USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TEKNOFEST heyecanı 2023 senesinde İstanbul, Ankara ve İzmir'de bitmeme edecek

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde planlı dünyanın en iri Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST heyecanının 2023 senesinde İstanbul, Ankara ve İzmir'de olabileceği bildirildi.

TEKNOFEST heyecanı 2023 senesinde İstanbul, Ankara ve İzmir'de bitmeme edecek
08-11-2022 20:08
Samsun

T3 Vakfından meydana getirilen yazılmış açıklamada, TEKNOFEST'in bu sene Karadeniz'de parlak nazarıitibar ve coşkuyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Samsun'da finalleri meydana getirilen TEKNOFEST KARADENİZ'i 1 milyon 250 binden müşterek tomar ferdin görüşme etmiş bulunduğu dökme açıklamada, şunlara toprak verildi:

"TEKNOFEST, Türkiye'nin değme köşesine taşımış bulunduğu heyecanı 2023 senesinde Ankara, İzmir ve İstanbul'da neşelendirmek düşüncesince hazırlıklarına başladı. Cumhuriyetimizin 100. senesinde altıncısı gerçekleştirilecek TEKNOFEST'te ulusal uygulayım bilimi çoğaltma ve ihya dair uygulayım bilimi yarışmalarında değerli çalışmalara imza atan gençlere 13 milyon liranın üstünde ödül, 30 milyon liranın üstünde gereç desteği veriliyor. Her yıl, müşterek geçmiş yıla gereğince henüz müşterek tomar yarış kategorisinin açıldığı ve Türkiye tarihinin en şişman ödüllü uygulayım bilimi yarışmaları bulunan TEKNOFEST uygulayım bilimi yarışmaları 2023'te 41 ana yarışma, 102 ast kategoride düzenleniyor. TEKNOFEST 2023 uygulayım bilimi yarışmaları düşüncesince başvurular, 20 Kasım'da sona eriyor. Yarışmalara eklenmek düşüncesince müracaatlar ise 'www.teknofest.org' internet sayfası üstünden yapılıyor."

TEKNOFEST 2023'te evvel kere düzenlenecek yarışmalar bulunacağına dikkati çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TEKNOFEST 2023'te roket, manken uydu, ulaşımda bileşimli zeka, biyoteknoloji inovasyon, sanayide sayısal teknolojiler, uçar otomobil tasarım, terbiye bilimi bilimi teknolojileri, robotaksi binek otonom, ekincilik teknolojileri ve robotik yarışmaları üzere gençlerin candan strateji etmiş bulunduğu 41 değişik uygulayım bilimi yarışması düzenleniyor. 2022 uygulayım bilimi yarışmalarından değişik olarak, 'Psikolojide teknolojik uygulamalar' alanındaki yarış ise evvel kere yapılıyor. Bu sene gine ilkokuldan ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve izinli seviyesine denli kalifiye binlerce gencimiz düşlerini yapmak düşüncesince birbirinden değişik kategorilerde planlı uygulayım bilimi yarışmalarına müracaatta bulunabiliyor. İlkokul seviyesi düşüncesince 8, rüştiye düşüncesince 9, ortaöğretim düşüncesince 29, lisans ve giysi düşüncesince 37, mezun-girişim ve hususi dal katılımcıları düşüncesince 24 yarış kategorisi toprak alıyor."

Açıklamada, TEKNOFEST'in ayakları yere basmayan müşterek tane şenlik bulunduğu vurgulanarak, uygulayım bilimi yarışmaları kapsamında katılımcılara servet ödülünün birlikte firmaları tanışıklık fırsatı, uran yolculuklarda mesleksel bilim kazanma şansı, uzmanlarla görüşme, network kazanımı, güdeleme ve zatî gelişimlerine müteveccih destek sunar sağlandığı bildirildi.

Acıklamada, "Yarışmaya tedbir düşüncesince malzeme, TEKNOFEST'e muvasala ve konaklama desteği, yarışmacılara terbiye bilimi bilimi kampı programı, Türkiye'nin önde mevrut uygulayım bilimi kuruluşlarında yetişim ve arsıulusal yarışmalara manipülasyon üzere kariyer odaklı imkanların sağlandığı ve gençlerin geleceğe güvenli adımlarla hazırlandığı TEKNOFEST uygulayım bilimi yarışmaları, müşterek yarışmadan baş döndürücü henüz fazlasını sunuyor." değerlendirmesinde bulunuldu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler