USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dünya Motokros Şampiyonası ve Afyon Motosiklet Festivali, Türksat'ın yazışma yardımıyla yapıla

Cumhurbaşkanlığı himayesinde 31 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek Dünya Motokros (MXGP) Şampiyonası ve Afyon Motosiklet Festivali, Türksat AŞ'nin yazışma yardımıyla dünyanın ciharıyek tarafındaki seyircilere ulaşacak.

Dünya Motokros Şampiyonası ve Afyon Motosiklet Festivali, Türksat'ın yazışma yardımıyla yapıla
22-08-2022 14:06
Ankara

Türksat AŞ'nin, Dünya Motokros Şampiyonası ve Afyon Motosiklet Festivali'ne haberleşme desteği vermesine bağlı imza töreni, Türksat Gölbaşı Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi.

Türksat AŞ Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, törende icra ettiği konuşmada, dünyada en baş döndürücü izlenen 10 spor organizasyonundan bir tanesi bulunan Dünya Motokros Şampiyonası'nın Afyonkarahisar'da 4 senedir başarıyla gerçekleştirilmesi ve kendilerinin de bunun paydaşı olmasının gururunu taşıdıklarını söyledi.

Türksat'ın bu organizasyonun dünyaya ulaşmasına yardım sağlamasının coşkusunu yaşadıklarını vurgulayan Ertok, "Afyonkarahisar ve ülkemizin tanıtımı düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli bulunan bu organizasyonun dünyaya ulaştırılmasında üzerimize sakıt desteği ödeme dair tamamı kadro arkadaşlarımız namına kararlıyız, elimizden mevrut tamamı desteği sağlayacağız. Bu cins organizasyonlar ülkemizin dünyada tanınmasını, ne derece güzel organizasyonlar gerçekleştirdiğimizin henüz güzel anlaşılmasını sağlıyor." dedi.

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı da şehrin bu sene Büyük Taarruz Zaferi'nin 100'üncü yılını şişman birlikte cümbüş ve gururla kutladığını, bundan çevre sert baş döndürücü etkinliğe de ev sahipliği yaptıklarını belirterek, bu bökelik ve festivalin de şişman birlikte başarıyla tamamlanmasını beklediklerini bildirdi.

Afyonkarahisar'da Büyük Taarruz coşkusunun yaşandığı bu hususi sene kutlamaları ortamında bu etkinliğe el verdikleri düşüncesince tamamı paydaşlara teşekkürname ettiğini tabir fail Yiğitbaşı, şöyleki konuştu:

"Bu etkinliğin Cumhurbaşkanlığı himayesinde Afyonkarahisar'ımızda gerçekleşmesi baş döndürücü kıymetli. Sadece şehrimizin değil, ülkemizin baş döndürücü ağır tanıtımının yapılmasına okazyon olacak. 25 ülkeden 120 yarışmacının katılacağı yarışmalar, Türksat yardımıyla 180 ülkede yayımlanacak ve 3 milyarı birlikte hayli seyirci potansiyeline cemaat olacak. Bu derece kişiye ve ülkeye vasıl etkinliğin ev sahipliğini gerçekleştirmek baş döndürücü şişman mutluluk."

Yiğitbaşı, Afyon Motor Sporları Merkezi'nin en güzel enfrastrüktür ve yarışlık ödüllerini aldığını anımsatarak, "Dünya Motokros Şampiyonası, Dünya Gençler Motokros Şampiyonası, Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası ve Avrupa Motokros Şampiyonası'nın bitiş yarışları gerçekleşecek bu yıl. Aynı sürede 2022 ihsanıhümayun töreni yapılacak. Tüm bu yarışlar Türksat'ın yardımıyla tamamı dünyaya ulaşacak. Tüm milletimizi ve hayattaki motosiklet tutkunlarını Afyonkarahisar'a çağırma ediyoruz, 31 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde şehrimize bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"İletişim desteği baş döndürücü önemli"

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar da hakeza birlikte organizasyonu gerçekleştirecek olmanın muhik onurunu ve gururunu yaşadıklarını vurgulayarak, federasyon namına hakeza ehemmiyetli birlikte arsıulusal organizasyonu gerçekleştirmenin çabası içerisindeyken çelimli ortakları ve destekçileriyle ayakta olduklarını aktardı.

Uluslararası organizasyonlarda haberleşme kuvvetiyle haberleşme kanallarının açıkça ve yayılmış olmasının eğer olmazsa gayrimümkün birlikte eşya olduğuna ayraç fail Uçar, dünyanın en ehemmiyetli haberleşme kanallarından birinde de Türksat'ın bulunduğunu bildirdi. Uçar, Dünya Motokros Şampiyonası'nın Afyonkarahisar düşüncesince bellik kıymeti oluşturmasında da bu haberleşme desteğinin ehemmiyet taşıdığını dile getirerek, "Bu sene 5'inci defa gerçekleştirilecek organizasyonla bu boyutta arsıulusal organizasyonu realizasyon rekorunu da kırmış olacağız." ifadesini kullandı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise 4 sene ortamında 5'inci organizasyonu gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, Valilik ile uzlaşma ortamında Afyonkarahisar'ın gelişimi ve tanıtımı düşüncesince fariza yaptıklarını anlattı. Afyonkarahisar'ın termal gezim ve gastronomi kapasitesine de dikkati çekici Zeybek, bu sene da Türkiye ve Afyonkarahisar'a uygun birlikte arsıulusal organizasyonu dünyaya tanıtmanın muhik gururunu yaşayacaklarını kaydetti.

Konuşmaların peşi sıra Ertok ve Uçar, Türksat AŞ'nin haberleşme desteğine bağlı protokolü imzaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler