USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Emine öğretmen kepez köyündeki okulu yunak yuvaya dönüştürdü

Bingöl'ün Karlıova ilçesine ilişkin Aşağı Yağmurlu Köyü İlkokulunda öğretmenliğe etap atan Emine Yılmaz, 2 sene içinde hazırladığı plan ve meydana getirdiği çalışmalarla okulun çehresini değiştirdi, öğrencilerine ortak aşırı imkanın sunulmasını sağladı.

Emine öğretmen kepez köyündeki okulu yunak yuvaya dönüştürdü
18-01-2022 13:24
Bingöl

Ailesiyle Muğla'da canlı ve aslen Mardinli bulunan 26 yaşındaki Emine Yılmaz'ın ataması, 2020'de evvel fariza noktayı Karlıova ilçesine ilişkin 1800 rakımlı Aşağı Yağmurlu Köyü İlkokuluna yapıldı.

İlk fariza yerindeki okulun nice eksiğinin karşılanması düşüncesince kolları sıvayan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yardımı ile sıvaları dökülen okulun bakım ve onarımını yaptırdı.

Sosyal ve teknolojik gereksinimlerin karşılanabilmesi düşüncesince Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına arz etmek neredeyse "Yediden Yetmişe Herkes düşüncesince Eğitim, Kültür ve Sanat" projesini hazırlayan Yılmaz'ın projesinin onaylanmasıyla ayrışık atölyelerin malzemeleri okula gönderildi.

Her sabahleyin sobayı yakarak sınıfı öğrenciler düşüncesince hazırlıyor

Sınıfın zeminine halı döşeyip, öğrencilerine ukulele, gitar ve ayrımlı bellek oyunlarını sunan Yılmaz, aceleci ve kablosuz genel ağ sistemiyle birleştirilmiş sınıftaki 9 öğrencisine ihtimam veriyor.

Eşiyle kaza merkezine yerleşen Yılmaz, şita aylarında kar ve tipide herhangi ortak devir 40 kilometrelik yolu büküm ettikten sonradan okuluna ulaşıyor.

Yılmaz, güneş saatlerinde sıcaklığın sıfırın altında 15'lere derece düşmüş olduğu köyde, sobayı acıtmak düşüncesince 1 mt. seviyesini aşan karda yayan odunları kovayla sınıfa taşıyor. "Benim kurnaz çocuklarım" söylediği öğrencileri gelmeden sobayı yakarak sınıfının ısınmasını sağlayıcı Yılmaz, 1, 2, ve 4. derslik öğrencilerini dostça karşılıyor.

Öğrencileriyle sobanın çevresinde armut minderlerin üstünde iz kıraat etkinliği yapan, bowling ve bellek oyunları oynayan Yılmaz, ukulele eşliğinde şarkılar söyleyerek onların elleme sayaç geçirmesini sağlıyor.

Okulun müdürü, öğretmeni ve hizmetlisi

Yılmaz, AA muhabirine, göreve başladığından buyana ortak derinti "iyi ki" biriktirdiğini, herhangi ortak devir eve döndüğünde fariza yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Mesleğini hakeza ortak köy mektebinde yapmasının namına iri deneme katığını aktaran Yılmaz, okulun müdürü, öğretmeni ve hizmetlisi bulunduğunu belirtti.

Okulda göreve adım atar başlamaz gereksinimleri belirlediğini özetleyen Yılmaz, velileri görüşme ettiğini, iye ve öğrencilerinin yardımı ile okulu güzelleştirdiklerini kaydetti.

"Okula girer girmez, mektepli olsaydım ne ortak okulda kıraat etmek arzu ederdim niteleyerek düşündüm. Bunu hayalet ederek çalışmalara başladım" diyen Yılmaz, öğrencilerini elleme insanoğlu olmaları anlamında yetiştirmeye çalıştığını dile getirdi.

"Engeller bizlere ayrımsız sürede birikim ve deneme sağlıyor"

Öğrencilerin baş döndürücü kararlı bulunduğunu dile getiren Yılmaz, şöyleki konuştu:

"Çocukların gözlerindeki isteği, arzusu gördüğüm devir çektiğim teessürat çabucak kayboluyor. Kapıya hamle attığım an geleceğe hamle attığımı düşünüyorum. Okulda esasen geleceği akla yatkın yürüyoruz. Ben de çocuklardan nice bilinçlilik öğreniyorum. Coğrafya nasip olabiliyor lakin o kadere doğrulama olmamak gerek. Kaderi irademizle şekillendirebiliriz."

Projesinin bildirme edilmesinin kendisini baş döndürücü bahtiyar ettiğini tabir fail Yılmaz, küçüklere şaşırtı yaparak sınıfı rengarenk minderlerle düzenlediğini, öğrencilerin sınıfın dünkü durumunu görür görmez baş döndürücü şaşırdığını kaydetti.

Zorlu şartlarda fariza yaptığını dile getiren Yılmaz, "Ülkemizin nice durumunda bu güçlü şerait mevcut. Ama tığ inandığımız yolda yürüyorsak önümüze çıkan herhangi ortak engeli ortak vesile şekilde değerlendirmeliyiz. Çünkü bu engeller bizlere ayrımsız sürede birikim ve deneme sağlıyor." ifadelerini kullandı.

"Öğretmenimiz çabaladı, bizlere herhangi ortak şeyi öğretti"

4. derslik talebesi Sadi Aslım da elan ilkin okullarında ayrışık sıkıntıların bulunduğunu anlatarak, öğretmen Yılmaz'ın dünkü eşyalar ve aldatmaca malzemeleri getirdiğini söyledi.

Okulu baş döndürücü sevdiğini ve eve kıymetlendirmek istemediğini özetleyen Aslım, öğretmenini baş döndürücü sevdiğini belirtti.

10 yaşındaki Esmanur Öztürk ise okula evvel başladığında baş döndürücü şaşırdığını belirterek, "Emine öğretmenimiz bizlere ukulele çaldırdı. Ona baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Her devir bizim yanımızda." dedi.

4. derslik talebesi Bünyamin Turgut da öğretmeninin yardımı ile derslerinde doyurmak bulunduğunu aktararak, "Öğretmenimiz çabaladı, bizlere herhangi ortak şeyi öğretti ve deli dolu olduk. Bilmediğimiz nice oyunu ve ukuleleyi öğretti." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler