USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Müslüman bulunan 10 İngiliz geldikleri Konya'da kalp meşbu anlamış olur yaşadı

Diyanet İşleri Başkanlığının koordinesiyle Türkiye'ye mevrut 10 İngiliz Müslüman, Konya'da gördükleri misafirperverlikten aşırı etkilendiklerini söyledi.

Müslüman bulunan 10 İngiliz geldikleri Konya'da kalp meşbu anlamış olur yaşadı
18-09-2022 14:02
Konya

İngiltere'de canlı ve İslam'ı seçen 10 kişi, Diyanet İşler Başkanlığının koordinesinde hesaplı "Experience Islam in Konya" projesine başvurdu.

Yapılan müzakere ve seçmelerde Türkiye'ye gelmeye adalet kazananlar, Konya'da Büyükşehir Belediyesinin de katkısı ile ağırlandı.

Eğitim ve seyahat programı içeren projede, aralarında eczacı, psikoterapist ve sarıklı kabilinden türlü sistem gruplarındaki İngilizler, ortak İslam ülkesinde yevmiye yaşamı rüyet olanağı buldu.

Kentteki zamanı ve dini merkezleri gezen ve İslam sanatlarını tetkik fırsatı bulan İngilizler, dünkü girdikleri dinin esaslarını da dalında bilirkişi akademisyenlerden öğrendi.

"ABD ve Avrupa'da dünkü Müslüman bulunan kardeşlerimizi çağırma ediyoruz"

Konya Müftüsü Ali Öge, AA muhabirine, kente mevrut yabancıların şehri ve kültürünü takdim etmek düşüncesince izlence düzenlediklerini söyledi.

Proje kapsamında dünkü Müslüman bulunan ecnebi konuklara 8 günce izlence düzenlendiğini özetleyen Öge, şunları kaydetti:

"10'arlı grupla Amerika ve Avrupa'da dünkü Müslüman bulunan kardeşlerimizi çağırma ediyoruz. Burada ortak hafta kalıyorlar. Buradaki zamanı ve dini bölgeleri görüşme ediyorlar. İngiltere'den mevrut kardeşlerimize İslam sanatı, zamanı ve uygarlığı ile hadis, yorum ve Kur'an-ı Kerim sahalarında bilirkişi hocalarımız ibret veriyor. Çok güzel, coşku mahmul ve dişi ortak program. Misafirlerin de baş döndürücü mesut bulunduğunu görüyorum."

İngiltere'nin Nottingham kentinde canlı Philip Collins (50), Müslüman olmayı yeğleme etmesiyle hayatında nice şeyin değiştiğini dile getirdi.

Emlak şirketinde becerikli alegori etkin Collins, şöyleki konuştu:

"Her şeye ehil olduğum şekilde hayatımda ortak şeyin yokluğunu daim hissettim. Mutsuz hissediyordum. Nottingham'da Müslüman beş altı kişiyle tanıştım. Güzel ortak iletişimim beli ve onların dinini iptila ettim. Bana Kur'an-ı Kerim verdiler, okudum. Şüpheci biriyim lakin Kur'an-ı okudum ve kandırma oldum. Hemen tanıklık getirdim ve elhamdülillah Müslüman oldum. İslam ile aradığım gerçeği buldum. Çok şimdi dobra insanoğlu olma önünde iri fark oldu. Yaklaşık 18 ay evvel İslam'ı ikrar ettim."

Türkiye'ye ikinci el geldiğine yer veren Colins, "Türkiye'deki herhangi ortak şeye az şimdi aşırılmış oldum. İnsanları salat vaktinde camiye gitmeleri, koşmaları dikkatimi çekti. Konya'da da İslam'ın izlerini görmek, durumunda araştırmak harika. Bu programla İslam kendince baş döndürücü ortak tomar bilim edindim. İnanılmaz yarayışlı oldu. İslam sanatlarının hayatıma iri tesiri oldu." niteleyerek konuştu.

"İslam ümmetiyle muarefe yönünde baş döndürücü mutluyum"

İngilizce öğretmeni Louısa İsabelle Fenton (40) da andıran etrafında Müslüman arkadaşları olduğunu, İslam'a levent boylu süredir iptila duyduğunu kaydetti.

Çevresindeki Müslümanların nezaketi ve saygısının kendisini etkilediğine ayraç fail Fenton, "İslam felsefesi ve inancına değgin araştırmalarım oldu. Bundan etkilendim ve kestirmece 2 sene evvel Müslüman oldum. Ailem de bahtiyar oldu, menfi tepkileri olmadı. Bu programa başvurduğumuz düşüncesince şanslıyız. İslam ümmetiyle muarefe yönünde baş döndürücü mutluyum. Buradaki ilgiden ve misafirperverlikten ötürü gözlerim yaşarıyor." ifadesini kullandı.

Psikoterapist Tımothy Masters (41) ise üç ay evvel İslamiyet'i seçtiğini söyledi.

Müslüman olmasının 20 yılı ortak tomar ortak sürenin kararı bulunduğunu özetleyen Masters, "Bu süreçte birtakım semboller gördüm. İslami öğrenime ehil olmadığım düşüncesince bunların ne işe yaradığını anlamadım. Müslüman arkadaşlarımın ağırbaşlı katkısı oldu. Bu sene ramazan ayında oruç tuttum. Yetişkin birisi alegori İslam'ı ikrar ettim. Kalbime mevrut bu göstergesi itiraz etmek namına bu yaşımda İslam'ı seçtim." niteleyerek konuştu.

Masters, tinsel huzura kavuştuğunu vurgulayarak, "Mahalle camisinde Müslüman oldum. Yatsı namazıydı, önder Müslüman olacağımı söyleyince şaşırdı. Şehadet getirdikten sonraları çevredeki Müslümanlar beni kucakladılar, sarıldılar, kutlama kartı ettiler. Böyle ortak şeyi on paralık kestirim etmiyordum. Yoğun, hissî anlamış olur yaşadım. Çok bahtiyar oldum." dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler