USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Müslüman Türk ve Rus kadınlar, familya ve çıplak maşer hikayelerinde tecrübelerini paylaşıyor

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) içerisinde çalışmalarını sürdüren Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM), Rusya'da Müslüman kadınlar ile fasile ve taharri memuru polis maşer hikayelerinde deneyim paylaşımı çalışmalarına başladı.

Müslüman Türk ve Rus kadınlar, familya ve çıplak maşer hikayelerinde tecrübelerini paylaşıyor
23-11-2022 19:06
Moskova

KAGEM Müdürü Fatma Haral Efe ve beraberindeki heyet, Rusya'da bulundukları etkinliklerin peşi sıra AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığından geçmiş kat birlikte kadın astronomi şekilde bu ülkede temaslarda bulunduklarını tamlayan Efe, güzeşte sene Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresinden kadın yetkililerin Ankara ve İstanbul'da ziyaretlerde bulunduğunu söyledi.

Efe, "Bu heyet, vakfımızın faaliyetlerini ve ayrıntılar ile gençlere ilişkin projeleri gözlemek düşüncesince Türkiye'yi görüşme etmişti. Bu ziyaretin iadesi düşüncesince buradayız. Rusya'da canlı Müslüman kadın, aile, çıplak maşer müesseselerinin faaliyetleriyle ait bilgelik aldık, bu mevzuda tecrübelerimizi paylaştık. Bu gelişimizin sebeplerinden biridir." dedi.

Rusya'daki Müslüman hanımefendilerin Türkiye'ye basar açısını değerlendiren Efe, "Rus hanımefendilerin Türkiye'yi baş döndürücü sevdiğini gördük. Onların Türkiye ile ait deneyimleri var. Rus hanımefendilerin dinlence etme benzeri ülkemize gitmişliği var. Kadınlar, anlaşılan çivi kentleri gezmiş ve bu illerde birtakımı gözlemlerde bulunmuşlar. Ülkemize bulunan sevdalarını değme fırsatta dile getirdiler. Türkiye'yi daha görmeyen hanımlarla da tanıştık. Onlar da Türkiye'ye huzur dobra havas besliyor ve ülkemizi baş döndürücü seviyorlar." niteleyerek konuştu.

Rusya Federasyonu'na ilişkin Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'ı ve Bolgar kentini görüşme ettiklerini özetleyen Efe, Bolgar Müslüman Akademisinin sürdürdüğü emekleri incelediklerini ve bunların "çok kıymetli" bulunduğunu belirtti.

"Rus Müslüman kadınlar ile aykırı etkileşimi hissettik"

KAGEM Müdürü Efe, evren kadınları, evlatları ve gençleri namına çevirme paylaşımını önemsediklerini dile getirerek "Din, ırkınız ne olursa olsun, ana ve bebek kazanmak ayrımsız duyguyu hissettiriyor." ifadesini kullandı.

Rus ve Türk Müslüman hanımefendilerin eş noktaları olduğuna ayraç fail Efe, şöyleki konuştu:

"Aramızda kilometrelerce mesafeler olsa bile şurası gördük ki, kılıç Türkiye'de desteğe eksikli bulunan evlatlara, yetimlere ulaşmaya ilişkin birlikte kadro etkinlikler yapıyorsak buradaki Müslüman kadınlar da aynısını yapıyor. Örneğin, bekâr canlı birlikte annenin evine derneşik şekilde ziyaretler gerçekleştiriyorsak buradaki hanımefendiler de ayrımsız dertle yaşıyorlar. Biz, terbiye noktasında birlikte ergenin psikolojisini nite ağrı edinip, akilane yaşamasına katkılar iletmek düşüncesince çabalıyorsak buradaki kadınlar da ayrımsız endişenin, ayrımsız kaygının içerisindeler. Bu anlamda, birlikte deneyim paylaşımının, aykırı etkileşimin bulunduğunu hissettik."

"Türkiye ve Rusya anadan görme değerlerinin korunması üzerine örnek"

Rusya Müftüler Konseyi bünyesindeki Kadın İşbirliği Derneği Başkanı Güzel Mubinova, Türkiye'den mevrut kadın heyete Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresinin altyapısını gösterdiklerini dile getirdi.

Türk heyetinin Tataristan'ı görüşme ettiğine dikkati çekici Mubinova, "Burada Kur'an-ı Kerim kitaplarının yenileme merkezi var. Türk heyetine yenileme yolunu gösterdik. Türkiye'de bu mevzuda değişik birlikte yöntemin kullanıldığını öğrendik. Bu konudaki tecrübelerimizi aktardık. Engelli ayrıntılar düşüncesince iyileştirme merkezini görüşme ettiler. Bu mevzuda da deneyimlerimizi kabullenmek istiyorlar." dedi.

Mubinova, KAGEM'in çalışmalarının dizgesel bulunduğunu ve bunu kalıp alarak Rusya'da bütünleşmiş buyurmak istediklerini belirterek "İki ülkeyi birleştiren baş döndürücü derece mevcut fakat değme ülkede öne çıkan unsurlar da var. Bu unsurları birbirimizle paylaşabiliriz. Bu mevzuda diyaloğa açığız." niteleyerek konuştu.

Bu açıdan çalışmaya başladıkları geçmiş ülkenin Türkiye bulunduğunu tamlayan Mubinova, KAGEM ile gitgide anadan görme eş ve ekin değerlerin korunması, ekin dalında deneyim paylaşımı, eş işporta ve konferansların düzenlenmesi üzere mevzular üstünde çalışacaklarını dile getirdi.

Mubinova, "Türkiye ve Rusya anadan görme değerlerinin korunması üzerine örnektir. Bu bölgede dünyada baş döndürücü dava var. Bu mevzuda tamamı dünyaya kalıp olabiliriz. Tüm dinler de bu aşamada birleşiyor." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler