USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Gaziantep'te aileler sergüzeşt parkıyla stresten uzaklaşıyor

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde çalışkanlık yayınlayan Erikçe Macera Parkı'nda aileler ve çocuklar, doğayla buluşup kentin stresinden uzaklaşıyor.

Gaziantep'te aileler sergüzeşt parkıyla stresten uzaklaşıyor
27-08-2022 17:05
Gaziantep

Yaz aylarında Gaziantep Büyükşehir Belediyesince Erikçe Ormanı'nda kurulan serüven parkı, 15 Haziran-15 Eylül'de uç aktivitelere dikkat duyan fasile ve küçüklere fariza veriyor.

Kampa mevrut aileler, dinlenme kampı liderleri nezaretinde önceki gündüz ormanlık bölgede ve etrafında neler yapılacağıyla ilişik eğitme eğitimi alıyor.

Daha sonradan çam ağaçları arasına çadırlarını kuran aileler, anadan görme oyunların yanında okçuluk, tırmanma, bisiklet, faziletli aktiflik parkurları, voleybol, ayak topu ve ip parkuru üzere etkinliklerle zihinlerini dinlendiriyor.

Doğaseverler, eğitmenlerin kontrolünde meydana gelen uygulamalarda, ahşap merdivenlerle ulaşımın sağlandığı faziletli aktiflik parkurlarında komandolar üzere engelleri aşıyor, ara esna de ok atarak belirlenen hedefleri vurmaya çalışıyor.

Yüksek güç harcama ederek tırmanma duvarına çıkanlar, makbul hususi aparatlar sebebiyle metrelerce yüksekten aşağıya çıkarlarını bırakıyor.

Kamp boyunca doğayla iç içe hayat devam eden aileler, orman arazilerinde harbilik faaliyeti de yürütüyor.

Erikçe Macera Parkı Tesis Amiri Çetin Yıldız, AA muhabirine, Büyükşehir Belediyesinin genel ağ sitesi üstünden başvuruları aldıklarını söyledi.

Aileleri dönenceli kampta ağırladıklarını özetleyen Yıldız, şu şekilde bitmeme etti:

"Listemizde 850 ailemiz var. Bir yönünü bitirdik, hala bitmeme ediyoruz. Aileler önceki vardığında gruplara ayırıyoruz. 25 dinlenme kampı eğitmenimiz var. Ailelere eğitme eğitimi veriyor. Burayı evvela tanıtıyoruz ki kazaya sebebiyet verilmesinler. Daha sonradan kendilerine gereç veriyoruz. Orman içinde dernek alanları var, buraya çadırlarını kuruyorlar. Ormanlık bölgeye kuruyoruz ki site psikolojisinden çıksınlar. Özellikle ziyasız birlikte meydan seçtik. Çadır kurabilen aileler var ise kılıç dahil etmiyoruz. İlk el dernek kuran şahıslar var ise da iane ediyoruz. Daha sonradan aktivitelerimiz başlıyor."

"Kullandıkları alanları kendileri temizliyorlar"

Yıldız, parkta nice spor faaliyeti bulunduğunu ve bunların başlangıcında huy sporlarının bulunduğunu anlatım etti.

Ailelerin gereksiz zamanı olmasın sanarak nice aktiflik düzenlediklerini özetleyen Yıldız, "Her aktivitenin başlangıcında bilirkişi sorumlumuz var. Aileler, huy mücadelesini öğrensinler sanarak kullandıkları alanları kendileri temizliyor. Orman alanlarını parlak tutmaları düşüncesince hakeza birlikte infaz yaptık." sanarak konuştu.

Yıldız, ailelerin buradan bahtiyar ayrıldığını kaydetti.

Aileler de memnun

Macera kampına ailesiyle mevrut Duygu Özkan da kampta ateşli sayaç geçirdiklerini söyledi.

Kamp boyunca nice aktiviteyi öğrendiklerini dile getiren Özkan, "Ailelerin burada olması şimdi da güzel. İlk kat hakeza birlikte yere geldik. Çocuklarımız ve bizim düşüncesince başlangıç döndürücü değişik birlikte aktiflik oldu, başlangıç döndürücü kıvançlı kaldık. Kendi meydan temizliğimizi kendimiz yapıyoruz, dağıttığımız bölgeleri toparlıyoruz. Öncelikle makine ve klakson sesi yok. Çok birlikte tomar kudret bulunmayan ve başlangıç döndürücü rahat birlikte yer. Kuş cıvıltıları, ağaçlar bizlere başlangıç döndürücü dobra geliyor. İnsanın ruhunu dinlendiriyor." dedi.

Kampa eklenen 9 yaşındaki Elif Aslan ise parkı başlangıç döndürücü beğendini anlattı.

Eğitmenler eşliğinde parkurlarda terbiye aldığını tamlayan Aslan, "Tırmanma bölgeleri ve okçuluk alanları var. Her obje başlangıç döndürücü ahenkli ve başlangıç döndürücü güzel. Buraya erişince daim eğleniyorum. Yorgunluğumu unutuyorum. Kamptan sonradan derslerime şimdi tetik çalışabiliyorum." ifadelerini kullandı.

Kampa ailesiyle eklenen Elif Özer de dostlarının tavsiyesi üstüne geldiğini ve doğayla beraberce devir geçirmekten afiyet aldığını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler