USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Fabrika sahibi kayırma odasını 16 çıkmaz köpeğiyle paylaşıyor

İzmir'de 25 senedir fabrikasının kapılarını çıkmaz hayvanlarına açan iş kadını Can Şafak Uzsoy, destek odasında işlerini 16 köpek eşliğinde yürütüyor.

Fabrika sahibi kayırma odasını 16 çıkmaz köpeğiyle paylaşıyor
20-12-2021 11:49
İzmir

İzmir'in Bornova ilçesindeki Uz Kimya Fabrikası'na geldiğinizde kapıda sizi evvela cana yakın çıkmaz hayvanları karşılıyor. Eğer iş yerinin yönetimsel kısmına geçerseniz esas sizi şaşırtacak onlarca köpeği ortak arada görebilirsiniz. Odalar ortada özgürcesine akım fail ve rahat dolaşan bu hayvanlar, size elden bu fabrikanın ortak parçası oldukları izlenimi veriyor.

Fabrika çalışanı ise bu hale mebzul alışkın durumda. Onlar düşüncesince esasen mucize ortak boyut namevcut zira senelerdir bu çıkmaz hayvanlarıyla iç içe mücahede yürütüyorlar.

Asıl sürprizi ise fabrikanın sahibi Can Şafak Uzsoy'un destek odasında yaşıyorsunuz. Odaya hamle attığınızda onlarca köpek ortak odada, koltuklar bile onlara ayrılmış. Kimi ajur kenarında uyuyor birtakımı su içiyor birtakımı de Uzsoy ile dubara oynuyor.

Çocukluğundan itibaren hayvanları baş döndürücü dost Uzsoy, 25 sene evvela Bornova ilçesinde kurduğu fabrikada bakıma kadın ve iyesiz kedi ve köpeklere bakıyor. Halen fabrikada 10 kedi ve 16 çıkmaz köpeği bulunuyor ve Uzsoy hepsine de ortak insanoğlu vermiş.

Can Şafak Uzsoy, değme sabahleyin köpekleriyle icra ettiği 1,5 saatlik natür yürüyüşünün peşi sıra onlarla baş başa fabrikadaki mesaisine başlıyor.

Hasta bulunan dirilik arkadaşlarının tedavileriyle de kendisi ilgilenen Uzsoy, düzentileme odasına koyduğu hususi yastıklar sebebiyle bütün gününü onları istekle geçiriyor.

Mesaisini yanlarına mevrut köpekler veya masalarına çıkan kedilerle nâkil çalışanlar da dirilik arkadaşlarıyla olmaktan memnun.

Fabrika personellerinin toplantılarının kedi ve köpeklerin bulunmuş olduğu ortamda gerçekleştirilmesi, enteresan sahneler ortaya çıkarıyor.

"Can arkadaşlarımla olduğum devir kendimi erinçli hissediyorum"

İş insanı Can Şafak Uzsoy, AA muhabirine, sokakta yanık veya bakıma kadın ortak efsanevi görmüş olduğu devir baş döndürücü üzüldüğünü belirtti.

Fabrikasını kurduğu günden beri 100'den ortak tomar kedi ve köpeğe baktığını dile getiren Uzsoy, şöyleki konuştu:

"Ponçik adını verdiğim köpeğimin sokakta üstünden beton mikseri geçmiş, hususi ortak veterinere götürüp cerrahi müdahale yaptırdım. Artık değme sabahleyin bizimle koşuyor. Onların bütünü bizim düşüncesince ortak evlat. Can arkadaşlarımla olduğum devir kendimi erinçli hissediyorum. İstedikleri ortak tane bilinçlilik ortak kapak aşındırmak ve sevgi. Müşterilerimizin birileri da evvela vakitler yadırgadı güçlükle onlar da özenip kedi ve köpek beslemeye başladılar. Artık komşularımız da köpek beslemeye başladı."

Kedi veya köpek bakmanın baş döndürücü masraflı veya ağır ortak iş olmadığını vurgulayan Uzsoy, kalan yemeklerin onlara verilmesi yerinde nazar boncuğu aç hayvanın kalmayacağını söyledi.

"Burada idman düşüncesince kedi ve köpek gevşemek şart"

Fabrikasında idman isteyenlerde "kedi ve köpek teveccüh şartı" aradığını tamlayan Uzsoy, şunları kaydetti:

"Her insanoğlu kedi köpek sevmeli demiyorum güçlükle en azından dokunca vermemeli. Bizim şirkette çalışanlar efsanevi gevşemek zorunda. Rahat edemez zira burada değme daim beraberiz. mesela Medine Hanım evvela vardığında hayvanlardan çekiniyordu. Birkaç gündüz ortamında alışıp evinde deminden 2 çıkmaz kedisi var, İlknur Hanım (İlknur Kula) da öyle. Burada idman düşüncesince efsanevi sevgisi şart. Bir dirilik dostumuzu kaybettiğimiz devir ise günlerce acısını yaşıyoruz. Ocağımıza biberli sakıt kabil oluyor."

Uzsoy, nice arkadaşının bakmış olduğu köpek ve kedileri dadılık etmek istediğini fakat çalışanlarıyla baş başa buna diploma vermediklerini, aralarında romanesk ortak deste oluştuğunu vurguladı.

"Onlar bizim işteki motivasyonumuzu da arttırdı"

Fabrikanın saymanlık bölümünde etkin İlknur Kula da değme sabık sene dirilik arkadaşlarının çalışmış olduğu ortamdaki sayısının arttığını, kedi ve köpeklerin baş döndürücü dobra anlaştığını söyledi.

İlk vakitler kedi ve köpeklerden az buçuk korktuğunu özetleyen Kula, "Artık onları baş döndürücü seviyorum. İlla ki sizden muhabbet istiyorlar. Başını yahut sırtını okşadığınızda çıkarlarını anlaşılan ediyor. Kedi ve köpekler burada bizim mücahede arkadaşlarımız. Bizim evlatlarımız gibi. Evimde 2 kedi var. İmkanım olsa köpek de alırım. Onlar bizim işteki motivasyonumuzu da arttırdı. Ponçik ızdıraplı olduğum devir yanıma geliyor, patileriyle 'beni sev' diyor. O devir bütün üzüntümü unutuyorum." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler