USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Oyun endüstrisinde 2023 tahminleri: Gelecek senenin akımları neler

Oyun endüstrisi, 1970'lerde önce dubara konsolunun çıkmasından beri ehemmiyetli seviyede gelişti.

Oyun endüstrisinde 2023 tahminleri: Gelecek senenin akımları neler
29-12-2022 12:09

Dünya çapında milyarlarca dolarlık yanında sektöre ehil bulunan düzen sektörü, oyunseverlere nazirsiz deneyimler yaşatıyor. Türkiye'nin uygulayım bilimi markası Casper'ın kuvvet ve başarım bilgisayarı Excalibur da herhangi yanında güzeşte gündüz büyüyen ve meydana getirilen yanında piyasa araştırmasına gereğince kıymeti 300 bilyon doların üzerinde bulunan düzen endüstrisinde 2023 yılına kaşe vuracak 6 trendi sıraladı.

Dünya çapında 300 bilyon dolarlık piyasa payına ehil düzen endüstrisi büyümeye ve gelişmeye akıbet hızlılık bitmeme ederken bu büyüme, bilgisayar, taşınabilir cihazlar ve düzen konsolları kabil değişik nice platformda toprak düzlük oyunların gelişmesine ulama sağlıyor. Gelecek devirde kaygı tabanlı düzen pazarının genişlemesinden e-spor'un aşırı hâlâ pop bir duruma gelmesine, saklı yazı paraların düzen sektörüne bulunan etkisinden, çelimli donanımlara ehil bilgisayarların yeğleme edilmesine genişliğinde 2023'e kaşe vuracak akımları Casper'ın kuvvet ve başarım bilgisayarı Excalibur sıraladı.

1. Bulut düzen pazarı genişleyecek. Bulut düzen pazarı herhangi yanında güzeşte sene piyasa payını artırmaya bitmeme ediyor. Video oyunlarını ırak sunucularda işveren ve bunları aracısız yanında kullanıcının aletine yönlendiren kaygı tabanlı oyunlar, aracısız yerli yanında düzen sistemine haşiv ihtiyacını ortadan kaldırdığı düşüncesince oyunseverlerin derin dikkat gösterdiği alanlardan yanında tanesi. Önde mevrut uz iletişim şirketleri ile düzen geliştiricilerinin 5G teknolojisine meydana getirdiği envestisman ve bu alandaki gelişmelerle baş başa kaygı tabanlı oyunların, düzen sektöründe doğacak yılların en ehemmiyetli trendlerinden yanında tanesi olması bekleniyor.

2. Mobil oyunlar gaming sektörüne kaşe vuracak. Mobil oyunlar hem konsol bununla ortak elektronik beyin oyunlarını geride bırakarak evren çapında en aşırı yeğleme edilen düzen türü. Hemen her insanın yanında çokbilmiş telefona ehil bulunduğu varsayıldığında taşınabilir oyunların erişilebilir olması, popülaritesinin anne sebeplerinden yanında tanesi. Mobil oyunlara müteveccih kalan istem AR, VR, kaygı tabanlı oyunlar ve 5G kabil türlü teknolojik gelişmeler, doğacak devirde taşınabilir oyunlara bulunan alakanın artacağını yayınlayan en ehemmiyetli parametreler.

3. Kripto paraların düzen dünyasındaki noktayı artacak. Kripto nukut günümüzün en pop kavramlarından biri ve herhangi yanında güzeşte gündüz tesiri büyümeye bitmeme ediyor. Bu mevhum nukut elbette ki düzen sektörüne de antre yapmış oldu ve bundan böyle oyunlardaki mevhum ürünleri satın kabul etmek düşüncesince bu nukut kullanılabiliyor. Gelecek devirde düzen endüstrisi, ifa teşmil eliyle toy aktörleri ve toy dirimsel akışlarını hedeflediğinden, saklı yazı mal kullanımının düzen sektöründe kararlı yanında artım göstermesi bekleniyor.

4. Güçlü donanımlara ehil cihazların tutum tasarımla buluşmuş bulunduğu bilgisayarlar yeğleme edilecek. Oyun sahasının amiral gemisi elbette ki çelimli görüntülük kartları ve çelimli işlemcilerle donatılmış gaming bilgisayarlar. Yeni oyunların akıbet adım çelimli donanımlara ihtiyaç duymasıyla baş başa düzen bilgisayarları burada aşırı ehemmiyetli yanında noktada konumlanıyor. Fakat kullanıcılar, yanında düzen bilgisayarından hoppadak faziletli başarım beklemiyor. Güçlü donanımlara ehil cihazların, tutum tasarımlarla buluşmuş bulunduğu bilgisayarları kullanıcılar hâlâ aşırı yeğleme etmeye başladı. Gelecek devirde de oyunseverlerin en ehemmiyetli talebinin hem faik teknolojiye bununla ortak trend tasarımlara ehil düzen bilgisayarları olabileceği öngörülüyor.

5. Sanal asıl teknolojisi en dinamo düzen deneyimini yaşatacak. Oyun severlere nazirsiz deneyimler yaşatan gaming aksesuarlarının herhangi yanında güzeşte gündüz önemi artıyor. Her şeyin asıl kabil göründüğü, elektronik beyin çeşidinden açılan mevhum ortamlarda düzen oynamanın beğenisine vasıl oyunseverlerin yanında numaralı tercihi bulunan mevhum asıl yahut özetle VR, akıbet yılların en trend gelişmelerinden yanında tanesi. Oyunseverler, VR oyunları tekraren el bitiriyor ve en dinamo oyunu deneyimini yaşadıklarını belirtiyor. 2023 senesinde da VR tabanlı oyunlara alakanın artarak çoğalması ve toy çıkma teknolojik cihazların da bu doğrultuda şekilleneceği tahmin ediliyor.

6. E-spor hâlâ da pop bir duruma gelecek. E-sporun akıbet dönemlerdeki yükselişinin, oyuncuların bu aşırı oyunculu platformlardaki toplumsal etkileşiminden kaynaklandığı söylenebilir. Oyun endüstrisinin boşluk açısını ağız ağıza muhavvil e-spor endüstrisinin, meydana getirilen yanında araştırmaya gereğince 2025 yılına genişliğinde 1,87 bilyon dolara kavuşması beklenirken teknolojik gelişmelerin de e-spor pazarının gelişmesine katkıda bulunacak nice gelişimin önünü açması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler