USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dijital Medya Uzmanı ve Stratejisti Gilmore: Yapay zeka silahlanma yarışı durumuna geldi

Dijital Medya Uzmanı ve Stratejisti Gilmore, "Bence hacısı hocası 'yapay zeka silahlanma yarışı' tabirinin biberli ortak biçimde bilincinde ve bu biz düşüncesince fikir donör olmalı. Yapay zeka silahlanma yarışı biçimine geldi." dedi.

Dijital Medya Uzmanı ve Stratejisti Gilmore: Yapay zeka silahlanma yarışı durumuna geldi
10-12-2022 00:06
Ankara

Dijital Medya Uzmanı ve Stratejisti Glen Gilmore, "Bence hacısı hocası 'yapay zeka silahlanma yarışı' tabirinin ateş birlikte halde bilincinde ve bu bizler düşüncesince akıl donör olmalı. Çünkü birlikte teknolojiden bahsediyoruz. Bu güzel birlikte uygulayım bilimi olmalı. Ancak bu, yapay zeka silahlanma yarışı biçimine geldi." dedi.

İstanbul'da "Geleceği Şekillendirmek: Belirsizlikler, Gerçekler ve Fırsatlar" temasıyla planlı TRT World Forum 2022 kapsamında "Küresel Teknolojik Üstünlük Yarışı: Yapay Zeka ve Siber Güvenlik Çağında Değişen Paradigmalar" başlıklı açık oturum gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü TRT World sunucusu Alican Ayanlar'ın icra ettiği panele, Dijital Medya Uzmanı ve Stratejisti Glen Gilmore, İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN) Orta Doğu ve Afrika Genel Müdürü Baher Esmat ve Eski NATO Deniz Araştırmaları ve Deneyleri Merkezi asistanı Maurizio Geri konferansçı adına katıldı.

Burada mütekellim Gilmore, yapay zekanın müspet yönde kullanımını çoğunlukla gördüklerini belirterek, bundan sonra yapay zekanın tıbbi birlikte hali en güzel doktorlardan hâlâ güzel canlandırma edebildiğini vurguladı.

Yapay zekanın koskoca oranda data biriktirerek ve bu verileri aşırı aceleci birlikte halde sindirerek şahıslara analizör sunduğunu kaydeden Gilmore, yapay zekanın birlikte dava oluşmadan evvel onu ayırt edebileceğini ve giderebileceğini belirtti.

Gilmore, mavera taraftan yapay zeka dair bilirkişi insanlarla konuşulduğunda, onların da yapay zekanın elbette çalıştığını mükemmel adına anlamadıklarını dediğini belirterek, bunun endişelenilmesi müstelzim birlikte gestalt olduğuna ayraç etti.

Yapay zekanın hâlâ transparan olması gerekliliğine de aksan fail Gilmore, "sorumlu" ve "şeffaf" yapay zeka kabilinden ifadelerin eklenmesi icap ettiğini belirtti.

Gilmore, "Bence hacısı hocası 'yapay zeka silahlanma yarışı' tabirinin ateş birlikte halde bilincinde ve bu bizler düşüncesince akıl donör olmalı. Çünkü birlikte teknolojiden bahsediyoruz. Bu güzel birlikte uygulayım bilimi olmalı. Ancak bu, yapay zeka silahlanma yarışı biçimine geldi." ifadesini kullandı.

"İnternete manalı ulaşım çıkarmak bambaşka birlikte şeydir"

ICANN Orta Doğu ve Afrika Genel Müdürü Esmat da, netin isimlendirme sistemi üstüne bilgiler paylaştı.

Esmat, "Yapay zeka, sonuç kullanıcılar adına devre içi yaptığımız herhangi birlikte şeyin parçası olabilir. Ama ne ölçüde, ne kurda olabileceği bence hâlâ kesin değil, zorla seyrettiğimiz herhangi birlikte şeyin birlikte parçası olacak." dedi.

Hükümetlerin ve arsıulusal firmaların yapay zeka dair karşılaşacakları zorluklara döş germeye müheyya olup olmadıklarının sorulması üstüne Esmat, ICANN kabilinden genel ağ yönetişimi kurumlarının seneler evvel 'çok hisseli model' ismi maruz birlikte modeli benimsediklerini ve fen çalışma, siyaset geliştirme, genel ağ ve teknolojilerin gelişimi ve kalkınma politikaları mevzularıyla ilgilendiklerini söyledi.

Esmat, netin "harika yanlarından birinin de hacısı hocası düşüncesince fırsatlar yaratması" bulunduğunu belirterek, "Bugün, bu global ağabey ilişkin 5 milyardan birlikte tomar kullanıcımız var. Ancak denk fırsatlara sahabe mi? 'Anlamlı bağlanabilirlik' dediğimiz obje açısından, onlara sunabileceklerimiz dair hâlâ iyisini yapabilir miyiz? İnternete ulaşım çıkarmak birlikte şeydir, fakat internete manalı ulaşım çıkarmak bambaşka birlikte şeydir." sanarak konuştu.

"Bu ihtilal topluluğu aşırı aceleci dönüştürebilir"

Eski NATO Deniz Araştırmaları ve Deneyleri Merkezi asistanı Geri de, değişen teknolojinin nice camianın büyüme göstermesine asistan bulunduğunu anlatım etti.

Geri, teknolojik devrimin üstel olduğuna ve Sanayi Devrimi kabilinden geçmiş devrimlerin topluluğu aşamalı adına dönüştürdüğüne dikkati çekerek, "Bu ihtilal topluluğu aşırı aceleci dönüştürebilir." ifadesini kullandı.

Sosyal iletişim araçları zımnında üç saniyeden birlikte tomar odaklanamadıklarını kaydeden Geri, "Sosyal medyayla demokrasilerin elbette saldırıya uğradığını gördük. Zihinlerimizin değiştiğini gördük." değerlendirmesini yaptı.

Geri, yapay zekanın global çelim rekabetinde de ehemmiyetli birlikte noktayı olduğuna ayraç ederek, bürokrasinin ve askeri altyapının teknolojik devrimlere çabucak uyarlanmış edilmesi icap ettiğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler