiye insanoğlu gücüne dayandığını tamlayan Şeker, "Bağımsız kalmak, bizlere atalarımızdan artan dobra ve ehemmiyetli yanında haslettir. Ülkemiz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine siz değerli ziyaretçilerimizin çalışmalarıyla özgüven ortamında ulaşacak. Geleceğin Türkiye'sini siz değerli ziyaretçilerimizin muayeneleri düz yazı edecek." niteleyerek konuştu.

Şeker, yüksekokul ve bilimin, ülkede derinliğine müddet elverişsiz ve imtiyazlı yanında kesimin elinde sığlaşıp, durağanlaşıp sıradanlaştığını vurgulayarak, Türk akademisinin sonuç 20 yılda üstündeki ataleti attığını bildirdi.

Yeni stratejilerin ve izlenen politikaların terbiye ve tedrisat ekosisteminde sağlamış bulunduğu iyileşmenin etkilerinin doğacak zamanlarda henüz açık görüleceğini anlatım fail Şeker, şunları kaydetti:

"Dünya, bilgelik insanlarının araştırmalarının ve önerilerinin dirimsel ehemmiyet kazanılmış bulunduğu yanında çağa girmiştir. Bilim fakat bireylere yarayışlı peyda etmek düşüncesince yapıldığında ağıt kazanır. TÜBA namına 'bilim kesiksiz danışmanlık' görevimiz kapsamında türkiye ve evren gündeminde bulunan mühim mevzulara müteveccih icraat yapıyoruz. İnsanlığa bahşedilen katıksız kaynakların tutumsuzluk edilmemesi, kontrolsüz istihsal ve iskele babası tüketimin önlenmesi, katıksız ekosistemin korunması ve biyoçeşitliliğin devamlılığının sağlanması, doğurgan erke istihsal çeşitlerinin geliştirilmesi, esenlik teknolojilerindeki aktüel gelişmeler, kullanılmamış atılmış kadar sürdürülebilir uygulamaların çoğalması kadar nice iç kulak düzentileme gruplarımızın anne faaliyetlerinin merkezini oluşturuyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler