USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kanser hastası 14 yaşındaki Feleknaz Oğur'un "mor saç hayali" esas oldu

Yaklaşık dört sene önceki okşayıcı nesiç kanseri teşhisi konulmuş olan ve otama sürecinde saçları dökülen Feleknaz Oğur, 2 senedir hayalini kurduğu mor saçlara, "Bağışla Saçını, Yeşert Umutlarını" projesi kapsamında gönüllerin icra ettiği saç bağışı ile kavuştu

Kanser hastası 14 yaşındaki Feleknaz Oğur'un
12-06-2022 18:02
Ankara

Yaklaşık dört sene ilkin güzel nesiç kanseri (Sarkom) tanısı konulmuş olan 14 yaşındaki Feleknaz Oğur, 2 senedir hayalini kurduğu mor saçlara, gönüllerin icra ettiği saç bağışı ile kavuştu.

Oğlu, 20 yaşındaki Erdi Berkay Gülmez'i 2013'te lösemiden kaybeden, oğlunun düşlerini neşelendirmek ve kanser hastalarının yanı sıra olabilmek düşüncesince "Bin Gönüllüden Biri Sen Ol Derneği"ni kuran Çiğdem Kuzucu, Ankara Sanat Kulübü ve hususi bir peruk üreticisi iş birliğiyle "Bağışla Saçını, Yeşert Umutlarını" projesini başlattı. Kanser tedavisi sürecinde saçları dökülen hastalara, gönüllü bağışçıların saçlarından parasız medikal peruk yapılmasını içeren proje, 2019'da kansere yakalanan Feleknaz Oğur'un da hayaline kavuşmasına vasıtalık etti.

AA muhabirine otama periyodunu ve o çevrim yaşadıklarını özetleyen 14 yaşındaki Feleknaz Oğur, ilkin kimyasal otama almaya başladıktan bir müddet sonradan saçlarının döküldüğünü belirtti. "Üzüldüm, zira nereye gidersen beni koca sanıyorlardı. Çok üzülüyordum onun için." ifadelerini kullanan Feleknaz, "En şişman hayalim uzunca saçlarımın olmasıydı. Mor mülevven bir saç istiyordum. Bugün benim düşüncesince meydana getirilen peruk takılacak, aşırı heyecanlıyım şu an." dedi.

Mor mülevven esas saçtan işlenmiş medikal peruğu taktığında aşırı bahtiyar bulunduğunu dile getiren Naz, şu şekilde bitmeme etti:

"İnanamıyorum, mor saçlarım oldu. Çok, aşırı güzel. Şu anda aşırı mutluyum, konuşamıyorum bile. Ben bu denli bahtiyar olduysam, gayrı hastalar da ne bahtiyar olmaz. Ben şu anda aşırı mutluyum. Saçları sıfır arkadaşlarımın da benim üzere bahtiyar olmasını istiyorum. Bizim düşüncesince saçlarınızı bağışlayın lütfen."

9 yaşındaki Ada, ikinci el saçlarını bağışladı

Proje kapsamındaki saç bağışçılarından 9 yaşındaki Elif Ada Maden ise AA muhabirine icra ettiği açıklamada, kendisinin rastgele bir esenlik sorunu olmadığını belirterek kanser tedavisi görenlere elinden geldiğince iane edebilmenin tarifsiz mutluluğunu yaşadığını tabir etti. Daha ilkin bir el imdi saçlarını bağışladığını özetleyen Elif Ada, "Saçlarımı gine uzattım ve gine bağışlıyorum. Herkes bağışçı olabilir, zira bağışçı kazanmak aşırı güzel. Kendinizi aşırı dobra hissediyorsunuz." niteleyerek duygularını aktardı.

Bağışçılardan 49 yaşındaki Ayşe Kartal kanserle mücadeleyi tutum değişikliğine tahvil etmek istediği düşüncesince projede toprak aldığını belirterek "Herkesin murahhas olmasını isterim. Bir evladı üstelik bahtiyar edebilmek aşırı değerli." sanarak konuştu.

"Hayatı güzelleştirmek düşüncesince içtimai yazık planlarında toprak alınmalı"

Radyoda derinliğine seneler "06 Metin" ismiyle izlence özne Metin Salih ise bugüne denli programlarında farkındalığı çoğaltmak düşüncesince sağlam aşırı neşriyat yaptığını, deminden de saçlarını bağışlayarak ferdî imdat iletmek istediğini dile getirdi. Salih, "Saç, hepimizde bir tomar olan bir şey. Sosyal yazık bilinciyle ego de saçlarımı bağışladım. Birilerinin yaşamını güzelleştirmek düşüncesince içtimai yazık planlarında toprak alınmalı." niteleyerek duygularını dile getirdi.

Ankara Sanat Kulübünden Türker Demir de iyiliğin yaşı, cinsiyeti olmadığını vurgulayarak dansçılardan da saç bağışında bulananlar bulunduğunu söyledi. Demir, "İyilik gerçekleştirmek düşüncesince beklememek lazım. Herkes yapabileceği ne var ise yaparsa iyiliği yaymış oluruz." dedi.

Saçı 30 santimetreden derinliğine olanlar bağış yapabiliyor

Projenin ortaklarından peruk mağazasının sahibi Selman Cüneyt Özkaymak da ilkin bağışçılardan olmayı istediğini belirterek saçlarını kestirdi. Özkaymak, "Kanser tedavisi görmüş ve saçları dökümlü her insanın saçı olsun istiyoruz." dedi.

Saç uzunluğu 30 santim ve üstünde olanların bağışçı olabileceğini özetleyen Özkaymak, hem bağış gerçekleştirmek isteyenlerin bununla beraber medikal peruk talebinde bulunanların derneğin içtimai iletişim araçları hesaplarından kendilerine ulaşabileceğini söyledi. Perukların ağız ağıza temiz şartlar altında hazırlandığının altını çizen Özkaymak, dezenfeksiyon işleminden geçirilen perukların otama gören kâffesi hastalara parasız yerine verildiğini tabir etti.

"Saçlarınızı bizlere bağışlayın ki hepimiz de onları gülümseme ettirebilelim"

Dernek Başkanı Çiğdem Kuzucu, kanser tedavisinin ciddi bir proses bulunduğunu ve bu süreçte motivasyonun şişman ehemmiyet taşıdığını söyledi. Oğluna kan kanseri tanısı konulmasıyla kanserle savaş yolculuklarının başladığını özetleyen Kuzucu, 6 ay zarfında oğlunu kaybettiğini belirtti. Kuzucu, "Biz otama sürecinde onkoloji koridorlarında yalnızdık. Bizden sonradan koridorda giden kimesne bekâr kalmasın istedik ve hastalara düş kazanmak düşüncesince derneğimizi kurduk. Oğlum Erdi, okumayı aşırı seviyordu, bu süreçte saçları da döküldü. Okulunu boşamak durumunda kaldı, ilkin saçları döküldüğünde ağlamıştı. Erkek çocuğunu bu denli üzdüyse hanımlar düşüncesince aşırı imdi ciddi olabileceğini düşünüyordum ve 'Bağışla Saçını, Yeşert Umutlarını' projesini başlattık." sanarak konuştu.

Saç dökülmesinin, kanser tedavisinin ehemmiyetli taraf etkilerinden biri bulunduğunu ve ruhsal üstünde negatif bulaşık yapabildiğini vurgulayan Kuzucu, "Maalesef, saç dökülmesi, bu süreçte ferdin içtimai ortamlarından soyutlanmalarına etken olabiliyor. Kirpik, kaş, saç yok. Aynalara küsüyorlar. Biz, hastalarımızı aynalarla barıştırmak istiyoruz. Kökü sizde, gine uzar. Lütfen saçlarınızı bağışlayın ki hepimiz de onları gülümseme ettirebilelim." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler