USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kasımpaşalı topçu Awer Mabil'in sabah yeli donör yaşamı

Kasımpaşa'nın devir ortada nakil etmiş olduğu Kenya menşeli Avustralyalı topçu Awer Mabil, sığınmacı kampında başlayıp yeşil sahalarda değerli müşterek biçimde bitmeme fail esin donör müşterek sahn hikayesine sahip.

Kasımpaşalı topçu Awer Mabil'in sabah yeli donör yaşamı
25-02-2022 14:30
İstanbul

Ailesinin harp zımnında Güney Sudan'ı vazgeçme ederek Kenya'da yerleştiği Birleşmiş Milletler kontrolündeki Kakuma Mülteci Kampı'nda 1995 senesinde dünyaya mevrut Mabil, çocukluk sürecinin şişman bölümünü burada geçirdi.

Babasını muharebede kaybeden Awer Mabil, 10 yaşına gelene denli anası ve dü kardeşiyle kampta tekaüt koşullarda dirim savaşı verdi. Daha sonradan amcasının bulunmuş olduğu Avustralya'ya hususi vizeyle huruç eden Mabil ve ailesinin yaşamı, şu an 26 yaşlarında bulunan oyuncunun futboldaki kalburüstü performansıyla değişti.

Mülteci kampında dostlarıyla örtüsüz ayakla oynadığı futbola bulunan aşkı Avustralya'da da bitmeme fail Mabil, bu ülkede kabiliyetini göstererek ulusal takıma denli yükseldi. Avustralya'da müşterek dü takımda oynadıktan sonradan Avrupa'nın alternatifini markajcı Mabil, bu kıtada Midtjylland, Esbjerg ve Paços de Ferreira'nın formalarını giydi.

Süper Lig'in devir ortada Kasımpaşa, hücuma müteveccih oynayan Avustralyalı futbolcuyu kiralık şekilde renklerine karışma etti

Mabil: Kampta geçirdiğim periyot herhangi müşterek şeye gönül borcu duymamı sağladı

AA muhabirinin sorularını cevap veren Awer Mabil, sığınmacı kampında yaşadıklarının avlu mücadelesinde namına şişman kuvvet verdiğini ve hikayesiyle dayanıklı kazanmak istediğini söyledi.

Mülteci kampında en şişman zorluğu çocuklardan mavera fasile büyüklerinin yaşadığını özetleyen Avustralyalı futbolcu, "Kamptaki periyot benim düşüncesince çalgılı çağanaklı ve dörtköşe geçti. Orada esas zorluğu canlı füru değil, evlatların aileleri, anneleri, babaları. Sürekli dostlarımla birlikteydim ve onlarla oynuyordum. Geçirdiğim periyot dünyadaki herhangi müşterek şeye gönül borcu duymamı sağladı. O sebepten dolayı ego bunu müşterek sıkıntı değil, edindiğim müşterek sınama şekilde görüyorum. Ayrıldıktan sonradan sığınmacı kampını 14 yaşlarındayken görüşme ettim. O devir oradaki evlatların tekaüt koşullar altında büyüdüğünü gördüm. Geçirdiğimiz dönemin ne denli tekaüt bulunduğunu henüz elleme anladım." niteleyerek konuştu.

Kampta tagaddi ve tahaffuz özellikle kazanmak kimlik nice sorunla karşılaştıklarını aktaran Mabil, "Aile şekilde müşterek kartınız olmakta ve ona layıkıyla size şart veriyorlar. Aile üyelerinin sayısına layıkıyla pirinç, fasulye denli asliye gıda maddelerini alıyorduk. mühim olan, dü hafta süresince aldığınız yemeği akilane müşterek halde kullanabilmek ve beslenebilmek. Burada planlama önemli. Belirttiğim denli esas sıkıntı yetişkinler içindi. Çünkü füru ne şartta olursa olsun eğlenebilirler, oynayabilirler fakat yetişkinlerin yapması müstelzim baş döndürücü bilinçlilik var." ifadelerini kullandı.

Kakuma Mülteci Kampı'nı kalın müşterek halde görüşme ettiğini ve kurduğu "Barefoot to Boots" adlı oluşumla oradaki ufaklıklara dayanaklık eylemek olmaya çalıştığını kail Mabil, şunları kaydetti:

"14 yaşlarında ağabeyimle sığınmacı kampına döndüğümüzde ufaklıklara bavullar içre giysiler götürmüştük. Çocukların orada merasimsiz ayakla ayak topu oynadığını gördük. Bu oluşumu ihdas kılmak orada canlandı zihnimizde. Daha sonradan Avustralya'ya gittiğimde ekip arkadaşlarıma hakeza müşterek gidiş bulunduğunu söyledim. Onlardan ayakkabılarını aldım ve kamptaki ufaklıklara gönderdim. Bu halde genişlemeye bitmeme ettik. Sadece ayak topu oynayanlar düşüncesince değil, evlatların şifahane ihtiyaçları, kız evlatlarının başka gereksinimleri düşüncesince de iane eylemek talip hep beraberce bağlanak kurduk. Yaptığımız işle alım çalım duyuyorum."

"Geldiğim yerdeki müşterilerini da temessül ediyorum"

Awer Mabil, baş döndürücü sevilmiş olduğu futbola kampta başladığını ve düzen tarzı ile çıkmaz futbolunun izleri bulunduğunu belirterek, "Avustralya'ya gittiğimizde ehemmiyetli müşterek sorumluluğum bulunduğunu biliyordum. Çünkü orada, bu şansı bulamayan evlatları temessül ediyordum. Elimden gelenin en iyisini yapmak, oradan çıkan ve bu olanaklara erbap sıfır evlatları en elleme halde temessül eylemek düşüncesince sonsuz çalışmaya bitmeme ettim. Sonunda da buraya ulaştım." dedi.

Avustralya'ya gittikten sonradan istediklerini etme dair henüz baş döndürücü vesile bulduğunu vurgulayan Mabil, şu halde bitmeme etti:

"Hayatı müşterek seyahat şekilde görüyorum ve ego de bu avlu yolculuğundayım. Ülkemi ulusal takımda temessül ettiğim düşüncesince baş döndürücü mutluyum. Avustralya'nın bana sunmuş olduğu fırsatın karşılığını özgülemek düşüncesince baş döndürücü çalışmaya bitmeme ediyorum. Aynı sürede omzumdaki sorumluluğun da farkındayım. Milli takımda rollendirirken geldiğim yerdeki müşterilerini da temessül ediyorum. İlham ödeme ihtimalimin bulunmuş olduğu müşterilerini da temessül ediyorum. Başarmak istediğim baş döndürücü bilinçlilik var. Şampiyonlar Ligi'nde oynadım ve gol attım. Milli takımda oynadım. Bu standardı oldukça yükseğe çıkartmak isterim ki benden sonradan doğacak çocuk bunun ilişkin çıkabilsin. İnsanlar bu zorluklara karşın topçu olabilmeyi ve kalburüstü olabilmeyi görsünler. Bu mesuliyeti taşıdığım düşüncesince de alım çalım duyuyorum."

"En şişman idolüm Cristiano Ronaldo"

Awer Mabil, Portekizli dünyaca adlı sanlı kuzey topçu Cristiano Ronaldo'yu dayanıklı aldığını belirterek, "En şişman idolüm Cristiano Ronaldo. Onun hikayesi de hazırlop değil. Geldiği arazi de hazırlop değil. Her şeyi başardı. Müthiş müşterek zihnî kuvvet ve çalışkanlık. Çocukluğumdan buyana onu izleme ediyorum. Futboldaki gayem de Şampiyonlar Ligi'nde oynamak, Avrupa'nın en şişman 5 liginde şekil giyebilmek ve Dünya Kupası'nda oynamak. Başarmak istediğim baş döndürücü bilinçlilik var." değerlendirmesinde bulundu.

Stada mevrut taraftarları eğlendirmek ve onların dobra sayaç geçirmelerini iletmek talip müşterek ayak topu anlayışına erbap bulunduğunu aktaran Mabil, "Ben kendim müşterek ayak topu izleyicisiyim. İzlemeyi baş döndürücü seviyorum. Stada izlemeye gittiğimde bundan esenlik kabul eylemek istiyorum. Ben de taraftara onu sunacak aktör kazanmak istiyorum. Futbolu kendimi izah çeşidi şekilde kullanıyorum." halinde düşünce belirtti.

Kasımpaşa'ya nakil yapılmaksızın ilk Avrupa kupalarında uğraş fail şişman Türk takımlarını bildiğini dile getiren Avustralyalı futbolcu, laflarını şu halde sürdürdü:

"Şampiyonlar Ligi'nde oynayan Galatasaray, Beşiktaş denli takımları biliyordum. Buraya geldikten sonradan beni esas şaşırtıcı Türk taraftarların futbola atfettikleri şişman ehemmiyet oldu. Bu da sizi aktör şekilde motive ediyor. Gelmeden ilk Türkiye'deki ayak topu ortamıyla ilgilendiren baş döndürücü bilgelik sahibi değildim. Danimarka'da bana Danca öğreten hocam Türk'tü ve bire müşterek sürede Fenerbahçeliydi. Bu hafta Fenerbahçe'yi yenip, onu kızdırmamız geçişsiz niteleyerek düşünüyorum. İnşallah yaparız."

"Aç gözlülük baş döndürücü ağılı müşterek şey"

Awer Mabil, Afrika kıtası özellikle kazanmak kıl payı dünyada yaşanmış bulunan muharebeler ve buna ilişkin sorunlarla ilgilendiren düşüncelerini aktardı.

"Hayat az buçuk söylediklerimiz, temessül ettiklerimiz ve savunduklarımızla alakalı." diyen Mabil, "Ben dünyada hepsi düşüncesince aldığı kadar bilinçlilik olduğuna inanıyorum. Bütün müşterilerini müşterek zerre şekilde görüyorum. Özellikle politikacılar, arada müşterek öz menfaatlerini başka kişilerin menfaatlerinin önüne koyabiliyorlar. Kendi ülkelerinin menfaatlerini başka devletleri doğaç korumaya çalışabiliyorlar. Bu da aç gözlülükten kaynaklanıyor. Aç gözlülük baş döndürücü ağılı müşterek şey. İnsanlar henüz fazlasını istiyor. Özellikle sorunu mucit insanoğlu sonsuz henüz fazlasını istiyor. Diğer kişilerin hakkını gasp etmeye çalışıyorlar yahut onlardan henüz fazlasını istiyorlar. Paylaşmayı öğrendiğimizde, herhangi müşterek şeyin henüz elleme olacağını düşünüyorum. Dünya biz düşüncesince yeterli. Paylaşmayı bilmemiz ve aç gözlü olmamamız lazım." açıklamasını yaptı.

Hayatında ayrımcılığa uğramış olduğu bağlam da bulunduğunu dile getiren Mabil, "Bir ırkın diğerinden yüksek bulunduğunu buyurmak yahut deri renginden ötürü yüksek bulunduğunu buyurmak bana dirlik tarafın sorunu denli geliyor. Hepimiz müşterek yolculukta bulunuyoruz ve böylece bu bitecek. Ben herhangi müşterek devir muhabbet vermeyi yeğleme ediyorum. Onlar beni hazzetmek ve verdiğim sevginin karşılığını ifşa eylemek istemiyorlarsa, bu onların problemi. Benim problemim değil. Irkçılık yapanların bir çok çok genel anlamda elektronik beyin başlangıcında müşterek bilinçlilik yazıyor. Ya da arkanızdan söylüyor. Çünkü gelip bunu yüzünüze dirlik yapmazlar." ifadelerini kullandı.

"Batılı dirim seçimi bana az buçuk robotik denli geliyor"

Afrika haricinde Avustralya ve Avrupa'da geçinme şansı bulduğunu özetleyen Mabil, "Batı dünyasındaki dirim seçimi bana az buçuk robotik denli geliyor. Sürekli takvime uymaya çalışma, 'Şunu yapmam lazım, bunu yapmam lazım.' denli sonsuz yaşamı müşterek şeye layıkıyla biçimlendirme hali var. 'Mutlu kazanmak düşüncesince bunu gerçekleştirmek lazım, bunu muvaffak kızarmak lazım, buna erişmek lazım.' denli müşterek anlayış. Afrika'daki dirim seçimi ve kültürü bundan ağız ağıza farklı. Afrika'daki insanoğlu henüz baş döndürücü hatıra berhayat kızarmak ve o anın tadını boşaltmak istiyorlar. O anın tadını çıkardıktan sonradan erbap oldukları şeylere şükür ediyorlar. Bu da ihtimal henüz az şeye erbap olsalar da onları henüz bahtiyar ediyor. Ben Afrika'ya ne devir gitsem kendimi henüz çevik ve elleme hissediyorum." niteleyerek konuştu.

Avustralyalı futbolcu, Afrika kıtasında yaşanmış bulunan problemlerin tespitini yapmanın kolay, fakat çözümünün tekaüt bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu halden beslenen, çıkar sağlayıcı kimi ülkeler, politikacılar var. Afrika'daki devletlerin kesin olması kimi devletlerin işine gelmiyor. O sebepten dolayı orada sorunlar bitmeme ediyor. Benim denli hem gün batısı hem de oradaki dirim biçimini sınama etmiş kişilerin Afrika'ya henüz müşterek tomar araştırma görevlisi olabileceğini düşünüyorum. Batı devletlerinde yaşadıktan sonradan paranın ne derk geldiğini anlayabiliyorsunuz. Para hakkıyla gelişmenizi sağlayabiliyor ve akilane kullandığınızda etrafınızdaki kişilerin ve ülkenin de gelişimine ulama sunabiliyorsunuz. Afrika'da şişman müşterek mülk ulaştığında yahut çıkarlarını geçindirmekten henüz müşterek tomar mülk kazanmaya başladıklarında genel anlamda onu kendileri ve yakınındaki insanoğlu düşüncesince harcıyorlar. Bunun namına akilane bölgelere akilane yatırımlarla hem henüz müşterek tomar insanoğlunun bu paradan yararlanmasını sağlayabilirler hem de dünya şekilde büyümeye bitmeme edebilirler. Ben hakeza yapılmasının henüz akilane olacağını düşünüyorum."

Awer Mabil, başardıklarıyla dayanıklı olmaya çalıştığını dile getirerek, "Hayatın tadını çıkarmaya çalışıyorum. İnsanlara muvaffak kızarmak istedikleri şeylerin belkili bulunduğunu göstermeye çalışıyorum. Hiçbir bilinçlilik olanaksız değil. İnsanlara sabah yeli vermeye, inançlarını arttırmaya çalışıyorum. Başarmak dilediğiniz herhangi müşterek bilinçlilik mümkün." ifadeleriyle laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler