USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: '29 Ekim’de TOGG üretimi başlayacak'

Türkiye'nin 60 sene evvela sağlıksız kalan, domestik ve ulusal araba çoğaltma rüyasını Bursa'da gerçekleştirmenin coşkusunu duyduklarını tamlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bu zamanı girişim, 29 Ekim'de kapılarını açıyor ve fabr

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: '29 Ekim’de TOGG üretimi başlayacak'
30-08-2022 03:03

Türkiye'deki göz ve borsa dalavere yerleşmiş başkanlarıyla Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nde (GUHEM) birlikte araya mevrut Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bursa, tarımıyla, sanayisiyle, girişimcileriyle, Türkiye'nin delik bebeği durumuna gelmiş, adı bellik olmuş, herkesin alım çalım duyduğu, bize Osman Gazi'nin emaneti birlikte şehirdir. Tarihimize kaynaklık etmiş, ekonomiye bedel katan tacir ve sanayicileriyle, türkiye düşüncesince baştan sona bedel üreten yapıda reşit birlikte şehirdir. Anadolu'nun sanayileşmesi de buradan başlamış, Türkiye'nin evvel birleştirme endüstri bölgesi, 1960'lı senelerde Bursa TSO liderliğinde yaşama geçmiştir. Bugün de kalifiye insanoğlu kaynağı, Ar-Ge ve inovasyon odaklı, erdemli ek değere cemaat üretimi, geri misyon olanakları ve encam teknolojiye mebni dış satım yapısıyla, Türkiye ekonomisinin lokomotifi durumuna gelmiştir. Otomotiv, araba ve dokuma özellikle kazanmak az daha katı baş döndürücü sektörde, Türkiye'nin üretim merkezine dönüşmüştür. İşte topu topu bunların birlikte sonucunda olarak, 60 sene ilkin sıhhatsiz kalan, yerel ve ulusal makine çoğaltma rüyamızı da, Bursa'da gerçekleştiriyoruz. Bu zamanı girişim, 29 Ekim'de kapılarını açıyor ve fabrikada üretim yöntemince başlıyor. 2023'ün evvel çeyreğinde de, yurtiçinde satışa çıkıyor. Yani baş döndürücü geçenlerde Bursa caddelerinde, TOGG'u görmeye başlıyoruz” niteleyerek konuştu.

Bursa'ya kazandırdıklarının bununla da sınırlanmış olmadığını tamlayan Hisarcıklıoğlu, “Önce, Osmanlı'nın baştan doğuşunu muhtemel kılan, 1. Mehmet'in armağanı Yeşil Türbeyi restore ederek korunmasını sağladık. Osmanlı'nın evvel yerleşimlerinden, Bursa Cumalıkızık evlerinin restorasyonunu gerçekleştirdik. Sonra, bugüne derece yaptığımız en iri okullardan birisi olan, 50 derslikli Bursa Osmangazi TOBB Anadolu İmam-Hatip Lisesini mensur ettik. Şimdi de, Bursa Oda ve Borsalarımızın talebiyle, TOBB Yönetim Kurulu yerine acemi birlikte adım başlatma sonucunda aldık. Buradaki 7 ilçemize, Gemlik, İnegöl, İznik, Karacabey, Kemalpaşa, Orhangazi ve Yenişehir'de 7 acemi ekol henüz yapacağız” dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'na da teşekkürname fail Hisarcıklıoğlu, “Vizyon projesi olarak, dünyanın mahdut gök ve havacılık temalı terbiye merkezi durumuna mevrut GUHEM'le iri alım çalım duydum. Yarın da inşallah Bursa Ticaret Borsası'nın kazandırdığı birlikte apayrı iyi kitap bulunan acemi misyon binasının açılısını gerçekleştireceğiz” halinde konuştu.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise, “İlk Türk makine fabrikasının kurulduğu kent bulunan Bursa'da Türkiye'nin 60 salname rüyasını gerçekleştirecek olmanın gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Yakından tetkik fırsatı bulduğumuz TOGG, yerel ve ulusal birlikte makine projesinin de ötesinde, teknolojik dönüşümün, ekonomide dijitalleşmenin, mobilite ekosisteminin, ticari açıkla mücadelenin ve fazlası binlerce yabanlık acemi istihdam dalının Bursa'ya ve Türkiye'ye kazandırılması manası taşımaktadır. Bursa iş dünyamıza duydukları güven içerisinde ulusal makine projesini temin gururu ve coşkusunu bize yaşatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na ve ilişik bakanlıklarımıza birlikte defa henüz şükranlarımızı sunuyorum. Dünya, baş döndürücü yönlü birlikte değiş ve tahavvül sürecinden geçiyor. Bir yanda hava değişikliği, savaşlar, besin ve erke krizleri ile müstevli maraz kabilinden tehditler mevcutken, öbür tarafta ise rekabetin uzaya taşındığı, bileşimli dirayet teknolojileri ve mevhum asıl kabilinden sınırları üstelik kestirim edilemeyen fırsatlar var. Kriz dönemleri bire birlikte sürede soluklanma, yapılanları gözden geçirme, acemi zamanın fırsatlarını ele kabul etme zamanlarıdır. Ülkelerin değil, kentlerin rakiplik etmiş olduğu bu sürede biz de 10 sene ilkin ‘Bursa büyürse Türkiye büyür' inancımızı ortaya koyduk” dedi.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediyesi Alinur Aktaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ile Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı çeşidinden Hisarcıklıoğlu'na ‘Bursa Şehri Hizmet Nişanı' verildi.

Abdullah Çibir
(İHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler