USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

FBI'ın Twitter'dan seçimlerle ait paylaşımları sansürlemesini istediği ortaya çıktı

ABD Federal Soruşturma Bürosunun (FBI), Twitter'ın emektar yönetimine gönderilmiş olduğu elektronik postalarda, ülkedeki seçimlerle ait paylaşılan hata bilgilere bağlı ilaç alınmasını istediği talepleri yayma edildi.

FBI'ın Twitter'dan seçimlerle ait paylaşımları sansürlemesini istediği ortaya çıktı
17-12-2022 21:09
Ankara

Serbest gazeteci adına aşina Matt Taibbi, Twitter hesabından icra ettiği paylaşımlarda, Twitter emektar yönetimiyle ilgilendiren ifşaat yayınladı.

İfşaatta, FBI'ın Twitter'a gönderilmiş bulunduğu onlarca elektronik posta da arazi aldı.

Elon Musk’tan Twitter ifşaları

FBI'ın "seçimlerle ilgilendiren hata bilgilendirme" yaptığını öne sürdüğü hesapları dizelge biçiminde Twitter'a gönderilmiş bulunduğu yazışmaların görüntülük görüntüleri paylaşıldı.

Twitter'ın da bu hesapları arızi yahut mihman adına askıya almış bulunduğu yahut paylaşımları sansürlediği görüldü.

Taibbi, FBI'ın seçimle ilgilendiren paylaşılan hata bilgilere bağlı ilaç alınmasını istediği baş döndürücü sayıda talebi olduğuna dikkati çekti.

Taleplere madde bulunan bilgilerin müşterek kısmının az takip edeni bulunan hesaplardan meydana getirilen şakaları da kapsadığını tamlayan Taibbi, FBI'ın içtimai medyaya bağlı ünitesi bulunan FTIF'ın 2016'daki seçimlerin elden öncesinde kurulduğu bilgisini verdi.

Taibbi, duyu yahut İç Güvenlik Bakanlığı kadar kurumlardaki yetkililerin Twitter'a içerikleri arama etmesine müteveccih edisyon yaptığını anlatım etti.

FBI'ın Twitter'a gönderilmiş bulunduğu listelerde Aktör Billy (William) Baldwin'in hesabının da bulunduğu fakat Twitter yönetiminin Baldwin'in yerine bağlı rastgele müşterek muamele yapmaması dikkati çekti.

Twitter'ın hukukçularının iç yazışmalarında FBI izi

Şirketin emektar hususiyet danışmanlarından Stacia Cardille'ın Eylül 2020'de zamanın Baş Hukuk Müşaviri Vekili Jim Baker'e gönderilmiş bulunduğu elektronik postalar da ortaya çıktı.

Yazışmalarda Cardille'ın, Twitter'dan evvel Adalet Bakanlığı ve FBI'da fariza eden görmüş geçirmiş hukukçu Baker'ı firmanın FBI ve İç Güvenlik Bakanlığı kadar kurumlarla bulunan birlikteliği dirlik bilgilendirmesi arazi aldı.

Bu kurumların yetkilileriyle meydana getirilen toplantılara atıfta bulunan Cardille, "Hükümetin duyurulmayan yahut ilgilendiren detayları içtimai iletişim araçları endüstrisiyle paylaşabilmesine müşterek bariyer olup bulunmadığı açık açık soruldu. FBI, bilgelik paylaşımında engeller olmadığına akıbet etap kararlıydı." ifadelerini kullandı.

FBI yetkililerinden içtimai iletişim araçları yöneticilerine "ürün" iddiası

FBI yetkililerinin içtimai iletişim araçları yöneticilerine "ürünler" de ilettiğini öne devam eden Taibbi, bunların "kolluk kuvvetleri ve hususi kesim ortakları ortada hâlâ müşterek tomar işbirliğine mahsus gereksinimi vurgulayan İç Güvenlik Bakanlığı bültenleri" bulunduğunu söyledi.

Bu "ürünlerden" birinin de "İzin sunulan Sosyal Medya Platformlarının biçimsiz oruçlu Rus etkisini" vurgulayan müşterek sütun bulunduğu belirtildi.

"Sansür makinesini bina geçirmek düşüncesince mazeret adına söylenen 2016 Rus müdahalesi hikayesinin değme yerde bulunan olması abartılamaz." ifadesini kullanan Taibbi, bunun "11 Eylül'ün düzenlilik devletinin genişlemesine kesinlikle esin verdiğine benzeşim olduğunu" kaydetti.

Artan "Aşırılıkçı İç Şiddet Tehdidi" ile ilgilendiren ayrıksı müşterek "ürünün" ise bahis konusu tehdidi hafifleştirmek düşüncesince "kolluk kuvvetleri ve hususi kesim ortakları ortada küsurat eşiyle bulunan evliliği lüzumlu kılan bilgelik boşlukları ve radikalleşmenin ferdî doğasıyla ilgilendiren zorluklara" müteveccih bulunduğu belirtildi.

Söz konusu bültende bu ortaklıkların "aşırılıkçı sertlik tehdidi yanlısı" eğilimlerdeki değişimleri tespit kabiliyetlerini geliştireceği ve gizil saldırılara dirlik er uyarma sağlayacağı belirtiliyor.

"Teleporter"

Taibbi, mavera taraftan FBI yetkililerinin, Twitter mensuplarının harekete geçmesi düşüncesince içinde ne bulunduğu işaretlemek az daha duyurulmayan ve gayriresmi "araçlar"a erişebildiğini kanıt etti.

FBI'ın San Francisco Siber Şube Sorumlusu Elvis Chan, Twitter'ın emektar yöneticilerinden Yoel Roth'a gönderilmiş bulunduğu müşterek e-postada ise Twitter'ın FBI'dan anlatım almasını sağlayıcı müşterek ortam bulunan "Teleporter" angın müşterek vasıtaya atıfta bulunuyor.

Taibbi, eyalet hükümetlerinin içinde ne bulunduğu işaretlemesi düşüncesince müşterek İç Güvenlik Bakanlığının kuma kuruluşu bulunan İnternet Güvenliği Merkezi çeşidinden "İş Ortağı Destek Portalı" ismi sunulan ayrıksı müşterek duyurulmayan ve gayriresmi "aracın" oluşturulduğunu da kaydetti.

Öte taraftan Taibbi, buradan çıkarılabilecek sonucun, "Çoğu insanoğlunun 'derin devlet' adına organize ettiği şeyin, hakkıyla mutluluk kurumlarının, hususi yüklenicilerin ve (bazen mutluluk çeşidinden akçalanmış edilen) STK'lerin ağdalı işbirliği" bulunduğu değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler