USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Özlem ana 'Size ortak el sarılabilir miyiz?' diyen dü kardeşe gönlünü açtı

Konya'da canlı Özlem Zafer, koruyucu aile olmaya değişmeyen verdiğinde namına "Size müşterek kere sarılabilir miyiz?" diyen dü kardeşin elini üç senedir bırakmıyor.

Özlem ana 'Size ortak el sarılabilir miyiz?' diyen dü kardeşe gönlünü açtı
21-09-2022 12:03
Konya

İki bebek anası Zafer, göstergeç programında izlediği koruyucu aileden etkilenince eşiyle bu mevzuda araştırı hazırlamaya başladı.

Yaklaşık 5 sene evvela ihtisas krizi kararı eşini kaybeden 51 yaşındaki Özlem Zafer, darülfünun talebesi evlatlarının da teşvikiyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne başvurdu.

Başvuru süreci müspet sonuçlanan Zafer, üç sene evvela kardeşler 5 yaşındaki Zeynep ile 7 yaşındaki Ayşe'nin koruyucu aileliğini üstlendi.

"O sarılmayla müşterek muhabbet akışı bulunduğunu hissettim"

Zafer, AA muhabirine, bebek sevgisinin kalbe onma olduğunu, Ayşe ile Zeynep'in kendisi düşüncesince müşterek talih bulunduğunu söyledi.

Kızları önceki gördüğünde baş döndürücü heyecanlandığını dile getiren Zafer, "İlk evvela kapıdan baktılar. Kurum görevlisinin yanındaydılar. Çok mahcuptular, önceki evvela Ayşe sonraları Zeynep yaklaştı. O an beni güvenilmez müşterek titreyiş aldı. O benim düşüncesince müşterek mevlit anıydı, anlatılmaz müşterek duyguydu. Bana, 'Size müşterek kere sarılabilir miyiz?' dediler. O sarılmayla müşterek muhabbet akışı bulunduğunu hissettim. Ufacıktılar ancak onu hissettim, o sahneyi tek devir unutamayacağım." ifadesini kullandı.

Çocukların ne devir isterse namına rahat sarılabildiğini, rastgele sarıldıklarında yalnızca onların değil, kendisinin de baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu özetleyen Zafer, "Elimde müşterek iş üstelik olsa bırakırım. Elim bulaşıklı olsa üstelik doğrudan birbirimize sarılırız. Bu hürriyet onlara şimdi baş döndürücü emniyet veriyor." dedi.

Kızlarla devir ortamında birbirlerine alışmaya başladıklarına yer veren Zafer, önceki özellikle yaşadıkları ıvır zıvır sorunları kendisinin ve evlatların gayretiyle çözdüklerini dile getirdi.

"Ben onlarla baş döndürücü bahtiyar olduğumu, iyileştiğimi, onma bulduğumu biliyorum"

Zafer, müşterek çocuğun "anne" demesi derece iyi müşterek bilinçlilik olmadığını belirterek şu şekilde bitmeme etti:

"Çocuklar bana ne derse desin bahtiyar olurdum. Onlar hastalandığında baş döndürücü üzülüyorum. Diş çıkartırken zorlandılar, akşam olduğunda acile gittiğimiz vakitler oldu. İğne vurulduğunda onlar derece benim de canım acıyor. Okuma bayramında zat çocuklarımda yaşamadığım duyguları yaşadım. Onların müşterek gülümsemesi rastgele şeye bedel. Ailem beni oluşur doğmaz ayrı odada büyütmüş. Ben bu durumun eksikliğini baş döndürücü yaşadım. Çocuklarımla arada müşterek beraberce uyuyorum. Dokunmayı, dokunarak o sevgiyi aktarmanın ehemmiyetli olduğuna inanıyorum. Onlar bizim müşterek parçamız oldu. Ben onlarla baş döndürücü bahtiyar olduğumu, iyileştiğimi, onma bulduğumu biliyorum. Eşimin vefatından sonraları müşterek dek kurmaya çalışırken karşıma dü iyi çocuğun çıkması ego de o boşluğu doldurdu."

Çocuklarının da evlerinin neşesi bulunan Ayşe ile Zeynep'i baş döndürücü benimsediğini, kardeşleri kabilinden gördüğünü aktaran Özlem Zafer, bu duyguları koruyucu aile bulunan her insanın yaşayabileceğini ve yaşatabileceğini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler