USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Öğrenci affıyla üniversiteye dönen huzurevi sakini İstanbul'un alternatifini tuttu

Yaklaşık 43 sene geçmiş babasının vefatı dolayısıyla eğitimini yarıda tasarruf etmek mecburiyetinde küsurat Kahramanmaraşlı 70 yaşındaki Fahrettin Güngör, kamuoyunda "öğrenci affı" yerine isimlendirilen yasalı düzenlemenin arkası sıra baştan üniversiteli oldu.

Öğrenci affıyla üniversiteye dönen huzurevi sakini İstanbul'un alternatifini tuttu
28-09-2022 20:02
Kahramanmaraş

Lise eğitimini tamamlayarak 1970 senesinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini ele geçiren Güngör, müşterek müddet sonraları bölümünü fark eylemek diledi ve baştan sınava girdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümüne yerleşen Güngör, 1979 senesinde 4'üncü dershane öğrencisiyken babasının vefatı dolayısıyla memleketi Kahramanmaraş'a döndü. Bu süreçte birtakımı teessürat canlı Güngör, okulu bırakarak babasının işlerini devraldı.

Yaklaşık 10 sene ticaretle uğraşan, 1989'da Almanya'ya derece derece müşterek kimya fabrikasında etkin Güngör, 1994'te memlekete devir yaptı.

Ticaret yaşamının peşi sıra Güngör, kestirmece 7 sene evvela Kahramanmaraş Şehit Hakan Duyğal Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine yerleşti.

Bu süreçte kıraat ve öğrenme merakı on paralık geçmeyen Güngör, Yükseköğretim Kurulunun kamuoyunda "öğrenci affı" şekilde isimlendirilen yasalı düzenlemenin uygulanmasına bağlı kökler ve esasları belirlenmesinin peşi sıra üniversite eğitimini tamamlamaya değişmeyen verdi.

Gerekli düzenlemelerin peşi sıra İstanbul'a akıllıcasına yola çıkmaya hazırlanmakta olan Güngör, huzurevi idaresi kabilinden planlı törende kendisi düşüncesince hazırlanmakta olan pastayı kesti, dostlarıyla müşterek tane hiçbir vedalaştı ve kaydını yaptırmak kıl payı Yıldız Teknik Üniversitesinin yöntemini tuttu.

8 öğüt alacak

Fahrettin Güngör, AA muhabirine, 8 dersi kalmış bulunduğu düşüncesince izinli olamadığını, senelerce üniversite eğitimini tamamlayamamanın üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Kitap okumayı sevilmiş bulunduğu ve öğrenmeye istekli bulunduğu düşüncesince eğitimini tamamlamakta zorlanmayacağını düşündüğünü aktaran Güngör, "Okumanın yaşı yok" lafına en dobra söz gelişi kendisi bulunduğunu vurguladı. Güngör, "Benim bu hevesim ve azmim inşallah gençlere de dayanıklı olacaktır." dedi.

Fahrettin Güngör, "Başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İl Müdürü Mutlu Kaya kazanmak üzere, kasıntı müdürümüz ve huzurevi sakinleri beni motivasyon ettiler. Ben de azim ve isteyerek başvurumun devamını sağlamak istiyorum. Başarılı olacağımı düşünüyorum ve 'Yedi Güzel Adam'ın şehrine diplomamla devretmek istiyorum." sanarak konuştu.

İstanbul'daki heyecan

Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümüne eşya yaptıran Güngör, duygularını AA muhabiriyle paylaştı.

Okumanın yaşı olmadığını dile getiren Güngör, şunları kaydetti:

"Bugün müşterek kader hayata merhaba dedi derinliğine seneler sonra. Ben de o şansı kıymetlendirmek düşüncesince 70 yaşında bile olsam okulumu tümlemek kıl payı İstanbul'a geldim. Tatlı müşterek mutlulukla güler yüzlerle karşılaşıyorum. Kimin haberi olsa gözleri ışıldıyor. 70 yaşındaki birisinin aynı zamanda huzurevinde kalmış şekilde okuluna sürdürmek isteyişinin aşırı dobra müşterek halde karşılandığını hissettim. Tabii ki bendeki talih hâlâ fazla. Çok memnunum konumumdan. Şimdi esas amacım okulu tamamlamak. Ondan sonraları ne olur, onun planlamasını yapmadım ama vesile olursa ihtimal müşterek şeyler yapabilirim. Benim evvela düşüncem gayrisıhhi bıraktığım okulumun diplomasını duvara asmaktır."

Bahçelievler Huzurevinde mihman şekilde küsurat Güngör, seneler sonraları baştan okula başlamış olacak olmanın coşkusunu yaşadığını kaydetti.

Üniversitede namına "amca", "dede" diyenlerin olacağını tabir fail Güngör, "Okulu gayrisıhhi salıverme ve bunun anlaşılan ezikliğini yaşadım. Bitirmek istiyorum, bundan sonraları o mutluluğu duymak istiyorum. Kısa müşterek müddet sonraları bendeki azmi ve tutkusu gördüklerinde ve benim de dobra mektepli olduğumu anladıklarında neticede ego de onların arkadaşları şekilde sınıfa bitmeme edeceğim sanarak müşterek önsezi mevcut içimde. Herkese mesleği ne olursa olsun eğitimlerini tamamlamalarını ve ondan sonraları hâlâ bedava olacağını varsayarak kaynak ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yurtta değil huzurevinde kalacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Kahramanmaraş İl Müdürü Mutlu Kaya da Güngör'ün bu hamlesinin gençlere dobra müşterek dayanıklı olacağını söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bu cins girişimlere dört dörtlük dayanak verdiğine dikkati çekici Kaya, şu halde konuştu:

"Kıymetli büyüğümüzü 70 yaşında İstanbul'a geçici eylemek bizi hüzünlendirdiği kabil hakkıyla gururlandırıyor da... İlerleyen günlerde İstanbul'dan mihman şekilde vardığında Kahramanmaraşlı gençlerle buluşturmak istiyoruz. Fahrettin emmi dört başı mamur yaşlılarımız kabil kalburüstü müşterek büyüğümüz. Bu affın çıkmasını hakkıyla bekliyordu, çıkmasaydı sınava esasen yapınmak istediğini belirtiyordu. İstanbul İl Müdürlüğümüz ile de eş güdümlü olduk ve Fahrettin amcamız İstanbul'da huzurevlerinde mihman şekilde orada ikametine bitmeme edecek."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler