USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İkinci ilik nakliyle lösemiyi yenen gencin gayesi ruhiyat okuyup hastalara düş olmak

Bursa'da 2 sene önceki yakalandığı lösemiyi, değişik kardeşlerinden meydana getirilen ikinci naklin peşi sıra yenen Yasin Dalgıç, ruhsal okuyup hastalara dayanak getirmek ve imge kazanmak istiyor.

İkinci ilik nakliyle lösemiyi yenen gencin gayesi ruhiyat okuyup hastalara düş olmak
05-11-2021 12:06
Bursa

Lise talebesi 17 yaşındaki Dalgıç, 2 sene ilkin rahatsızlanarak gittiği hastanede lösemi bulunduğunu öğrendi. Dalgıç'a, ahenkli bulunduğu belirlenen kardeşinden meydana getirilen ilik nakli tutmadı.

Bunun hesabına apayrı ortak kardeşinden henüz nakil meydana getirilen Dalgıç, sağlığına kavuştu.

Dalgıç, AA muhabirine, hastalığın belirtilerinin meşime ağrısı ile başladığını ve Mayıs 2019'da lösemi teşhisi konulduğunu anlattı.

İlk 3 ay Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gördüğünü tamlayan Dalgıç, "Sonra Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Hastanesine geldim nakil için. Hazırlıkların arkası sıra nakil oldum. Birinci nakil tutmayınca ikinci nakil yapıldı. Hamdolsun ikinci nakilde tuttu." sanarak konuştu.

Hastalığı güzeşte sene mayısta yendiğini dile getiren Dalgıç, "Doğruyu beyan etmek icabında sayrılarevi süreci az buçuk acılı, sıkkın oluyor. Bazı yanları var, on paralık konuşamıyorsunuz, yürüyemiyorsunuz. Burada ailenin hastaya verdiği dayanaklık etmek de aşırı önemli. Hastanın en ehemmiyetli arzusu moral. Moral bu hastalığın en iri ilacı diyebilirim." ifadelerini kullandı.

Üniversite imtihanlarına hazırlanmakta bulunan Dalgıç, "Psikoloji okuyup hastalara hem maneviyat bununla birlikte düş edinmek istiyorum. Her karanlığın peşinde ortak sabahleyin vardır. Ben de bunu ispat etmek istiyorum." dedi.

Bu amaçla ortak de toplumsal komünikasyon araçları hesabı açtığını özetleyen Dalgıç, burada dünkü tanılama almış hastalarla enformasyon kurduklarını ve onlara dayanaklık etmek olmaya çalıştığını laflarına ekledi.

"Eskiye uyarınca aşırı henüz elleme imkanlar içerisindeyiz"

BUÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve LÖDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adalet Meral Güneş de Türkiye'de lösemi teşhisi konulmuş bulunan evlatların iri bölümünün, devlet, yetişek ve araştırı ile darülfünun hastanelerinde tedavi gördüğünü dile getirdi.

Tedavinin parasız bulunduğunu tamlayan Güneş, "Birçok ilaca algı şansımız mevcut bugünkü koşullarda. Eskiye uyarınca aşırı henüz elleme imkanlar içerisindeyiz. Özellikle tedaviye cevabı sınırlanmış bulunan olgularda bile birtakımı dünkü tedavi şanslarımız gır konusu. Kök göze nakli de başta tedaviye cevabı kısıtlanmış bulunan ve ya gine etmiş füru düşüncesince ayrı ortak seçenek. Bu da bizim merkezimizde, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılabilmektedir." sanarak konuştu.

Güneş, asıl göze naklini sınırlanmış olaylarda uyguladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yani yüzdelik 15 mukavim bulunan yahut gine fail ortak kol hastalanmış var. Bu hastalar düşüncesince asıl göze nakli ortak seçenek. Bazen asıl göze nakilleri tutmayabilir. Naklin kendine ilişik anca ortak komplikasyonu da var. Tutmadığı devir gerekiyorsa ikinci ortak nakil de bahis konusu olabilir. Yasin'in şansı, eş içinde dü ayrımlı donörü olmasıydı. O sebeple ortak numara kardeşten yaptığımız nakil tutmadığı düşüncesince ikinci nakli öteki kardeşinden yaptık ve şu anda nakil sonrası oldukça güzel, ikinci yılını eski durumda."

Dalgıç'ın tedavisini yürüteç hekimlerden Doç. Dr. Melike Sezgin Evim de hastanın mukavim ortak lösemisi bulunduğunu anlattı.

Nakil süreci hesabına bilgelik verici Evim, şunları söyledi:

"Yasin, faziletkâr riskli bulunduğu için, doğrusu tedaviyi nakille bu arada yapmazsak gine edebileceği düşüncesince nakil sonucu aldığımız ortak hastaydı. Aile içinde ahenkli kardeşleri vardı. Kardeşlerinden birtanesini seçtik ve onunla nakle başladık fakat kestirmece ortak maaş müddet geçmiş olmasına karşın verdiğimiz verim yeteri derece yerleşmedi. Yasin'e ikinci ortak nakil gerçekleştirmek durumunda kaldık. İkinci naklinde ağırbaşlı ortak istenmeyen durum gıyaben şu anda sağlığına kavuştu."

Anne Türkan Dalgıç da tedavi sürecinde eş birliğinin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayarak, "Bu süreçte Yasin'e bunu sağlamaya çalıştık. Moralini bozacak rastgele şeyden ırak tutmaya çalıştık. Yasin'e hastalanmış bulunduğunu söylemedim ta ki nakil olana kadar. Yasin de şu şekilde ortak nesne anlattı 'İyi ki söylememişsin, ego bunu bu psikolojiyle atlatamayabilirdim, aşırı dava ederdim.' Ondan sonrası da hamdolsun aşırı dobra gelişti bizim için." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler