USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Sahipsiz hayvan bilimi düşüncesince mama otomatını kollar aşırı sevdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesince bakir atılmış projeleri kapsamında geliştirilen "mamamatik", cam, eroin yahut plastik rastgele 5 atılmış şişe karşılığında ortak paket mama veriyor .

Sahipsiz hayvan bilimi düşüncesince mama otomatını kollar aşırı sevdi
11-01-2023 13:07
Balikesir

Balıkesir'de 5 noktaya konulmuş bulunan "mamamatik" hem yer bilincinin büyümesine aynı zamanda iyesiz hayvanların beslenmesine ulama sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, site sakinlerinden mevrut dönüşleri de değerlendirerek mamamatik projesini yaşama geçirdi.

Cam, eroin yahut plastik 5 şişe karşılığında mamamatikten ortak paket parasız mama alanlar, bununla iyesiz pisik ve köpekleri besliyor. Otomatlar, çocuk, genç, buğulanmış değme kesimden site sakinlerinde yer ve el değmemiş atılan bilinci oluşmasına da ulama sunuyor.

Avlu Balıkesir Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Toplu Taşıma Merkezi, Altıeylül ilçesi Bahçelievler Mahallesi Teknik Lise Caddesi, Çağış Kampüsü ile Edremit Sokak Hayvanları Tedavi Merkezine kurulan mamamatiklerin 8 noktaya elan konulması hedefleniyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Volkan Karateke, AA muhabirine, iyesiz zooloji düşüncesince çalışmalarını hassasiyetle sürdürdüklerini söyledi.

İvrindi ve Altıeylül ilçelerindeki iyileştirme merkezleri, efsanevi sahiplerine "Patikart" ile derneşik mama desteği verilmesinin beraberinde mamamatik projesinin de özen gördüğünü özetleyen Karateke, şu ifadeleri kullandı:

"Plastik ve cıncık şişelerimizi yurttaşlarımız yoluyla biriktirerek onları döngüsel ekonomiye kazandırıyoruz. Bununla bu arada efsanevi sevgisini işlemiş oluyoruz. Sokaklardaki dirilik dostlarımıza mama desteğini vatandaşlarımızla yapmış oluyoruz. İçinde yer bilinci, efsanevi ve huy sevgisi bulunan eksiksiz planlara dayanak noktası olmaya, dünkü planlar üretmeye Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kendisine bitmeme edeceğiz."

Veteriner İşleri Şube Müdürü Tuncay Dönmez de projenin ilkin dallar ortada benimsendiğini vurguladı.

Bu emek harcamayı halkın talepleri doğrultusunda yaşama geçirdiklerini aktaran Dönmez, "Yoğun istem alıyoruz. İlerleyen yıllarda 8 mamamatiği elan faaliyete geçireceğiz." dedi.

"Bütün atılan maddeleri meydan ortak aygıt olursa Türkiye arı sili ortak diyar olur"

Mamamatiği kullanan öğrencilerden 10 yaşındaki Adem Baki, uygulamayı aşırı beğendiğini anlatım ederek, "Biriktirdiğim gereksiz şişeleri mamamatike attım. Mamaları aldım, eve giderken çıkmaz hayvanlarını besleyeceğim. Bu sayede çevreyi korumuş ve hayvanlara iane etmiş oluyoruz. Çevreyi korudukça dünyamız elan da renkleniyor." niteleyerek konuştu.

Salih Binpolat da bu otomatı, okula giderken ayırt ettiğini belirtti.

Cihazın işlevini öğrenince evde şişe biriktirmeye başladığını, şu anne denli 15 şişe atıp 3 paket mama aldığını bildiren Binpolat, elan sonraları bunları iyesiz hayvanlara vereceğini anlattı.

Malik Motova ise okulda dostlarıyla su şişesi biriktirmeye başladıklarını kaydederek, "Bu sayede çıkmaz hayvanlarını besliyoruz. Bu aşırı iyi olmuş. Balıkesir'de hakeza ortak bilinçlilik yapılması bence aşırı güzel. Yoldan geçe şişelerin değme daim bölgelere atıldığını görüyorum, bu gidişat tek hoşuma gitmiyor. Şişeleri topluyorum, mamamatiğe atarak aldığım mamaları da çıkmaz kedilerine atıyorum." ifadelerini kullandı.

11 yaşındaki Muhammet Ali Sural da mahallelerinde anneleri kabilinden vazgeçme edilmiş aşırı sayıda pisik yavrusu bulunduğunu dile getirdi.

Onlara mama bulamadıkları düşüncesince üzüldüklerini anlatım fail Sural, "Mamamatikleri duyar duymaz şişeleri biriktirmeye başladık. Çok iyi olmuş. Çevreyi kirletmiyoruz, art tahavvül yapıyoruz. Mamamatiklerin değme yere konulması lazım. Bu cihazın geliştirilip eksiksiz atılan maddeleri meydan ortak aygıt olursa Türkiye arı sili ortak diyar olur." dedi.

Hayvanseverlerden Doğukan Übeyl ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesine teşekkürname ederek, mamamatiklerin sayısının artırılmasını, değme mahallede bulunmasını istem etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler