USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kırmızı ışıkta geçen sürücünün çarptığı bale eğitmeni 11 ay sonradan baştan ayağa kalktı

Çarpmanın etkisiyle leğen kemiği alıngan ve 11 ay yatağa yayımcı artan Kardelen Güleçyüz, "Şu an aşırı iyiyim. Tedavim yardımıyla bundan sonra yürüyebiliyorum, bale eğitmenliğine art döndüm, spor hazırlamaya güçlü başladım." dedi.

Kırmızı ışıkta geçen sürücünün çarptığı bale eğitmeni 11 ay sonradan baştan ayağa kalktı
11-12-2022 12:14
Ankara

Kırmızı ışıkta geçen sürücünün çarpması dolayısıyla leğen kemiği hassas ve aylarca yatağa basıcı küsurat 22 yaşındaki bale eğitmeni Kardelen Güleçyüz, Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde düzenlenen tedaviyle ayağa kalkıp öğrencilerine kavuştu.

Güleçyüz, kısaca 2 sene ilk terbiye verdiği bale kursundan çıkmış bulunduğu esnada al ışığı dikkate almayan taşıt sürücüsü yüzünden ölümle koku alma organı buruna geldi. Aracın çarpması kararı leğen kemiği hassas gailesiz eğitmen, ilçe sonrası ambulansla getirilmiş bulunduğu Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Nöroloji Ortopedi Hastanesi'nde ameliyata alındı.

Farklı branşlardan uzmanların katılımıyla meydana getirilen cerrahi operasyonda karışmış mızrap parçaları "plak" vida sistemiyle birlikte araya getirilen ve arkası sıra etraflıca müddet hikmet otama gören Güleçyüz, bu proses böylece baştan ayağa kalkabildi.

11 ay yatağa basıcı kaldı

Tekrar bale dersi vermeye süregelen Güleçyüz, hastanedeki muayeneleri sırasında AA muhabirine icra ettiği açıklamada, kazanın dört sefer ağzında karşıya geçmiş bulunduğu yetkin meydana geldiğini anlattı.

Araç çarptıktan sonrasını hatırlamadığını tabir fail Güleçyüz, "Burada hocalarımız beni çabucak ameliyata almış, iyice etraflıca zaman gelmiş ameliyatım. Kendime geldiğimde ameliyattan çıkmıştım. Ardından 11 ay süresince yatağa bağımlıydım, ayağa tek kalkamadım." dedi.

Ameliyat sonrası daim hikmet otama gördüğünü ve birlikte müddet örümcek yardımı ile ayağa kalkabildiğini tamlayan Güleçyüz, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Kaza sonrası esasen yürüyememekten, bale yapamamaktan baş döndürücü korkmuştum zira sporla iç içe birlikte insanım. 3,5 yaşından bu yana bale yapıyorum ve bu benim düşüncesince birlikte hayat biçimi. Sürekli yatmanın psikolojisi ağırdı, baş döndürücü emekli birlikte süreçti. Şu an baş döndürücü iyiyim. Tedavim sebebiyle bundan sonra yürüyebiliyorum, bale eğitmenliğine, işime arka döndüm, spor hazırlamaya güçlü başladım. Eski sağlığıma esasen kavuştum. Bu süreçte hastanedeki hocalarım, akrabalarım baştan sona yanımda oldu. Onların desteği bana kuvvet verdi. Hepsine baş döndürücü teşekkürname ediyorum."

"Sürücülerin birlikte enstantane fotoğraf ihmali yaşama, hayallere para olabilir"

Kardelen Güleçyüz, rastgele hafta sonu küçüklere bale eğitimi verdiğini ve küçük öğrencilerine esasen kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını vurguladı.

Kaza dolayısıyla yaşamını kaybedebileceğine yahut hastalıklı kalabileceğine dikkati çekici Güleçyüz, "Sürücülerin uzaktan geçen yayalara gönül rahatlığı tetik olması gerekiyor. Bir enstantane fotoğraf dalgınlık benim kabil nice ferdin yaşamına, hayallerine para olabilir." diyerek konuştu.

"Leğen kemiği yaralanmaları iyice tehlikeli"

Güleçyüz'ün ameliyatını karşılayıcı ve otama periyodunu yürüten Ortopedi ve Travmatoloji İdari ve Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Güzelali Özdemir de "Leğen kemiği içinde dirimlik organlar ve damarlar bulunuyor. Bu sebeple burada oluşan yaralanmalar iyice tehlikeli. Hastamızın da dirimlik riziko haiz baş döndürücü sıkkın birlikte hali vardı. Kazanın bulunduğu tün elden çabuk cerrahi müdahaleyi gerçekleştirdik." halinde konuştu.

"Bu sima ameliyatlar iri birlikte grup ve tesisat gerektiriyor"

Genç bale eğitmeninin 2 sene devam eden otama süreçlerinin böylece dört dörtlük iyileşmeyi yakalayabildiğini aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"Ameliyatta karışmış mızrap parçalarını birlikte araya getiren 'plak' vida sistemini kullandık. Bu uygulanırken haslet ve asap yaralanması olmamasına nazarıitibar ifşa etmek gerekiyor. Bu sima cerrahi operasyonlar iri birlikte ekip, tesisat ve birikim gerektiriyor. Leğen kemiği kırıklarına dalak, uykuluk kabil iç uzuv yaralanmaları, bellek travmaları da haremlik edebiliyor. Bu sebeple meydana getirilen cerrahi operasyonlarda umumi cerrahi, döş cerrahi, bellek cerrahi, anestezi, çabuk ve dip iş uzmanlarını da içerisine meydan baş döndürücü kuvvetli birlikte ekibin apiko bulunması lazım. Hastanemizde bunların tüm mevcut, ekibimiz 24 sayaç bu sima yaralanmalara karışma edebilir durumda. Türkiye'nin nice alanından mevrut pelvis (leğen kemiği) yaralanmaları bulunan hastalarımızı otama ediyoruz."

"Hastaların iri kısmı fenomen durumunda kaybedilebiliyor"

Leğen kemiği kırıklarının çoğu kez motorlu taşıt kazaları, yüksekten düşme, iş kazaları dolayısıyla yaşandığını, ağır dirimlik muhatara ve hata riskini doğurduğunu kail Özdemir, "Kaza kararı leğen kemiği hassas ve hali ağır bulunan hastaların iri kısmı fenomen durumunda yahut ilk 1 sayaç içinde kaybedilebiliyor. Bu sebeple hastaların makul hastanelere en çelimsiz müddette ulaştırılmaları ve çabucak karışma edilmesi iri ehemmiyet taşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Doç. Dr. Özdemir, hastaların iri bölümünde cerrahi karışma sonrası birlikte müddet döşek istirahatinin arkası sıra adale ihya ve balans sorunlarını çözmeye çevrik hikmet tedavilerin uygulandığını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler