USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kanserle savaşı hastalarına şifa dağıtmasına bariyer olamadı

Bir taraftan kanserle savaşım fail Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Pelin Avcu müşterek taraftan da hastalarına şifa dağıtmayı sürdürüyor.

Kanserle savaşı hastalarına şifa dağıtmasına bariyer olamadı
27-08-2022 15:07
Diyarbakır

Bir bebek anası Dr. Avcu'ya kısaca 4 sene geçmiş rahim ağrısı şikayeti dair meydana getirilen incelemelerde sütun kanseri tanısı konuldu.

Avcu, 6 ay süresince görmüş bulunduğu kimyasal tedavi kararı iyileşti. Geçen sene kasımda hastalığın nüksetmesinden ötürü meydana getirilen ameliyatla Avcu'nun böbreğinin ve pankreasının müşterek bölümü alındı.

Yaklaşık 8 aydır 2 haftada müşterek kimyasal tedavi tedavisi gören Avcu, 5 yaşındaki oğlu ve meslektaşlarının verdiği güçle müşterek taraftan yaşama tutunmaya çalışırken müşterek taraftan da hastalara görev veriyor.

"Anneliğin vermiş bulunduğu müşterek güçle oğlumla hayatıma bitmeme ediyorum"

Pelin Avcu, AA muhabirine, sevdiklerinin yardımı ile kansere aksi bakmadığını belirterek gripmiş kabil rahatsızlığı atlatmaya çalıştığını söyledi.

Vücudunda yayılan rahatsızlığı zımnında geçirdiği başlıca ameliyatla böbrek ve pankreasının müşterek kısmının alındığını özetleyen Avcu kimyasal tedavi tedavisinin de ağırbaşlı geçtiğini aktardı.

Avcu, "Bu terapiye halen bitmeme ediyorum. Farklı kombinasyonlarda ilaçlar alıyorum. Buna ilişkin ten döküntüleri, işkembe bulantısı, ishal, halsizlik, iğbirar ve saç dökülmesi oluyor. Bazen gücüm kalmıyor. Hiç kimselerle bahsetmek istemediğim anlamış olur oluyor. Ama gine de anneliğin vermiş bulunduğu müşterek güçle oğlumla hayatıma bitmeme ediyorum." ifadesini kullandı.

Ağır geçirdiği kimyasal tedavi sürecinde dinlendiğini özetleyen Avcu, peşi sıra görevinin başına döndüğünü ve hastalarına dayanak noktası bulunduğunu dile getirdi.

Hastalığın işine bariyer olmadığını tamlayan Avcu şöyleki konuştu:

"Normal hayatıma bitmeme ettiğim düşüncesince emek harcamayı da tek devir hayatımdan çıkarmayı düşünmedim. Çünkü hoppadak hastalığa odaklanırsam oğlumla da ilgilenemezdim. Hep depresif müşterek gidişat yaşardım. Ama düzentileme hayatım, ailemin desteği, oğlumla saat geçirmem, sevdiklerimin yardımı ile de ayakta durdum ve görevime bitmeme ettim. Bu süreçte üvey anne görevim tek devir aksamadı."

"Nasıl bünyenin kanseri mevcut ise esasta ruhun da kanseri var"

İşini bayıla bayıla yaptığını ve hastalarına elinden geldiğince asistan bulunduğunu kail Avcu şöyleki bitmeme etti:

"Nasıl bünyenin kanseri mevcut ise esasta ruhun da kanseri var. Ruhun da iyileştirilmesi gerekiyor. Çünkü gövde ve emanet müşterek bütündür. Biri bozulursa başkası de bozulur. O bünyenin iyileştirilmesi, topluma kazandırılması, emektar toplumsal yaşamını bitmeme ettirmesi gerekiyor. İşimi bayıla bayıla yaptığım düşüncesince hastalara iane kılmak beni bahtiyar ediyor. Beni de iyileştiriyor. Bana da elleme geliyor. Bu sebeple işime bitmeme ediyorum."

Görevinin başlangıcında olduğunu, sonuna derece da çalışacağını aktaran Avcu, "Güçlü müşterek imal bulunduğunu düşünüyorum. Güçlü müşterek anneyim, kadınım ve hekimim. İnsanlara iane kılmak benim idealim. Böylece ego de elan emeksiz iyileşebilirim." dedi.

Hiçbir devir vazgeçmediğini vurgulayan Avcu şöyleki bitmeme etti:

"Çünkü bilinç vazgeçerse gövde elan acele vazgeçiyor. Onun düşüncesince zihnî şekilde müşterek olumsuzu ve ölümü düşünmedim. Endişelerim mevcut fakat bu endişelerinin düşünce değil. Bu hastalığa dirlik ne hazırlık alacağım yönünde. Oğlum ne olacak, ego ne olacağım kabil endişelere tek kapılmadım. Çünkü zihnimi o derece dobra şeylerle doldurdum ki sevdiklerimle ferah dolgunca saat geçirdim. İşime bitmeme ettim. Hala da canlı şekilde çalışıyorum. Hastalara şifa vermeye çalışıyorum ve bunu bayıla bayıla yapıyorum."

"Takdire yaraşır müşterek hareket"

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Muhammet Asena da Avcu'nun kanser hastalığıyla savaş ettiğini, ayrımsız sürede da vazifesini iri müşterek aşkla sürdürdüğünü söyledi.

Asena, "Bu da takdire yaraşır müşterek hareket. Canı içten hocamızı kutlama kartı ediyorum. Hastane yönetimi ve psikiyatri kadrosu şekilde namına onurluk ikram ettik. Gayretleri ve emek harcamaları düşüncesince aşırı teşekkürname ediyoruz." dedi.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Diyaddin Güleken ise arkadaşları ortada aşırı yüzü sıcak Avcu ile 4 senedir çalıştığını belirtti.

Avcu'nun başlıca müşterek sorununa karşın fedakarca çalıştığını dile getiren Güleken, "Kemoterapi almasına karşın yardımımıza koştu. Hastalarına rüya peyda kılmak düşüncesince hala da görevine bitmeme ediyor. Kendisinden aşırı memnunuz." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler