USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Selçuk Bayraktar: Dünyadaki en iri inkılap rüzgarı, faziletkâr teknoloji üstünden geliyor

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Dünyadaki en iri tahavvül rüzgarı, erdemli teknoloji üstünden geliyor. Bu dönüşümün tarafını ve kurallarını belirleyenler, bu teknolojileri geliştirenlerdir." dedi.

Selçuk Bayraktar: Dünyadaki en iri inkılap rüzgarı, faziletkâr teknoloji üstünden geliyor
01-09-2022 23:04
Samsun

Dünyanın en iri havacılık, gök ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in önceki el düzenlemiş olduğu TEKNOFEST Girişim Programı müşterek numara fasıl mezunlarına ödüllerinin verilmesi nedeniyle TEKNOFEST KARADENİZ'in T3 Girişim Merkezi'nde Girişim Gösteri Günü etkinliği gerçekleştirildi.

Bayraktar, burada meydana getirdiği konuşmada, gençlere tavsiyelerde bulundu.

TEKNOFEST Girişim Programı'ndan izinli bulunan gençleri kutlama fail Bayraktar, "Sunumları dinledim, baş döndürücü kalburüstü ve doğacak vadeden planlar bulunduğunu gördüm. Dünyadaki en iri inkılap rüzgarı, efdal teknoloji üstünden geliyor. Bu dönüşümün kısmını ve kurallarını belirleyenler, bu teknolojileri geliştirenlerdir. O teknoloji rüzgarının bugünkü hallerine baktığımızda, iri dev şirketleri görüyoruz. Bunların geçmişlerine, hikayelerine baktığımızda kelimesi kelimesine sizler derece küçücük takımlarla müesses girişimler bulunduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Baykar'ın da hakeza müşterek adım olduğuna ayraç fail Bayraktar, laflarını şöyleki sürdürdü:

"İnsansız iklim araçları serüvenine baktığınızda, küçücük müşterek takımla başlayıp 20 senede bundan sonradan dünyaya ün salan insansız iklim araçlarını üreten müşterek bellik biçimine geldim. Bunu tek unutmamanızı kaynak ederiz müşterek abiniz olarak. Biz bu denli büyüdük güçlükle müşterek yandan sırtımızdaki yazık da baş döndürücü arttığından, yükümlülüklerimiz baş döndürücü arttığından iri müşterek teceddüt yapmamız baş döndürücü şimdi zorlaşmış oluyor. Oysa sıfırdan acemi müşterek sahife açtığınızda bu denli iri zor ve sorumluluklarınız olmaması sebebiyle baş döndürücü şimdi engellenmeyen oluyorsunuz. Yani müşterek açıdan bizler, o büyüklükle bu arada özgürlüğümüzden ergin ve baş döndürücü şimdi hudutlu akım edebilecekken sizler düşüncesince bu bahis konusu değil."

Bayraktar, 3 salname istihsal hatlarının kırcı olduğunu, senelerce bu mamüllerin desteklenmesi icap ettiğini dile getirerek, "Bu ürünleri desteklemen gerekiyor 20 yıl boyunca. Dolayısıyla ego bugün artık, 'Bunu yapmıyorum' anlam şansım yok." diyerek konuştu.

"Asıl dönüşümü getirenler teceddüt yapabilme kapasitesine cemaat küçük girişimler"

Girişimlerin öyküsünü bebek büyütmeye benzeten Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bizler yalnızca o geçmişten mevrut işi gerçekleştirmek düşüncesince sonsuz halis muhlis vaktimizi ona çiğnemek zorundayız. Oysa girişim, görülmemiş müşterek iş yapıyor ve o acemi iş düşüncesince sayaç harcıyorsunuz. Dünyayı da müşterek açıdan sizler derece girişimler, önemsiz girişimler şekillendiriyor. Mevcutlar, yetik olanlar bundan sonradan biçimlendirme kabiliyetini yitirmiş oluyor. Her ne denli konuşmanın başında, dünyayı efdal teknoloji geliştiren firmalar şekillendiriyor, iri firmalar şekillendiriyor desem de gerçek dönüşümü getirenler teceddüt yapabilme kapasitesine cemaat küçük girişimler. Çünkü diğerlerinin hakeza lüksü yok, teceddüt etme şansları bulunan işlerinden çevre baş döndürücü şimdi zor. Çok ehemmiyetli müşterek çekirdeği elinizde bulundurduğunuzu katiyen unutmayın."

Girişim takımlarının birbirlerine bulunan güvenlerinin, dostluğunun ve biçim arkadaşlığı ile öz değerlerinin en iri kuvvet bulunduğunu vurgulayan Selçuk Bayraktar, şöyleki bitmeme etti:

"Sunumlarımda anlatıyorum. Ne yaptığınızdan şimdi önemlisi ne ve bozukluk yapmış olduğunuz demiştik. İşte insanlığın faydasına mı yapıyorsunuz, yok ise yalnızca mülk yöneltmek düşüncesince mi yapıyorsunuz yahut sağlıklı müşterek ahlakla mı yapıyorsunuz? Müesses nizamın ihtimal ayrık usullerine uyuyor musunuz? Asıl işinizi giranbaha kılacak bulunan değerler bu sorularda gizli. Ne yaptığınızdan artma ne ve bozukluk yapmış olduğunuz sorularında gizli. Bunlar sizin bu çekirdeğin öz değerlerini oluşturuyor."

Gençlerin geleceğe müteveccih taşıdıkları gösterime dikkati çekerek bugünün teknolojilerine değil, yarının teknolojilerine odaklanılması icap ettiğini özetleyen Bayraktar, gençlere önemsiz maneviyat bozukluklarına aldırmadan ellerindeki tamamı güzellikleri ortaya koyarak sabırla, gayretle, ahlakla emek harcamaları tavsiyelerinde bulundu.

Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST KARADENİZ'de soruları yanıtladı

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "Bir çağ öncesinde, 'Birileri bu projeleri akamete düşürmek düşüncesince taşları diziyorlar' demişken elden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun buraya gelmesi güçlükle müşterek yandan da o taşların döşendiğini görmek, bu projeleri akamete uğratacak, yola mayın çekmek derece hususları kıymetlendirmek biz düşüncesince üzücü, milletimiz hesabına can sıkıcı güçlükle tığ bunları baş döndürücü yaşadık. Bunlarla savaş etmeyi bildik." dedi.

Bayraktar, TEKNOFEST KARADENİZ'de stantları gezdikten sonradan matbuat personellerinin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TEKNOFEST KARADENİZ ziyaretine bağlı değerlendirmesi sorulan Bayraktar, TEKNOFEST'e tamamı politik tümen temsilcilerinin katılmasının menfaatlerini bahtiyar edeceğini söyledi.

Türkiye'de ulusal teknoloji dalında derin dalgası oluşturulması düşüncesince bu festivalleri düzenlediklerine ayraç fail Bayraktar, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bu niyetlerimizi ve gayretlerimizi hem Baykar'da yürüttüğümüz çalışmalarda hem T3 Vakfının çalışmalarında ortaya koyuyoruz. Hem anlamayıp müşterek yandan da karalamaya etkin politik saikler bulunduğunu da halis muhlis bu yürüttüğümüz icraat boyuncu gördük. Elbette bunlara erinç cevaplarımızı da verdik. Ben çıktığım enerjik yayında, bu planların geleceğiyle ait sordurulmuş olduğu istifham üzerine, bu projelerde politik iktidardaki müşterek gevşemeyle haydi haydi akamete uğrayabileceğini, akamete düşürmek düşüncesince toplumda birtakımı kesimlerin ahcar döşediğini söyledim. Bunun emarelerini aha çeşitli çeşitli iftiralarla tığ Türkiye Teknoloji Takımı Vakfımızda görmüştük.

İnsansız iklim araçlarını önceki el silahlandırdığımızda önceki cevabın yıldırı örgütlerinden değil de siyasetten geldiğini görmüştük. Öncelikle HDP'den hakeza huzursuzluklar gelmişti. Rahatsızlıklarını dile getirmişlerdi. Sonrasında CHP'den müşterek milletvekili, Sezgin Tanrıkulu, SİHA'ların acemi zamanın JİTEM'i bulunduğunu söylemişti. Bunun sistemli biçimde bitmeme ettiğini gördük halis muhlis bu çalışmalarımız boyunca. Hem T3 Vakfı kapsamında yaptığımız faaliyetlerde bunu gördük bununla müşterek Baykar'da yaptığımız çalışmalarda benzeşim taşlama, karalamaları, kara kampanyalarını yaşadık."

Bayraktar, eskiden "Devrim" arabasında de bunun yaşandığını hatırlatarak, şöyleki bitmeme etti:

"Bu projeleri akamete düşürmek düşüncesince taşların döşendiğini, planların uğrunda kama bulunduğunu söyledim. Hemen ahir çağ anladığım kadarıyla yanıt şekilde Sayın Kılıçdaroğlu, TEKNOFEST'in 5. senesinde burayı görüşme etti. Biz bu ziyaretten doğal sevinçli oluruz güçlükle şöyleki müşterek iş var ki, CHP'den Engin Altay, ulusal defans sanayisini desteklediklerini açıkladı. Sonuna denli dayanak noktası olacaklarını söyledi. Bunun doğal kendileri fakat lafını yapıyorlar. Biz bu mevzuya hayatımızı vakfetmişiz, lafını yapmıyoruz. Bütün hayatımızla, kanımızla, canımızla bu bölgede çalışıyoruz. Bunu söyledikten sonradan şöyleki müşterek tabir kullandı; ulusal defans sanayisi projelerini desteklediklerini güçlükle hırsızlığa erinç olduklarını söyledi. Anladığım kadarıyla kendisi bana yanıt veriyorsa ve bizi kastediyorsa o devir belgelerini ortaya koyması gerekiyor bu tabir etmiş olduğu sefihane iftiranın. Belgelerini ortaya koyamayacaksa kendisi, o attığı iftirayı işlemiş olmakta yahut o vasıflara sahip. Çünkü dünyayı kendisi o biçimde görüyor. eğer müşterek başkasını kastediyorsa o devir onun da belgelerini ortaya koyması gerekiyor. Yoksa suçu örtme suçunu işlemiş oluyor."

"Allah dirim verdikçe, olanak verdikçe savaş etmeye bitmeme edeceğiz"

"Bir biçimde arasında müşterek kabahat var ise ve bunu söyleyip belgelerini koymuyorsa ya suyu bulandırmaya çalışıyor, müşterek biçimde bu suça ortaklık etmiş oluyor." diyen Bayraktar, laflarını şöyleki tamamladı:

"Yani müşterek çağ öncesinde, 'Birileri bu projeleri akamete düşürmek düşüncesince taşları diziyorlar' demişken elden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun buraya gelmesi güçlükle müşterek yandan da aha o taşların döşendiğini görmek, bu projeleri akamete uğratacak, yola mayın çekmek derece hususları kıymetlendirmek biz düşüncesince üzücü, milletimiz hesabına can sıkıcı güçlükle tığ bunları baş döndürücü yaşadık. Bugüne denli mücadelemiz her daim bu yönde oldu. Bunlarla savaş etmeyi bildik. Rahmetli babam da bu şekildeydi. Allah dirim verdikçe, olanak verdikçe savaş etmeye bitmeme edeceğiz. Türkiye dört dörtlük salt olana kadar, semalarında ari ve engellenmeyen olana denli kanımın akıbet damlasına, ömrümüzün akıbet nefesine denli buradaki gençlerimizle baş başa ulusal teknoloji dalgası hamlesini topluma aksettirmek özgü gayretlerimizden katiyen vazgeçmeyeceğiz."

Konuşmaların arkası sıra TEKNOFEST Girişim Programı'na eklenen 20 kadroya mülk ödülleri verildi.

Programa Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır ile davetliler katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler