USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Diş hekimi 'Rock'n Roll'un Kralı'nı stüdyosunda yaşatıyor

Diş hekimi Melih Şengül (45), kendisinin de şişman ortak hayranı bulunduğu "Rock'n Roll'un Kralı" Elvis Presley'i, sanatçının unutulmaz şarkıları ve kişi dizaynı Osmanlı motifli kıyafetleriyle yaşatıyor.

Diş hekimi 'Rock'n Roll'un Kralı'nı stüdyosunda yaşatıyor
08-01-2022 12:03
İstanbul

Melih Şengül'ün musiki tutkusu, hasbelkader gittiği ortak Elvis partisinde seslendirdiği Elvis şarkılarının uyanıklık çekmesi ilişkin başladı.

İlk oyunluk tozunu yuttuğu bu partiden sonradan mikrofonu ortak hâlâ elinden düşürmeyen Şengül, Elvis hayranlığıyla başlamış bulunan musiki serüvenine muayenehanesinin erinç dairesinde oluşturduğu stüdyoda bitmeme ediyor.

"Çocukluk hayalim" söylediği ve dip himmet harcamış yer aldığı dişçilik mesleğinden arta küsurat zamanda, müzikçi dostlarıyla beraberce stüdyoya giren Şengül, Rock'n Roll'un Kralı Elvis Presley'i, onun şarkılarını seslendirerek mevlit haset bulunan 8 Ocak'ta stüdyoda gerçekleştirdikleri performansla andı.

Dünyaca adlı sanlı sanatçıya hayranlığını, AA muhabirine özetleyen Şengül, dişçilik doktorasını icra ettiği devirde hasbelkader ortak Elvis partisinde, Elvis şarkıları söylediğini, bunun aşırı uyanıklık çektiğini, dinleyenlerin aşırı beğendiğini belirtti.

Sahnede olmanın esenlik verdiğini dile getiren Şengül, "Aslında o güne kadar, çocukluğumdan bu yana müziğe aşırı uyanıklık duyuyordum aşırı meyil ediyordum. Sokak müzisyenlerine özeniyordum. Keşke onlar kabilinden çalabilsem, söyleyebilsem sanarak hevesleniyordum. Müziğe kabiliyetim bulunduğunun da aşırı bilincinde değildim. Ama o partiden sonradan hani 'sahne tozu yutmak' deriz ya aşırı bahtiyar oldum. Sonra bununla alakadar ortak şeyler gerçekleştirmek istedim ve gerçekte musiki serüvenim Elvis yardımıyla başladı." sanarak konuştu.

"Benim derdim hâlâ aşırı onun müziği"

Zamanla ayrımlı şehirlerden davetler almaya başlamış bulunan ve sahnede Elvis'i canlandıran Şengül, "Kesin şekilde anlatım etmem icabında hakkıyla Elvis'e benzemeye çalışmadım, onun kabilinden olmayı katiyen istemedim. Saçımı, başımı onun kabilinden ika kabilinden ortak derdim olmadı. Benim derdim hâlâ aşırı onun müziği. Beni etkiliyordu liet söylemesi." niteleyerek bu mevzuda ayrımlı ortak çizgide durduğunu dile getirdi.

Tasarımı namına ilgilendiren bulunan Elvis giysileriyle alakadar bilim sağlayan Şengül, "Bu kostümler de gerçekte aynı Elvis kostümü değil. Ben tasarladım, Türk motifleriyle işledim. Elvis'in değme konserinde giydirilmiş yer aldığı aşırı ayrımlı motifli kostümleri var. Ben de Türk motifleriyle az buçuk Osmanlı motiflerini kullanarak ortak kostüm tasarladım. Yıllar ilkin ortak birçok konserde giydim. Elvis olmaya idman değil benim amacım, onun şarkılarıyla onun müzikte başardığı şeyleri tığ de yaşatmaya çalışıyoruz." dedi.

"Onun bıraktığı el hala bitmeme ediyor"

Şengül, "Kral" şekilde adlandırdığı Elvis Presley'den önce, müziğin aşırı da gençlere seslenme etmediğini ve Elvis'in bunu değiştirdiğini belirterek, şu şekilde bitmeme etti:

"Beni aşırı motive fail ortak obje Elvis ve müziği. Elvis ve müziğinin şu şekilde ortak önemi mevcut aslında. Sanki Elvis'ten ilkin aşırı ortak tomar ortak obje yokmuş pop musiki anlamında. O, gençlere seslenme eden, devimselcilik sağlayan biri. Onun bıraktığı el hala bitmeme ediyor. Çünkü Elvis'ten ilkin müzik, ihtimal hoppadak yetişkinler düşüncesince bulunan ortak canlılık diyebiliriz. Ancak Elvis ile bu arada toy jenerasyonların, gençlerin pop icra ettiği ve dünyada çığ kabilinden büyüyen o Rock'n Roll, pop kültürünün başlangıcı oldu."

Elvis sonrası devirde katı aşırı musiki grubu ve sanatçının onu strateji ettiğini anlatım fail Şengül, bu zamanlarda güçlü söylence şarkıcının oyunluk şovlarının devamının yapıldığını dile getirdi.

Şengül, "Elvis hakeza ortak obje başlattı ve onun başlatmış yer aldığı yolu, ortak aşırı musiki grubu ve sanatkâr strateji etti. Bugün hala bitmeme ediyor. Renkli kostümler, ışıldak kıyafetler, ışıldak oyunluk şovları hesabına ne görüyorsanız onun başlangıcı Elvis Presley diyebilirim." ifadelerini kullandı.

Muayenehanesinin indinde musiki stüdyosu kurdu

Muayenehanesinin bulunmuş yer aldığı kattaki taraf dairede dişçilik eğitimi neredeyse kurduğu terbiye merkezini, pandemi devrinde meraklı müzikçi dostlarıyla musiki stüdyosuna dönüştürdüğünü aktaran Şengül, bu stüdyoda "profesyonel hobim" söylediği musiki tutkusunu yaşatmaya çalıştığını söyledi.

"Herkes en güzel bilmiş yer aldığı işi yapmalı"

Arkadaşlarının namına daim sebep ortak resimlik yapmadığını sorduğunu özetleyen Şengül, bu dünyada her insanın en güzel bilmiş yer aldığı işi yapması gerektiğini, kendisinin de en güzel bilmiş yer aldığı işin dişçilik bulunduğunu dile getirdi.

Şengül, "Bana mucibince hepsi en güzel bilmiş yer aldığı işi yapmalı, benim en güzel bildiğim obje bu yaşamda diş hekimliği. Çocukluğumdan bu yana bu mesleğin içindeyim ve hakkıyla mesleğime aşığım diyebilirim. Müziği aşırı seviyorum, yapmaktan hoşlanıyorum. Benim ruhuma güzel geliyor. Keyif alıyorum ancak mesleğime aşığım ve en güzel bildiğim şey, dişçilik yer aldığı düşüncesince ona ciddiyet veriyorum." biçiminde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler