USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TarımCebimde uygulaması 1 ayda 100 binden aşkın indirildi

Tarım ve Orman Bakanlığının yaşama geçirdiği "TarımCebimde" hareketli uygulamasını geçmiş 1 ayda 100 bini fazla kullanıcı, hareketli cihazlara indirerek kullanmaya başladı.

TarımCebimde uygulaması 1 ayda 100 binden aşkın indirildi
01-02-2023 15:09
Ankara

Bakanlıktan meydana getirilen açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin 2 Ocak'ta tanıtımını icra ettiği "TarımCebimde" taşınabilir uygulaması ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının e-Devlet üstünden katılması hem çiftçinin bununla beraber bürokrasinin işini kolaylaştırıyor.

Çiftçinin ve üreticinin iş ve işlemlerine kolay sağlayıcı taşınabilir pratikte kullanıcı sayısı evvela 1 ay içre 100 bini geçti.

Tarım ve Orman Bakanlığının zat olanaklarıyla tasarladığı pratikte "Bitkisel Üretim", "Hayvansal Üretim", "Desteklemelerim", "e-Devlet Hizmetleri", "Destek Takvimi", "Eğitim-Yayın" ve "Faydalı Bilgiler" menüleri arazi alıyor.

Uygulama yardımıyla üreticiler, şimdi evvela hayvanlara bağlı doğum, ölüm, sakıt hırızma bildirimleri ve ÇKS vesikası kabul etme kadar Bakanlığın il ve kaymakamlık müdürlüklerine derece derece yapabildikleri iş ve işlemlerini kurnaz el telefonu uygulaması yardımıyla gerçekleştirebiliyorlar.

Hem vakitten bununla beraber maddesel imkanlardan tasarrufu sağlayıcı taşınabilir uygulamaya, diyar genelindeki çiftçiler dip özen gösteriyor. TarımCebimde taşınabilir uygulaması, App Store, Google Play ve AppGalery taşınabilir mağazalarından indirilebiliyor.

Güncelleme geliyor

Tarımda dijitalleşme kapsamında yaşama geçirilen TarımCebimde taşınabilir uygulamasında daim düzeltme ve geliştirmeler yapılıyor. Bu kapsamda 31 Ocak 2023 bakımından şimdi da iyileştirilen uygulamanın gündeş versiyonu yayına alındı. Balıkçılık ve su ürünleri, domestik hayvanlarla site tarımı kadar şümullü nitelikleri içeren güncellemenin bu ay içerisinde, doğa, orman, su kadar özelliklerin de haziranda eklenmesi planlanıyor. Böylece taşınabilir uygulamanın elden çiftçilerin değil kâffesi vatandaşların kullanması düşüncesince alımlı duruma getirilmesi hedefleniyor.

"Uygulamayı ağız ağıza zat imkanlarımızla yaşama geçirdik"

Açıklamada görüşlerine arazi sunulan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, TarımCebimde taşınabilir uygulamasının tarımda dijitalleşme kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti.

Uygulamayı ortak "devrim" namına nitelendiren Kirişci, taşınabilir uygulamayı bütün bütün otokton ve ulusal imkanlarla yaşama geçirdiklerini vurguladı.

Kirişci, şunları kaydetti:

"İlk günden bugüne uygulamanın yaşama atlatılmasında dökülen beyin ve huzur teri, bütün bütün Bakanlığımız personeline aittir. Uygulama düşüncesince rastgele ortak hususi bütçe oluşturulmamıştır. Uygulamanın evvela ayında 100 binden çok indirilmesi sevinme verici. Sistem kâffesi çiftçilere ve kullanıcılara tanıtılacak ve şimdi çok yaygınlaştırılacak. Uygulama daim iyileştirilecek. Bu çerçevede kullananların arka dönüşleri önemli."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler