USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yeni lojistik destek aracı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Koluman'ın Mersin'deki fabrikasında üreteceği 8x8 Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Araç Projesi'nin sözleşmesini imzaladı. Demir, “İmzalayacağımız 8x8 Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Araç Projesi sözleşmes

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yeni lojistik destek aracı
25-10-2021 19:19

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Mersin'de Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. çeşidinden üretilecek 8x8 tekerli taşımalık hamal taşıt düşüncesince kululuş ile kavil imzaladı. Şirketin Tarsus ilçesindeki fabrikasına mevrut Demir'e, Mersin Valisi Ali İhsan Su da zevcelik etti. Burada Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık çeşidinden karşılanan Prof. Dr. Demir, özişler sistemiyle etkin bölümlerin de arsa almış yer aldığı fabrikayı gezerek, şeriklik yetkililerinden bilgelik aldı. Demir, hâlâ sonradan imza töreninin yapılacağı şeriklik çeşidinden imal edilen Derman araçlarının da sergilendiği salona geçti.

“Hedefimiz ulusal uygulayım bilimi hamlesinin diyar çapında seferberlik hareketi yerine bitmeme etmesi”

Savunma Sanayii Başkanı Demir törende icra ettiği konuşmada, “Savunma sanayii borda bordaya ekosistem yerine büyümeli denir ve ekosistemin yurdumuzun ciharıyek indinde oluşması açısından da ayrışık faaliyetlerimize sürdürmek istiyoruz. Savunma Sanayii Başkanlığımız bünyesindeki faaliyetlerde halis muhlis paydaşlarımızla bu arada ulusal uygulayım bilimi hamlesinin diyar çapında borda bordaya seferberlik hareketi yerine bitmeme etmesi ve hemen defans sanayii değil, endüstri ve uygulayım bilimi altyapımızın topu topu sektörlere görev fail teknolojik borda bordaya derinliğe ve olgunluğa yetişmesi de hedeflerimizden bir tanesi ki, burada defans sanayii borda bordaya önder görevi üstüne alıyor ve üstlenmesi de gerekiyor. Bizim çabalarımız da bu yönde. Tabii Türkiye'de defans sanayiinde değerli borda bordaya dönemden bahsediyoruz lakin ülkemizin içre bulunmuş yer aldığı durum, ciddi konumumuz, hayattaki gelişmeler menfez önüne alındığında da hâlâ baş döndürücü çalışmamız, baş döndürücü ara kıvrım etmemiz gerektiği aşikar” dedi.

“Sahadaki araçlarımız asayiş güçlerimizin gücüne çelim katıyor”

Bugün de defans sanayiine ehemmiyetli katkılar sunan Koluman şirketinde bulunduklarını tamlayan Demir, “Bugün gemilerimizden helikopterlerimize, uçaklarımızdan insansız iklim araçlarımıza, ayrışık tabanca sistemlerimize denli borda bordaya cenah film film ürünü sahaya veriyoruz. Ama bu sahaya maruz mamüllerin altyapısını oluşturan, onları haiz ve sahada var olmalarını sağlayıcı vasıtaların da yapıldığı mekandayız. Savunma sanayimizin büyümesinde ve gelişmesinde en iri paya ehil bulunan alanlardan bir tanesi karaca araçlarımız. Güvenlik güçlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması indinde dış satım kapasitesiyle de ülkemize ehemmiyetli katkılar sağlamaktadır. Aslında epeyce etraflıca borda bordaya zamandır defans sanayii ihracatımızda karaca araçlarımız baş döndürücü ehemmiyetli borda bordaya gösteriş oynuyor. Kipri, Ejder Yalçın, Vuran kıl payı ayrışık konfigürasyondaki zırhlı araçlarımız; Kaplan, Pars kıl payı tabanca hamal araçlarımız; hafif, mutedil ve ciddi derslik iktisap kılmak kıl payı üç ayrı kategoride şu anda geliştirdiğimiz ve borda bordaya tarafını sahaya verdiğimiz insansız karaca araçlarımız, rastgele borda bordaya muhtelif semt ve arsa şartlarında harekat gereksinimlerine karşılık veren, faziletkâr himaye ve harekat yeteneği bulunan borda bordaya cenah film film aracımız, asayiş güçlerimizin gücüne çelim katmaktadır. Muharebe araçları indinde dakika gine örneklerini gördüğümüz Derman kıl payı araçlarımız da ayrışık destek unsurlarımızda sansasyonel olmaktadırlar. Aynı sürede bu araçlarımızın ayrışık füze ve atım sistemlerinin de taşıyıcıları bulunduğunu ifşa kılmak isterim” ifadelerini kullandı.

“Yerli ve ulusal hızla gelişen teknolojinin kullanılması gerekiyor”

Yerli ve ulusal hızla gelişen teknolojinin geliştirilmesi düşüncesince kuvvet harcaması icap ettiğini dile getiren Demir, şunları söyledi:
“Temel ilkemiz şu; harekat sahasındaki gereksinimlerin karşılanmasında ilk herşeyden ilk olarak evcil ve ulusal hızla gelişen teknolojinin kullanılması gerekiyor. Bunların maksimum seviyede devrede olması, ola ki madun sistemlerden yahut rastgele unsurlardan birisinde ecnebi bağımlılık var ise bunun da giderilmesi düşüncesince elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Bugünkü ziyaretimizin esasen borda bordaya parçası bu çeşit yerlileştirme mucip unsurlar var ise bunları da sektörümüzle paylaşmak.”

“Kara araçları ailesine benzeyen sürede yeni borda bordaya birey hâlâ katma olacak”

Yeni projeye bağlı de bilgelik verici Demir, “Bugün Koluman ile imzalayacağımız 8x8 Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Araç Projesi sözleşmesi ile asayiş güçlerimizin ehil yer aldığı karaca araçları ailesine benzeyen sürede yeni borda bordaya birey hâlâ katma olacak. Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın 8x8 tekerli konfigürasyonuna ehil zırhlı savaşma destek araçları kapsamında ehemmiyetli borda bordaya lojistik destek aracını da bünyemize katmış olmaktan iri devlet duyacağız” dedi.

Bu süreçte bu projenin yaşama geçirilmesi düşüncesince destek verici Koluman firması ilkin iktisap kılmak kıl payı topu topu paydaşlara teşekkürname fail Demir, “Ancak hâlâ yolun başlangıcında olduğumuzu, Koluman ve öbür karaca aracı üreticileri şirketlerimizden baş döndürücü hâlâ ehemmiyetli atılımlar beklediğimizi ve yerlilik dair da maksimum borda bordaya himmet ile motosiklet müdahale borda bordaya cenah film film sistemin bundan sonradan evcil yerine devrede olması düşüncesince elimizden mevrut çabanın gösterilmesi icap ettiğini belirtiyor, topu topu kadroya teşekkürname ve tebriklerimi sunuyor, iyi olmasını diliyorum” biçiminde konuştu.

65 skor taşıt önümüzdeki yıldan itibaren konfirmasyon edilecek

Savunma Sanayii Başkanlığı Kara Araçları Daire Başkanı Ahmet Raci Yalçın da projeye bağlı icra ettiği sunumda şu detayları paylaştı:

“Projenin maksadı hassaten Kara Kuvvetleri ilkin iktisap kılmak kıl payı birliklerin barışta ve seferde gerekseme duydukları cephane ilkin iktisap kılmak kıl payı topu topu bütünleme maddelerinin müstelzim noktalara emniyetle ve tam yol borda bordaya halde taşınması. Bu amaçla başkanlığımızca düzenlenen projede hâlâ önceki envantere konfirmasyon ettiğimiz araçlarla hem lojistik evliliği iletmek aynı sürede bu araçlara bulunan vaziyetteki yeteneklerine arttırma kabiliyetler vermek amacıyla 65 skor 8x8 tekerli taşımalık hamal taşıt konfirmasyon edilecek. Toplamda 20 titrem nakil kapasitesine sahip, 48 tonluk borda bordaya araç. Bu aracı askeri standartlarda NATO üstellerine mucibince nitelikli edeceğiz ve üstünde borda bordaya taşımalık taşıma-çekme ekipmanını evcil yerine geliştirerek 195 skor konteynerle baş başa envanterimize konfirmasyon etmeyi hedefliyoruz. Teslimatları önümüzdeki sene sebebi ile gerçekleştirmeye başlayacağız.”

Konuşmaların arkası sıra Prof. Dr. Demir ve Koluman Başkanı Saltık, projeye ilgilendiren sözleşmeyi imzaladı. İmzanın arkası sıra Savunma Sanayii Başkanı Demir, merasim alanındaki 8x8 tekerli taşımalık nakil aracına binerek kurum verdi.

Kıymet Gökçe-Koray Ünlü
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler