USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Malatya'da depremde ebeveyni ölen 3 çocuk korumaya alındı

Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sökmen, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ailesinden ayrı sakıt müşterek çocuğun anne-babasına konfirmasyon edildiğini, anne-babası ölen 3 çocuğun ise gurur çeşidinden himaye dibine alındığını bildirdi.

Malatya'da depremde ebeveyni ölen 3 çocuk korumaya alındı
20-02-2023 14:06
Malatya

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, çöküntü altından çıkartılan refakatsiz evlatların belirleme edilmesi düşüncesince Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çeşidinden emek vermek başlatıldı.

AFAD, polis, jandarma ekipleri ve hastaneler ile bağlantı biçiminde olan direktörlük yetkilileri, mecmu 4 çocuğun ailesine ulaşılamadığını belirledi.

Anne ve babaları depremde çöküntü altında kalmış şekilde yaşamını kaybetmiş bulunduğu belirlenen 3 çocuk karşı hazırlık sonucu alındı, müşterek çocuk ise ailesine tasdik edildi.

"Çocuğumuz ile aileyi buluşturduk"

Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, AA muhabirine, depremin bulunduğu andan beri gurur namına koyu müşterek emek vermek temposu içre olduklarını belirtti.

- Serebral palsi hastalanmış çocuk bakımının peşi sıra ailesine tasdik edildi

Birçok bölgede fariza karşılayıcı direktörlük mensubunun ayrımsız sürede geda küsurat evlatların tespiti ve onların aileleri ile buluşturulması düşüncesince de çalıştığını özetleyen Sökmen, "Depremin önce gününde tığ burada emniyet, jandarma, şifahane ve AFAD ekipleri ile koordineli çalıştık. Refakatsiz çocuğun önce dakikadan itibaren detayları bizlere geldi, takiplerini yaptık. Hastanede önce güneş serebral palsi hastası çocuğumuzu bulduk. Suriye uyrukluydu. Onu alarak kişi çocukevleri sitemizde 2 güneş baktık. Arkadaşlarımızın araştırması sonucunda babanın depremde yaralandığını, annenin de babaya baktığını belirleme ettik. Daha sonradan çocuğumuz ile aileyi buluşturduk. Mutlu müşterek tabela ile ailesine tasdik ettik." dedi.

"Ailesinden salık alınamayan çocuğumuz yok"

Yaptıkları çalışmada 3 çocuğun henüz ailesinden ırak kaldığının belirlendiğini tabir fail Sökmen, şu şekilde konuştu:

"Şu anda annesi-babası depremde ölüm etmiş 3 çocuğumuz bakımımız altında. Bizde olup da ailesinden salık alınamayan müşterek çocuğumuz yoktur. İlimizde şu anne derece zayi çocuk olduğuna ilişkin müşterek bilim de, istem de gelmedi. Ama 3 çocuğumuz ailesini kaybetmiş bulunduğu düşüncesince şu anda bizim kuruluşumuzda. Bu evlatlarımızın ebeveynleri depremde ölüm etmiş bulunduğu düşüncesince fonksiyon tedbiri sonucu alıp kuruluşumuzda bakımlarını üstleneceğiz."

İlerleyen günlerde amca, kabadayı yada ayrımlı hısımlık bağları belirleme edilirse evlatların yakınlarına tasdik edilme ihtimalinin de olduğuna yer veren Sökmen, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız, amca, kabadayı yada öbür akrabaları belirleme edilirse onlara tasdik edilebilirler. Bizim en sonuç seçeneğimiz gurur bakımıdır. Koruyucu eş sistemimiz vardır. Amcası, dayısı yahut akrabalarından biri çıkıp gelir. Arkadaşlarımız da inceler ve aileyi de akıllıca görürlerse önceliğimiz çocuğun ailenin birlikte kalması. Bu vaziyette çocuklarımızı elden ailelerine tasdik ederiz. Ama şu an düşüncesince çabuk siper kararlarını alarak gurur bakımına yerleştirdik."

"Ciddi müşterek istem var"

Sökmen, kurumda siper dibine tahsil edilen 3 çocuğun esirgeyici eş yada soy sop kazanma sistemleri ile behemehâl müşterek eş yanına yerleştirileceğini vurgulayarak, "Bizim depremden ötürü başkaca müşterek esirgeyici ailelik yahut soy sop edindirme sistemimiz yok. Rutin sistemimiz bitmeme ediyor. Depremin dışındaki illerden esirgeyici eş kazanmak düşüncesince başvurma ediyorlar. Bunun da müşterek süreci var. Süreç böylece eğreti namına önerge yapıyoruz. Çocuk eş ile uzlaşma sağladıktan sonradan temelli namına yerleştiriyoruz. Bu esirgeyici eş için. Ama soy sop kazanma ağız ağıza farklı. Onun murafaa ve izleme süreçleri var. Şu anda mevrut ağırbaşlı müşterek istem mevcut Türkiye genelinden. Bakanlığın bu konudaki emirleri çerçevesinde emekleri yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler