USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: Burdur'da BAKA ile 139 plan yaşama geçti

Bakan Varank, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı kanalıyla bugüne derece Burdur'da 139 projeye akan fiyatlarla 103 milyon teklik dayanak sağlandığını belirterek, "Böylece şehrimizde ve ilçelerimizde 155 milyon teklik yatırımın önünü açtık." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: Burdur'da BAKA ile 139 plan yaşama geçti
18-08-2022 20:04
Burdur

Varank, Burdur İl hususi yönetim Toplantı Salonu'nda planlı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) Projeleri İmza ve Coğrafi İşaret Tescil Belgeleri Teslim Töreni'nde meydana getirdiği konuşmada, derin birlikte biçimde çalıştıklarını fakat millete aşık, Türkiye’yi de baş döndürücü sevdiklerini söyledi.

Burdur'a rastgele devir bulunduğu kabilinden gine görev ve projelerle geldiklerini tamlayan Varank, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) suretiyle çelimsiz müddette Burdur'a kazandırılacak planların imza törenini gerçekleştireceklerini tabir etti.

Burdur'un rastgele kent kabilinden öz ölçeğinde diyar ekonomisine kıymetli katkılar sağladığını dile getiren Varank, şehrin 2021'de 291 milyon dolarlık dış satım gerçekleştirdiğini ve birlikte geçmiş yıla uyarınca yüzdelik 36'lık birlikte artma yaşandığını bildirdi.

Burdur'un daim gelişiyor olmasının çıkarlarını kıvançlı ettiğini kail Varank, kendilerinin de dayanak düşüncesince ellerinden mevrut gayreti gösterdiklerini vurguladı.

"Burdur OSB'de yersiz parsel kalmadı"

Burdur'da 3 Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 4 bine benzeyen ferdin istihdam edildiğini tamlayan Varank, şunları söyledi:

"Son çağda Burdur ikinci OSB'ye de ehemmiyetli şirketler envestisman hazırlamaya başladı. Son 2 yıldaki taleplerle şu anda Burdur'daki OSB'lerimizde on paralık yersiz parsel kalmadı. Bu noktada Burdur ikinci OSB ile Bucak OSB'nin genişlemesiyle ait taleplerin farkındayız. Bunları da en çelimsiz müddette adına bildirmek düşüncesince yereldeki paydaşlarımızla çalışmaya bitmeme ediyoruz. Yeni üreteceğimiz parsellerle Burdur'a bulunan sanayici talebini hızlıca istikbal kılmak istiyoruz."

Varank, Burdur'da değişik biriktirme anlayışlarıyla eklenmiş kıymetli sahasının de önünü ayırmak istediklerini tabir etti. Burdur'da tabanca sanayisinde, ekincilik makineleri ve mermer ile mermer makineleri ile ait ehemmiyetli deneyim bulunduğunu dile getiren Varank, bunların tamamına çevrilmiş projeleri geliştirmeye bitmeme edeceklerini bildirdi.

Burdur'da sahasının birlikte ne bölgelerde rekabetçiliğin öne çıkarılabilir bulunduğu anlamında icraat yaptıklarını tamlayan Varank, bu açıdan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi BAKA Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin kent düşüncesince ehemmiyetli birlikte yarar bulunduğunu söyledi.

"Burdur'da BAKA ile 139 plan yaşama geçti"

BAKA çeşidinden meydana getirilen yatırımlara ayraç fail Varank, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"BAKA eliyle bugüne denli Burdur'da 139 projeye akan fiyatlarla 103 milyon teklik dayanak sağladık. Böylece şehrimizde ve ilçelerimizde 155 milyon müfret yatırımın önünü açtık. 2019'dan bu yana yürüttüğümüz SOGEB planlarına bundan sonra eksiksiz illerimiz aşina. Bu programla kadınların, gençlerin, dezavantajlı bireylerin şahsi kapasitelerini artırıyor, onları sosyo konuşu yaşama bütünleşmiş ika anlamında adımlar atıyoruz. Burdur'da bugüne denli 7 SOGEB projesine kestirmece 11 milyon teklik dayanak sağladık. Bugün ise gine SOGEB kapsamında önümüzdeki çağda destekleyeceğimiz 3 projenin imza törenini gerçekleştireceğiz. Projelerimiz yardımıyla gıda, ekincilik ve hayvancılık dalında eklenmiş bedel artışı yakalayacağız."

Kızılkaya Belediyesi ile 1500 metrekare bölgede gato otunun elenmesi, paketlenmesi ve şişelenmesi anlamında de birlikte emek vermek yaptıklarını dile getiren Varank, bunun eklenmiş kıymetli üretime müteveccih ehemmiyetli birlikte plan olacağını tabir etti. Çörek otunun idmansız konu namına satıldığında kilogramının 22 lira, elenerek satıldığında 30 teklik bulunduğunu kail Varank, fakat standartlara akıllıca biçimde ambalajlanıp paketlenip satılırsa 100 gramının kopya farkı 20 teklik bulunduğunu söyledi.

20 müfret birlikte idmansız maddeyi 200 müfret birlikte ürüne dönüştürülebildiğini vurgulayan Varank, şunları kaydetti:

"Bizim esasen şehirlerimizde, bölgelerimizde yapmamız müstelzim bu. İlçelerimizin potansiyellerine bakıp nerelerde envestisman yaparsak eklenmiş bedel oluşturabiliriz, bununla ait çalışmamız lazım. İşte kılıç bu manada bakanlığımızla, kalkınma ajansları suretiyle bunu gerçekleştirmek düşüncesince mücahede gösteriyoruz. İşte bu da bizim eklenmiş bedel oluşturacağımız plan olacak. Bu 3 projeye kestirmece 6,5 milyon teklik dayanak sağlayacağız."

Bakan Varank, coğrafi işaretlerin rastgele memleketin kendine saf değerlerini anabolizma ettiğini, Burdur'un da yöreye öze nice ürüne ev sahipliği yaptığını belirtti.

Coğrafi ayraç tescilinin emeğin, kendince terinin kuşaktan kuşağa dökme bilgelik ve tecrübenin korunmasını sağladığına ayraç fail Varank, "Tescilli coğrafi ayraç sayısı 2002'de hemen 50'li rakamlardaydı, şu anda bu kopya 1186'ya ulaştı. Tabii Burdur da bu artışa ulama sağlayıcı illerimizden birlikte tanesi. Son 2 yılda Burdur'umuzun Karamanlı cevizi, Karamanlı kişnişi, Dirmil sipsisi, Karamanlı rezenesi, Bucak salebi ve Tefenni rezenesi kazanmak neredeyse 6 coğrafi göstergesi tescil edildi." diyerek konuştu.

Burdur'un refahını, rekabetçiliğini, potansiyelini danışma kılmak neredeyse iş insanlarıyla da birlikte araya geleceklerini tamlayan Varank, "İş dünyasının önünü nite elan birlikte tomar açıp, nite elan birlikte tomar istihdam sağlarız, bizlere önerecekleri ne hususlar bunları dinleyeceğiz." dedi.

Varank, coğrafi ayraç vesikası teyit töreni sonrası iş insanlarıyla birlikte araya geldi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler