USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dolandırıcıların yeni yöntemi Facebook’un açığı oldu

Sosyal iletişim araçları sitesi Facebook'un yeni ortak açığı dolandırıcıların yeni yöntemi oldu. Kullanıcıların hesaplarına erişen hackerler, gerçekleştirdiği paylaşımlar üstünden binlerce insanı bu yoldan dolandırıyor. Uzmanlar ise içtimai iletişim araçları hesaplar?

Dolandırıcıların yeni yöntemi Facebook’un açığı oldu
23-12-2022 11:06
Dolandırıcıların, içtimai iletişim araçları sitesi Facebook'ta mevcud müşterek belirgin yardımıyla insanların hesaplarına erişerek, onların yerine paylaşımda bulunmuş yer aldığı ortaya çıktı. Kolay yoldan mal edinim paylaşımlarında mevcut hackerler, binlerce insanı bu yoldan dolandırıyor. Hackerların saldırısına uğrayan Teknoloji Editörü ve Sosyal Medya İçerik Üreticisi olan Ozancan Sadık Kubilay mevzunun detaylarını İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı.

“Hesap güvenliği düşüncesince şifrenizi çabuk müşterek halde güncelleyin”

Teknoloji Editörü ve Sosyal Medya İçerik Üreticisi olan Ozancan Sadık Kubilay, mevzunun detaylarını şu halde tabir etti:

“Geçtiğimiz çağ İnstagram hesabıma çabucak birilerinin kabilinden eriştiğini müteallik müşterek telefon aldım ve bu telefon sonra baktığımda hesabımda hakkıyla de aha bu her insanoğlunun dolandırıldığını da meydana getirilen paylaşımlardan müşterek tanesinin yapıldığını gördüm. Borsa uygulaması servisinde şu derece mal kazandım benzerinden doğrusu bu esassız müşterek paylaşım beraber onu da söyleyeyim. Bunu müşterek yerde görürseniz de aracısız bu dolandırılma içinde ne yer aldığı kabul edebilirsiniz ve sonra hesabımda ikiz adımlı konfirmasyon belirgin ve tamamı düzenlilik önlemleri belirgin bulunmasına karşın bunun elbette cins olabildiğini araştırmaya başladım ve Facebook'un hesaplar merkezi adındaki müşterek bölümünden hesaplara erişilebildiği bambaşka hesaplarla da gayri hesapların müşterek araya getirilmiş yer aldığı ve bu sayede blok biçiminde bu hesaplardan uğurlama ve öykü paylaşımı yapılabildiğini ayırt ettim. Tabii bunun üzerinde ego hesabımı arka kabul etmek düşüncesince muktezi işlemleri başlattım kendimce ancak bunu önleyen şahıslar bire müşterek sürede hesabımdaki benzeyen adresini telefon numarasını filan kaldırıp ikiz adımlı doğrulamayı devir dışı bırakmayı başarmışlar müşterek şekilde. 'Nasıl oluyor?'sorusu en önemli.

Nasıl bulunduğunu da baktığında Facebook hesabı üstünden bu ulaşmayı gerçekleştirdiklerini, hesabıma ulaştıklarını gördüm. Dolayısıyla burada ehemmiyetli olan 2-3 adet ayrıntı var. Bir tanesi Facebook hesabınızın şifresini aşırı DOĞRU müşterek tarihte değiştirmediyseniz behemehâl aritmetik güvenliği düşüncesince şifrenizi çabuk müşterek halde güncelleyin. Çünkü hesaplar merkezi üstünden mahsus ki aşırı şen müşterek halde bu hesaplar çalınabilir, ele geçirilebiliyor."

“Çift adımlı doğrulamayı belirgin bırakın”

Hesabını arka aldığından tanımadığı beş altı hesabın elan Facebook namına bağlandığını tamlayan Kubilay, “Ben hesabımı elime geriye aldığımda evvel ayırt ettiğim nesne hesaplar merkezinde tanımadığım 3 yahut 4 adet elan ayrımlı insanoğlunun İnstagram hesabının olduğuydu. Bu beni enine boyuna şaşırttı. Kontrol ettiğimde o insanların hesaplarından story paylaşımı filan da yapabildiğimi gördüm. Tabii ki çabucak sonra bu şeyi bozma ettim. Bu izni hesapları kaldırdım hesaplar merkezinden ancak bu işlemi önleyen şahıslar bire müşterek sürede o hesapları da aşırı şen müşterek halde erişebilmişler. Dolayısıyla İnstagram ve Facebook şifrelerinizi aşırı çabuk müşterek halde güncellemeniz enine boyuna ehemmiyet bildirme ediyor. Çift adımlı doğrulamayı siz gene ne olur, ne olanaksız belirgin bırakın” ifadelerini kullandı.

“Hackerler görülmemiş müşterek yöntem bulmuşlar”

Sosyal iletişim araçları hesaplarında makbul benzeyen adreslerinin gündeş olması gerektiğine aksan önleyen Kubilay şu halde bitmeme etti:

“Hem İnstagram hem Facebook adresinizin mukayyet yer aldığı benzeyen adresinin şayet kullanmıyorsanız behemehâl enerjik kullandığınız müşterek benzeyen adresine çevirin. Çünkü benim Facebook'umda mevcut benzeyen adresi müşterek süredir hakeza sonsuz bakmadığım müşterek benzeyen adresi idi. Dolayısıyla o benzeyen adresinden de hakeza müşterek hesabınızı atak olma ihtimali enine boyuna yüksek. Bu mevzulara özen etmeniz önemle bildirme ediyor. Çünkü hackerler yahut biçimsiz oruçlu şahıslar görülmemiş müşterek yöntem bulmuşlar. Sizin adınıza bambaşka şahısların dolandırılması yerine bunu yapmanız enine boyuna önemli. Çünkü burada yalnızca müşterek aritmetik hacklenmesinden uydurma etmiyoruz. Burada sizin adınıza bambaşka şahısların dolandırılmasından bahsediyoruz. Oldukça ehemmiyet bildirme fail bu mevzuya siz değerli üyelerimizin de özen etmesi enine boyuna ehemmiyetli diyerek düşünmekteyim.”

Doğukan Gürel
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler