USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İdlib'de özürlü dallar gönüllü öğretmenlerin yardımıyla geleceğe etap atıyor

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde Beşşar Esed perhiz güçleri ve destekçilerinin saldırılarıyla ampute artan çocuklar, gönüllü öğretmenlerin açmış olduğu merkezde hususi eğitim alıyor.

İdlib'de özürlü dallar gönüllü öğretmenlerin yardımıyla geleceğe etap atıyor
19-08-2022 12:05
İdlib

Aralarında babasız ve fukara evlatların da bulunduğu maddesel imkansızlıklar zımnında okula gidemeyen iç harp mağduru füru düşüncesince 13 İdlibli öğretmen "İlk Adım" isimli müşterek eğitim merkezi açtı.

Eğitim merkezinde beşinci sınıf ve rüştiye öğrencilerine Türkçe, İngilizce, Arapça, aritmetik ve diyanet derslerimizi veriliyor, hususi gerekseme sahibi küçüklere hususi aktiviteler düzenleniyor.

Saldırılar zımnında özürlü artan çocuklar, merkezde aldıkları hususi eğitimle rehabilite edilerek topluma kazandırılmak isteniyor.

Eğitim merkezinin sorumlusu Merva Avad, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, merkezin ampute, hususi gerekseme sahibi, tutarıklı ve mefluç bulunan füru düşüncesince kurulduğunu söyledi.

Çocuklarını okula havale yapmak talip ailelerle yegâne hiç konuşup plan üzerine bilgilendirme yaptığını tamlayan Avad, "Bu işi gönüllü namına yapıyoruz. Çocukların acısını hissedip pazarlık etmek istiyoruz. Onların sesini her insana yaymak düşüncesince buradayız." dedi.

Burada 35 özürlü ve 13 fukara bebek edinmek neredeyse bütün 48 öğrencinin eğitim gördüğünü özetleyen Avad, "Çocuklara eğitim verip iyileştirme ve topluma entegrasyonlarını sağlayıp mıhlı müşterek batın vermek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Avad, "Eğitim merkezine doğmak talip aşırı sayıda özürlü bebek mevcut güçlükle olanak yok. Benim yegâne hayalim tamamı ampute küçüklere iktiran yapmak ve onların eğitim korkusunu yenmelerinde araştırma görevlisi namına topluma doktor, mühendis kabil yarayışlı müşterek batın esermek " şeklinde konuştu.

Çocukların eğitim merkezinde müşterek paradigma öğrenimden geçtiğini aktaran Avad, programlarında Türkçe, İngilizce, Arapça konuşma, aritmetik ve diyanet dersinin yanında fiziki ve ruh bilimsel iyileştirme uygulamaları bulunduğunu vurguladı.

Avad, her insanın özürlü küçüklere eğitim ödeme fikrini tinsel namına desteklediğinin fakat kimsenin maddesel destekte bulunmadığının altını çizerek okulun kapanması şeklinde öğrencilerin ruh bilimsel namına yıkılacağına dikkati çekti.

Esed kefaret güçlerine Hama’nın Keferhud sahasına dip saldırıları kararı ailesiyle huruç geçirmek durumunda artan 9 yaşındaki Muhammed Medluş da "Göç ettikten sonradan İdlib'deki evlere Rus harp uçağının saldırısı kararı bacağımı kaybettim. Allah benden bacağımın bir tanesini aldı. Şimdi yegâne isteğim değme devir bu okula gelmek. Okula gelmediğim günlerde çalışıp babama iane ediyorum." dedi.

Okula görmek düşüncesince babasının motosikletine mahrukat ilişki parası üstelik olmadığını kail Medluş, toplumsal iletişim araçları üstünden "İlk Adım"la tanışıp yük olduğunu, merkezdeki her insanın kendisi kabil özürlü bulunduğunu ve dostlarını aşırı sevdiğini anlattı.

Esed kefaret saldırısında müşterek bacağını kaybeden 10 yaşındaki Sevsan Acem ise ana babası ile göstergeç izlediği tam Rus harp uçağının evlerine düzenlemiş bulunduğu iklim saldırısı kararı bacağını kaybettiğini söyledi.

Bacağına değme baktığında aşırı üzüldüğünü dile getiren Acem, "Beni okula babam getirip götürüyor. Okulda Türkçe, İngilizce, Arapça ve aritmetik öğrenerek, muhtelif çeşitli aktiviteler yapıyoruz. Okulumu aşırı seviyorum. Burada dostlarımla hile oynuyorum. Büyünce öğretmen olup evlatları terbiye geçirmek istiyorum." niteleyerek konuştu.

14 yaşındaki Muhammed el Assad da kardeşi ve kuzeni ile bakkaldan manca almış bulunduğu tam Rus harp uçaklarının saldırısına uğradığını söyledi.

Saldırıda kuzeninin öldüğünü, kardeşinin şarapnel parçası ile yaralandığını ve kendisinin ise bacağını kaybettiğini özetleyen el Assad, "İlk Adım eğitim merkezine yük oldum. Eğitimime bitmeme ediyorum. Okuma değirmi öğreniyorum. Burası aşırı güzel. İngilizce, Türkçe, Arapça, öğreniyorum, yüzme ve ayak topu kabil aşırı sayıda etkinlik yapıyoruz." ifadesini kullandı.

El Assad, eğitimini tamamladıktan sonradan hekim olmayı fon ettiğini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler