USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Mor renk tutkunu çift lavanta bahçesinde hayat buldu

İstanbul'da reklamcılık sektöründe çalışırken şehrin stresinden bunalan Burçin ve Mert Yarapsan çifti, yerleştikleri Tekirdağ'da oluşturdukları lavanta bahçesinde hem dirimsel elde ediyor bununla beraber erinçli birlikte sahn sürüyor.

Mor renk tutkunu çift lavanta bahçesinde hayat buldu
07-07-2022 14:01
Tekirdağ

İstanbul'da canlı Yarapsan çifti, şehrin stresinden ve koyu iş temposundan bunalınca toy müşterek arayışa girdi.

Yaptıkları incelemelerin arkası sıra Mert Yarapsan'ın ailesinin de yaşamış bulunduğu Tekirdağ'a yerleşmeye değişmeyen verici çift, iş yerine da lavanta üretimini seçti.

Tekirdağ'da 3 sene geçmiş kısaca 15 dönümlük bölgede lavanta tarlası meydana getiren çift, bu üründen elde ettikleri antagonist satıyor. Çift ayrıca, lavanta bahçesinde sundukları ayrışık konseptler ile il içerisinden ve dışından mevrut misafirlerini ağırlıyor.

"Lavanta tarlasında huzuru bulduk"

38 yaşındaki Burçin Yarapsan, AA muhabirine, başta Kovid-19 süreci ve ondan sonra İstanbul'da bunaldıklarını söyledi.

Reklamcılık sektöründe eşiyle koyu emek harcadıkları ve koyu ruhsal gerilim yaşadıkları düşüncesince kentten ayrılmaya değişmeyen verdiklerini tamlayan Yarapsan, "İstanbul'da doğdum, büyüdüm. Eşim yardımıyla Tekirdağ ile tanıştım. Eşimin ailesi Tekirdağ’da rençperlik yapıyor. Uluslararası ajanslarda 15 sene reklam sektöründe çalıştım. İstanbul baş döndürücü hareketli ve karmakarışık olmaya başladı." dedi.

Yarapsan, İstanbul'da yaşamış bulunduğu süreçte "aroma terapi" ile ilgilendiğini anlattı.

Lavanta yağını da evde elleme müşterek hab ve durgunlaşmak düşüncesince kullandığını anlatım fail Yarapsan, şöyleki konuştu:

"Eşimle konuştuk. Gelecek planlarımızda Tekirdağ'a alışılmak varsa ayrı ayrı müşterek şeyler gerçekleştirmek istedik. Lavanta antagonist aklımıza geldi. Moru baş döndürücü seven, lavantanın kokusuna bayılan müşterek insanım. Lavanta kadro tecrübe edelim dedik. Üç sene geçmiş ektik, lavanta tarlasında huzuru bulduk. Stres bulunmayan ve sakin. Doğanın içinde edinmek bizlere baş döndürücü elleme geldi. Lavantanın pilot yağını boşaltmak rüçhan planımızdı. Daha sonradan müşterek bellik oluşturduk. Satışını sağladık. Geçen sene bakımından bahçemize ziyaretçi almaya başladık. İnsanlar buraya gelip fotoğraf çektiriyor."

Yarapsan, rüzgarın da etkisiyle lavantanın dobra kokusuyla güne başladıklarını dile getirdi.

Lavanta bahçesinde dönemin ne geçtiğini anlamadığını vurgulayan Yarapsan, "Sabah gözümüzü açıyoruz ve bahçeye geliyoruz. Bahçenin bakıma gereksinimi var. Sabah dirimlik gelmez vahşi ot temizliği yapıyoruz." diyerek konuştu.

İki yaşındaki oğullarını lavanta bahçesinde büyütüyorlar

Mert Yarapsan ise bakımı emeksiz ve girdisi efdal bulunduğu düşüncesince lavantayı yeğleme ettiklerini aktardı.

Lavantanın akıbet etap kalburüstü müşterek bitki olduğuna dikkati çekici Yarapsan, "Eşim tıbbi hoş kokulu bitkilerle ilgileniyor. Bunların eğitimlerini aldı. Ben işin zirai bölümüne bakıyorum. Toprak işlemesi ve bitkilerle ilişik işleri ego üstleniyorum." dedi.

Yarapsan, lavantanın hem gezim bununla birlikte çıkar yol uran düşüncesince ehemmiyetli müşterek verim bulunduğunun altını çizdi.

İstanbul'daki öldürücü yaşamı bırakıp Tekirdağ'da erinçli müşterek yaşamı seçtiklerini özetleyen Yarapsan, şunları anlatım etti:

"Kendi topraklarımızdayız. İstanbul'un stresinden uzaklaştık. Tekirdağ rahat müşterek yer. İstanbul'a DOĞRU olması da şişman müşterek avantaj. Çocuğumuzu burada yetiştiriyoruz. 2 yaşlarında oğlumuz var. Onun burada toprakta büyümesi bizim düşüncesince baş döndürücü şişman avantaj. Yılın muhtemelen müşterek devrinde müşterilerini bu mor güzelliğe çekmeyi hedefledik. Bunu da başarıyoruz. Fotoğraf tutkunlarının takdirini çekiyor. Hazırladığımız fehva yardımıyla yurttaşlar burada dobra sayaç geçirebiliyor."

Yarapsan çifti, ürettikleri lavanta yağını genel ağ üzerinden, lavanta hoş kokulu gazoz, limonata ve keki de ziyaretçileri düşüncesince tarlada satışa sunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler