USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Elbistan'da "Yeniden Hayat Lokantası"yla depremzedelere parasız lokanta hizmeti

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde depremden etkilenenler düşüncesince kurulan "Yeniden Hayat Lokantası", semt halkının yaralarının sarılmasında dayanak sağlayacak.

Elbistan'da
14-02-2023 18:09
Kahramanmaraş

27 senedir meraklı şeflik önleyen yaşam Akkor ve iş insanı Ömer Seyfi Aktülün'ün ilçede depremzedelere iane düşüncesince düzentileme yürüttüğü tam gereksiz müşterek lokantayı kiralayarak afetzedelerin kullanımına açmasıyla başlamış olan yolculuk, sağlık hareketine dönüştü.

"Yeniden Hayat Lokantası" adı sunulan proje kapsamında şefler kabilinden hazırlanmakta olan cins yazar yemek, vatandaşlara ve alanda düzentileme yürüteç ekiplere ağırlama edilirken, halkın depremin izlerinden kurtulması düşüncesince düzlük içine pastane, kafe, bebek aldatmaca sahası da kuruluyor.

Elbistan'da depremin peşi sıra fahri kendisine ilçeye geldiğini tamlayan lider yaşam Akkor, AA muhabirine, depremin peşi sıra evvel ilkin Kahramanmaraş'a geldiklerini hâlâ sonradan hâlâ koyu müşterek katabolizma bulunduğunu duyar duymaz Elbistan'a ulaştıklarını söyledi.

Öncelikle Elbistan'da karye ve mahallelerde iane bekleyenlere ulaşmaya çalıştıklarını vurgulayan Akkor, "Elbistan'da elimizden ne geliyorsa hazırlamaya çalıştık. Kimi devir yıkıntılara gittik, kimisi devir aşındırmak taşıdık, kimisi devir gereç taşıdık." dedi.

Bölgedeki kişilere etraflıca soluklu, hâlâ şişman müşterek şeyler gerçekleştirmek düşüncesince akıl içeresine girdiklerini özetleyen Akkor, "Yeniden Hayat Lokantası"nı da önünden geçe kiralamaya değişmeyen verdiklerini, burada acemi müşterek sahn başlamasını istediklerini kaydetti.

Bölgede yaşamın baştan başlaması gerekiyor

Bölgede acıların hazırlop dinmeyeceğini, gidenlerin müşterek hâlâ arka gelmeyeceğini vurgulayan Akkor, şu halde konuştu:

"Burada müşterek halde yaşamın da başlaması gerekiyor. Biz de yedi gündür burada bu olayın ortamında yürekten aşırı yorulmuştuk. Hani müşterek tık müşterek serinlik olsun istedik. O nedenden dolayı de burayı aşçı kendisine tasarım ettik. Aş evi ilçede değme yerde var. O nedenden dolayı benim de restoranlarım vardı. Sonra daim bu arada bu restoranı açmaya değişmeyen verdik. İsmini, tabelasını yaptık. Şimdi kolonya mendilleri siparişini verdik. Masa çiçekleri gelecek. Yan bölümüne kahvehane ve pastanesini de açacağız. İnsanlar vardığında oradan parasız kahvesini, kurabiyesini, pastasını alabilecek. Böylece burada müşterek sahn başlattık. Diğer yandan doğrudan yakınlarda şayet bizle idman talip mevcut ise onları istihdam edelim istedik ve tutarı mukabiliyle semt gençlerini işe başlattık. Şimdilik sayımız dört ama bu hafta sonuna denli 10 ad olacağız. Toplamda 15 kişiyle çalışmış olacağız."

Bölgedeki köylerde hazırlanmakta olan ürünleri de satın alarak aşındırmak gerçekleştirmek istediklerini ve bunun düşüncesince köylere bilim gönderdiklerini anlatım fail Akkor, bu kaplam da semt ekonomisine de imdat gelmek istediklerini dile getirdi.

"Anadolu insanının yüksek gönüllüğü dünyanın tek müşterek durumunda yok"

Şef Akkor, bölgedeki köyleri gezdiklerinde kendisini televizyonda icra ettiği programdan tanıdığı olan şahısların gelip boynuna sarıldığını, köydeki halkın bu halde üstelik kendilerine görev ika çabası bünyesinde bulunduğunu kaydetti.

Şefler düşüncesince de bölgenin aşırı güzel müşterek yetişim noktası, güzel müşterek repertuvar sahası olacağını vurgulayan Akkor, bu fasıl burada olmanın da kendileri düşüncesince ehemmiyetli bulunduğunu anlatım etti.

Bölgede bitirdikleri çalışmalarda şişman sahn derslerimizi aldıklarına ayraç fail Akkor, şunları söyledi:

"Bunları ilerleyici devirde müşterek devir ihtimal oturur anlatırız ama şu halde düşününce aşırı serbest alanlarımız var, değme şeyimiz mevcut ama anca değil. değme şeye sahibiz ama tek şeyden bahtiyar olmuyoruz. Buradaki sahn ise aşırı ince, aşırı naif. Ben 27 senedir Anadolu'yu geziyorum. Anadolu dünyanın hiçbiri adına benzemez. Ne insanı, ne kültürü, ne bu derece biçimsiz hallerde kenetlenmesi, müşterek olması dünyanın tek müşterek durumunda yoktur. Her devir söylüyorum Anadolu dünyanın yegâne yeri. Anadolu insanı da dünyanın yegâne insanı. İnşallah bu çetince günleri de daim bu arada atlatacağız."

Ömür Akkor, Elbistan'da depremzedelerle beraberce olmaya bitmeme edecekleri dile getirdi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler