USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Karikatürist Latif Demirci, sonuç yolculuğuna uğurlandı

"Muhlis Bey", "Arap Kadri" ve "Press Bey" kadar dayanıklı baş döndürücü tiplemeyle aktüel mevzulara değinen, Hürriyet gazetesi çizeri çizer Latif Demirci, Teşvikiye Camisi'nden sonuç yolculuğuna uğurlandı.

Karikatürist Latif Demirci, sonuç yolculuğuna uğurlandı
07-06-2022 21:28
İstanbul

Demirci, ikindi ezanına müteakip cenaze namazının kılınmasının peşi sıra Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Demirci'nin emektar benzeri Latife Tekin ve kızı Yasemin Demirci taziyeleri bildirme etti.

AA muhabirine törende açıklamada mevcut Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan Coşkun, "Latif Demirci, özlük halinde, sakin, kelimesi kelimesine çizgilerinde üzere sükunet içinde canlı birlikte insandı. mühim birlikte humor ustası, ehemmiyetli birlikte karikatüristti. Yıllardır humor dünyası içinde dergilerde yetişmiş, 20 senedir da günce ceride karikatüristliğinde biricik birlikte duruma mevrut konumdaydı. Onun birlikte rakibi filan yoktu." dedi.

Coşkun, ümitsiz bulunduğunu dile getirerek, "Çok şişman birlikte kayıp. 'Yeri doldurulamaz' niteleyerek birlikte basmakalıp vardır. Ama Latif'in hakkıyla noktayı doldurulamaz. Çünkü her insanın icra ettiği işleri meydana getirecek apayrı insanoğlu mevcut boydak onun icra ettiği sanatı yapabilecek apayrı bir tanesi yok. O anlamda biricik birlikte insanı kaybettik. Çok üzgünüz." ifadelerini kullandı.

"Bir sanatçı, birlikte münevver namına yılgı birlikte kimlikti"

Sanatçı ve öğretim üyesi Prof. Dr. Hüsamettin Koçan da "Latif baş döndürücü çabuk etti. Çünkü birlikte insan, birlikte sanatçı, birlikte münevver namına yılgı birlikte kimlikti. İnsanlara değme daim birlikte şeyler söyleyen, vicdanının, barışın, geleceğin beraberinde duran boydak kimseyi kırmadan, üzmeden bu işleri işleyen birlikte insandı. Benim düşüncesince o denli baş döndürücü er yaşamını yitirdi ki baş döndürücü şaşkınım." niteleyerek konuştu.

Latif Demirci'nin bire birlikte sürede evren ölçeğinde birlikte karikatürcü olduğuna dikkati çekici Koçan, onu bire birlikte sürede birlikte felsefeci namına gördüğünü söyledi.

"Latif'in çizgilerine dönüşmek biz düşüncesince birlikte referanstı ve şerefti"

Gazeteci, edip Ertuğrul Özkök de Latif Demirci'nin topluluğun değme kesimi düşüncesince şişman birlikte zayi bulunduğunu vurgulayarak, "Latif, bu ülkede kutuplaşmış kenar yazarlarının, televizyonda konuşanların birbirlerine bağırdığı, dü tarafın da birbirine gaddarca saldırmış olduğu birlikte yolda tenkit denen sanatın estetiğini, zarafetini yayınlayan birlikte insandı. Latif, hepimizi eleştiriyordu. En baş döndürücü beni eleştiriyordu, başlangıcında bulunduğum gazetede. Ama emin olun içtenlikli namına söylüyorum ki, Latif'in çizgilerine dönüşmek biz düşüncesince birlikte referanstı ve şerefti." dedi.

Özkök, Demirci'nin sanatına da değinerek, şunları kaydetti:

"Şimdi Türkiye'de nice edip 'kaleminde kan damlıyor' niteleyerek kıvanma meselesi yaparlar. 'Harfleri ve kelimeleri birlikte kurşun üzere saplıyor' niteleyerek övünürler. Oysa kır yazmak, gazetecilik eş kanlı sanatı değildir. Latif'in esasen biricikliği de buradan geliyor. Ateş ederdi kalemiyle boydak yaralamazdı. Latif'in eleştirisi tüy kalemle merkum birlikte eleştiriydi. Hepimizin buluşacağı birlikte kuma içtimai alanın beklenen olabileceğini anlatırdı. Ben nice AK Partili tanıdığımdan işittim, Latif'in karikatürlerini saklıyorlardı. Bu bizim mesleğimize bire birlikte sürede kutsallık ve görk verici birlikte şeydir. O nedenden de Latif'in aramızdan baş döndürücü er ayrıldığını düşünüyorum. Hüzünle gitti. Belki de benim beyan etmek istediklerimi dört dörtlük anlatamadı. Çok güzel birlikte insanı kaybettik ve kahvedeki, piyasa yerindeki, metrodaki, otobüsteki, tribündeki Türk halkının gözündeki cevvaliyeti, saflığı en güzel gören ve bizlere özetleyen birlikte insandı."

Oyuncu, karikatürcü ve kameraman Hasan Kaçan ise Demirci'nin baş döndürücü kalburüstü birlikte sanatkâr bulunduğunun altını çizerek, "Latif Demirci, benden küçüktür. Ama konuşma namına her insanın baş döndürücü üstündeydi. Bizler de çizeriz, ancak hiçbirimiz Latif denli ustaca, kendine başmaklık birlikte çizik yakalayabilmiş değiliz. Gerçekten evren çapında birlikte çizeri kaybettik. Ülkemizin baş döndürücü şişman birlikte kıymetini kaybettik. Çizerler, konuşma dünyasının az buçuk üvey evladı üzere bildirme edilirler boydak Latif hakkıyla sunturlu birlikte sanatçıydı." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler