USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Özel dedektifler kılıktan kılığa giriyor, akla gelmedik mevzuları araştırıyor

Türkiye'de kestirmece 20 senedir fariza verici hususi dedektifler tanınmamak düşüncesince sakal uzatıp saç boyatıyor nesil incelemesinden evlenilecek bireyin araştırılmasına vâris tespitinden ayrılma etabındaki eşlerin kovuşturmasına sayımsız mevzunun izini sürüyor.

Özel dedektifler kılıktan kılığa giriyor, akla gelmedik mevzuları araştırıyor
15-03-2022 12:08
İstanbul

Türkiye'de de akıbet yıllarda rakamları küsurat dedektifler, ırk araştırması, mirasçıların tespiti, kuruluşların ticari konuları, dolandırıcılık, ailelerin çocuğunu evlendirmesi kabil değişkin konuların araştırılmasını talip insanların müracaat adresi oluyor.

Başrollerini Cybill Shepherd ile Bruce Willis'in paylaşmış bulunduğu 80'lerin unutulmaz dizilerinden "Mavi Ay" (Moonlighting) ile alakanın epey arttığı hususi dedektiflik büroları, Türkiye'de 20 senedir çalışkanlık gösteriyor.

Özel Dedektifler Derneği Başkanı İsmail Yetimoğlu, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, vatandaşların değme muhtelif rahatsızlığına kurumsal şekilde eritme arandıklarını söyledi.

Dedektiflik kanununun çıkması düşüncesince icraat yaptıklarını tamlayan Yetimoğlu, fakat hususi dedektifliği zecrî rastgele ortak kanunun da bulunmadığını, arsıulusal dizge standartları ve töre bilimi kuralları çerçevesinde ahbaplık ile familya yapısına makul şekilde topluluk çatısı altında dedektifliği sürdürdüklerini anlattı.

Yetimoğlu, dedektifliğin kamuoyunda eş takibi, insanların olumsuzluklarını araştıran, onları izleme fail ortak dizge kabil görünse de esasen hakeza olmadığını belirterek, şu biçimde bitmeme etti:

"Biz hâlâ aşırı Türk toplumunu da dikkate alarak evli ortak çiftin avrat ya da eş ayırt etmiyor, eşinin onu aldatmasıyla ait bazısı veriler belirleme ediyoruz. Şüpheye mebni bu çeşit icraat yapıldığı devir familya içi hadisat oluşması nedeniyle ortak metrukiyet davası oluşmadan, yargıya geçiş etmemiş ortak olay noktasında katiyen fariza almıyoruz. Boşanma davası oluşuk insanoğlu ortak biçimde yargıda bundan sonra baş başa yaşayamaz bir duruma gelmişlerse o devir kıygın bulunan tarafın müracaatı onun vaziyetini değerlendirip umuma belirgin yerlerdeki eritme ve hareketleri dikkate alınarak ortak düzentileme yapılabiliyor."

"Soy araştırması yapıyoruz"

Yetimoğlu, başkaca kuruluşların CEO'larının ya da ortaklarının araştırılması mevzularını da incelediklerini, akıbet senelerde hâlâ aşırı ırk araştırması denilen "soy bilimciliği" yönünde da çalıştıklarını anlattı.

Türk yurttaşı olup Avrupa ülkelerine muhaceret fail gayrimüslimlerin etiket ve familya bilgilerinin tespitiyle ait işler de geldiğini dile getiren Yetimoğlu, şunları belirtti:

"Ayrıca mirasçıların bulunması, başta Avrupa'daki bankalarda gelişmemiş mütebaki hesapların varislerin araştırılması kabil mevzulara da bakıyoruz. Bu bap değme ay ortak ve ya dü defa bizlere geliyor. Bize hakeza 'Sevgilimden, nişanlımdan, kız arkadaşımdan ya da eş arkadaşımdan şüpheleniyorum.' kabil başvurular da aşırı oluyor. Biz onlara, 'Daha yolun başındayken şüpheleniyorsunuz, lütfen o yola bitmeme etmeyin.' diyoruz. Ebeveynler, çocuklarının evlilikleriyle ait bazısı bilgiye gerekseme duyuyorlarsa onunla ait yardımda da bulunuyoruz."

"İşlere gereğince hususi giysiler yeğleme ediyoruz"

Bugüne denli nice mevzuyu açıklığa kavuşturduklarını anlatım fail Yetimoğlu, başta andıran sürede iklim dışındaki ortak vatandaşın dolandırılması vakasını çözdüklerini, soyadları bire ortak bulunduğu düşüncesince ölen bireyin bankadaki parasının namına devredileceğini söyleyen, 1 milyon dolar değerindeki tokatçılık vakasının faillerini belirleme ettiklerini anlattı.

İsmail Yetimoğlu, gine Bitcoin kabil mevhum paralarla ait başvuruları da çözdüklerini belirterek, "Birçok vakası cımbızla ortaya çıkarıyoruz. Türkiye'de insanların dedektiflere talebi iyice fazla. Vatandaşın arıları kaybolduğu devir caba hususi dedektifi arayabiliyor. Artık toplumda insanoğlu hususi dedektiften faydalanmanın ortak yarar bulunduğunu biliyor." ifadelerini kullandı.

Çalışmalarda namına gereğince ön araştırı yaptıklarını, işlere gereğince hususi giysiler yeğleme ettiklerini tamlayan Yetimoğlu, "Yani saçımı boyatabiliyor, bıyık bırakabiliyor, kapela kullanabiliyor ya da sakal takabiliyorum. Yani hakeza alışılagelen görünümün haricinde aralık aralık ayrı ayrı kılıklarda olduğum dönemler vardır. Dedektiflik ücretleri iyice yüksek. Yani kılıç geçmiş ortak işin tahminî maliyetini belirliyoruz. Yani o işin oluşabilme konkre bir duruma dönüşebilmesi düşüncesince tahminî maliyeti değme her neyse onun üstünde ortak değer belirleyip müşteriyle meydana getirilen sözleşmede bunu belirtiyoruz." sanarak konuştu.

"Piyasada aşırı sayıda gerçek olmayan dedektif var"

Özel Dedektifler Derneği Başkanı İsmail Yetimoğlu, dedektif olunması düşüncesince yetişek katılması icap ettiğinin altını çizerek, bu mesleği meydana getirecek insanların dedektifliğe makul olması icap ettiğini kaydetti.

Dedektiflik meydana getirecek bireyin meraklı, araştırmacı, çözümlemeli fikre ehil olması icap ettiğini vurgulayan Yetimoğlu, "Bu insanları bulunca güzel olabilecek bölgelerde yetiştiriyoruz. Herkesi kabiliyetine gereğince belirliyor, ona gereğince iş veriyoruz." dedi.

Piyasada aşırı sayıda gerçek olmayan dedektif bulunduğunu tamlayan Yetimoğlu, "İnternette aşırı sayıda dedektif ilanı var. Burada çabucak problemi bulunan yurttaşı avlıyor. Özellikle iklim haricinde yaşayanları aşırı kandırıyorlar. Bizim toplumumuzda da maatteessüf dolandırılmaya şev aşırı ortak tomar isim var. Dernek başkanı olduğum düşüncesince aşırı ortak tomar yakınma geliyor. Şikayetlere emin olun beklenmeyen ediyorum. Sahte dedektifler değme işi yapar, 'Abi gökteki kocaoğlan caba indiririm, sen kâfi ki şu denli dünyalık ver, o denli olmadan yarısını da ver.' niteleyerek kullanmakta olanları kandırıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler