USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Öğrencilere sağlam iktisap etmek düşüncesince koşmaya başlamış olan Profesör, Türkiye rekoru kırdı

Prof. Dr. Gönül Babayiğit İrez, Yunanistan'ın Selanik kentinde bu sene 31'incisi planlı ve 16 ülkeden tahminî 800 sporcunun katılmış olduğu Balkan Master Atletizm Yarışması'nda Türkiye rekoru kırarak Balkan şampiyonu oldu.

Öğrencilere sağlam iktisap etmek düşüncesince koşmaya başlamış olan Profesör, Türkiye rekoru kırdı
07-10-2022 19:00
Muğla

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gönül Babayiğit İrez, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, spor hayatına ortaöğretim yıllarında başladığını, bilimsel nitelikli başarıyı önde markajcı ortak ailesi bulunduğunu ve evvel vakitler tepkiyle karşılaştığını söyledi.

Egzersiz ve alıştırma yapmasının herhangi ortak daim maslahat bulunduğunu korumak için çaba sarfeden İrez, evvel yarışında almış olduğu başarının peşi sıra ailesinin de dayanaklık etmek vermeye başladığını kaydetti.

Üniversite yıllarında hem spor hayatına hem de derslerine bitmeme ettiğini tamlayan İrez, güçlü ortak süreçten geçtiğini dile getirdi.

İrez, derslerin çetin olduğuna, İngilizce eğitimi aldıklarına dikkati çekerek, şöyleki bitmeme etti:

"Atletizme ayrı ortak aşkım vardı. Çocukluğumdan bu yana herhangi ortak daim koşmayı seviyordum. Üniversiteden yetkilendirilmiş olduktan sonraları hoca adına atandım ve orada da öğrencilerimi atletizme heveslendirme etmeye çalıştım. İlk yılda güzel neticeler elde ettik ve o sene senenin öğretmeni seçildim. Yüksek lisansı kazanınca Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine geldim. O tam sporu bırakmıştım. Ara açıklık öğrencilerle antrenmanlara katılıyordum. Sonrasında doktora, dünyaevi ve bebek araya girdi. 40 yaşlarında yeniden spora ve atletizme başladım. Antrenmanlara toy başladığım tam öğrencilerime benzer edinmek düşüncesince 2014 Avrupa Masterlar Şampiyonası'na katıldım ve Avrupa dördüncüsü oldum. Daha ondan sonra elbette henüz aşırı alıştırma yapmam gerekiyordu. Ama hem ana hem eş edinmek hem de iş hayatım esasen az buçuk henüz sınırlıyordu. Daha sonraları gereksiz vaktimin zeval zamanı araları bulunduğunu ayırt ettim. Yemeklere değerlendirmek adına koşmayı, spor meydana getirecek zamanı orada bulduğumu ayırt ettim. Öğle aralarını spora ayırmaya başladım. İlk sene öğrencilerimle zeval zamanı araları koşmaya başladık. "

"Rekoru kırabildim ve benim düşüncesince şişman ortak başarı"

2015 senesinde Selanik’te meydana getirilen Balkan Şampiyonasına katıldığını ve 3'üncülük elde ettiğini, bunun kendisi düşüncesince öz saygı donör bulunduğunu özetleyen İrez, ahir senelerde herhangi ortak sene ehemmiyetli dereceler elde etmeye başladığını dile getirdi.

Şu an 48 yaşlarında bulunduğunu ve ortak hafta evvela 16 ülkenin katılmış olduğu Balkan Masterlar Atletizm Şampiyonası'nda aşırı güzel dereceler elde ettiğini aktaran İrez, bu yarışın kendisi düşüncesince aşırı ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

İlker Kutlu'nun 27 senedir kırılamayan 800 metrelik ortak rekoru bulunduğunu hatırlatan İrez, "Onu kırabildim ve benim düşüncesince şişman ortak başarı. Kendisi enine boyuna güzel ortak atlet ve güzel ortak sportmen idi. Daha sonraları bin 500 mt. koştum. Orada gine rakiplerime şişman ayırt açarak ortak numara oldum. mühim bulunan henüz dinç gözyaşı gruplarını da geçerek ortak numara olmamdı. Hem zat gözyaşı grubum hem de henüz gençlerle yarıştığım düşüncesince ortak numara edinmek benim düşüncesince öz saygı donör oldu." sanarak konuştu.

800 metrede henüz esbak derecenin 2,41,00 bulunduğunu bildiren İrez, kendisinin 2,39,00 ile bu açıdan muvaffakiyet sağladığını dile getirerek, gözyaşı grubunda şu an düşüncesince 2,40'ın altında ortak basamak koşulmadığı düşüncesince bunun da şişman ortak muvaffakiyet bulunduğunu tabir etti.

İrez, bin 500 metrenin güçlü ortak düz olduğunu, hem dayanabilen hem de çabuk olmayı mucip ortak meydan bulunduğunu savunarak, bu bölgede da 5,31,00 kabilinden ortak basamak koşarak gine bire ortak sayıda sporcular ortada ortak numara bulunduğunu söyledi.

Bu akıbet ile 'Ben bundan sonraları dinç gözyaşı grubu ile de koşabilirim' görüşünün kendisinde bilgili bulunduğunu aktaran İrez, "İlerideki hedeflerim ortada Avrupa Şampiyonası var. Daha evvela katılmıştım. Zorlu ortak süreçti. Orada 4'üncülük ve beşincilik almıştım. Şu anki amacım en evvela evvel üçe girebilmek. Daha sonraları da herhangi ortak obje amacında giderse evren şampiyonasına katılmayı hedefliyorum." biçiminde konuştu.

"Kötü alışkanlıklardan idare etmek düşüncesince spor hakkıyla güzel ortak araç"

Spor Bilimleri Fakültesinde akademisyen olduğuna dikkati çekici İrez, çabucak zat öğrencilerini değil, başka fakültelerden öğrenciler ile de etkinlikler yaptıklarını anlattı.

Özellikle ortak numara sınıfa başlamış bulunan öğrencilerin derslerine girdiğini özetleyen İrez, şunları kaydetti:

"Onlar da esasen evvel senesinde bana ulaşıyorlar. Özellikle kendim istem ederek ortak numara dershane derslerine giriyorum. Birinci sınıflar şehre evvel kat geldikleri düşüncesince enine boyuna önemli. Muğla'da evvel vakitler ne yapacaklarını, nerede devir geçireceklerini bilmiyorlar. Vakitlerini henüz akilane geçirmeleri düşüncesince koşmaya çağırma ediyorum. Biraz da çirkin alışkanlıklardan idare etmek düşüncesince spor hakkıyla güzel ortak araç. Her sene şişman ortak grubumuz oluyor. Böylelikle vakitlerini dersler dışında spor ve alıştırma yaparak geçirmiş oluyorlar. Bu mevzuda da aşırı mutluyum. Yarışlara bire ortak sürede öğrencilere burs iletmek düşüncesince katılıyorum. Geçen sene katıldığımız ortak yarıştan şu an tababet fakültesi ve spor bilimleri fakültesinde birer öğrencimize burs sağlıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler