USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bulgaristan'daki kazada yakınlarını kaybeden Osmani: Allah kimseyi bununla sınamasın

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'daki otobüs kazasında eşini ve kızını kaybeden İdaver Osmani, Allah'tan kimseyi hakeza ortak acıyla sınav etmemesi temennisinde bulundu.

Bulgaristan'daki kazada yakınlarını kaybeden Osmani: Allah kimseyi bununla sınamasın
26-11-2021 14:05
Üsküp

Sofya'nın batısındaki Struma otoyolunda, ortak otobüsün 23 Kasım'da bariyerlere çarparak çakım almasıyla 44 bireyin vefatıyla sonuçlanan kazada 63 yaşındaki benzeri Şefiye Osmanova ve 23 yaşındaki kızı Ayla Fera'yı kaybeden Osmani, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, kazayı öğrendiği an yaşamış bulunduğu sıkıntıyı dile getirdi.

Olayın meydana geldiği güneş sabahleyin namazını etmek kıl payı uyandığını ve yakınlarını otobüs terminalinden kabul etmek düşüncesince tedarik yaptığını özetleyen Osmani, o tam İsviçre'deki kızının kendisini aradığını ve annesiyle kardeşinin Türkiye'den gelip gelmediğini sorduğunu aktardı.

Kızının kendisini Kuzey Makedonya'dan ortak otobüsün Bulgaristan'da kaza yaptığına ilişkin bilgilendirdiğini kaydeden Osmani, bunun arkası sıra aceleci ortak biçimde ne ortaklık ve otobüsün kaza yaptığını araştırdığını belirtti.

O anda endişelenmeye başladığını tamlayan Osmani, "Kızıma 'kapat telefonu şoförlerden bilgelik alıp nerede olduklarını öğrenelim' dedim. Yaklaşık gayrisıhhi sayaç ortamında kazayı özne firmanın o ortaklık bulunduğunu öğrendik fakat bizim ailemizin orada olup olmadığını bilmiyorduk." niteleyerek konuştu.

Bilgi aldıktan elden sonraları kimi akrabalarıyla Sofya'ya akım ettiğini hatırlatan Osmani, yaşamda kalanlar ortada karı üyelerinin de bulunduğu ümidiyle aramaya koyulduklarını tabir etti.

"Allah'tan ne gelirse amin"

Sofya'da yakınlarının da sayesinde yaralananların götürülmüş bulunduğu hastaneye gittiğini özetleyen Osmani, "İlk adına iyi olanları buldular. ad listesini çıkardıklarında, karı üyelerimiz orada yoktu. O devir anladık ki karı üyelerimiz yaşamını kaybetmiş. Oldukça şişman ortak beklenmedik fakat insanoğlunun yapacağı ortak bilinçlilik yokmuş. Allah'tan ne gelirse amin! Yapacak uğur boncuğu şeyimiz yok." ifadelerini kullandı.

Ailesiyle akıbet iletişimini pazartesi akşam sayaç 23.00 sularında gerçekleştirdiğini kaydeden Osmani, akşam 03.00 yöreleri baştan iletişime geçmeye çalışsa da onlarla görüşemediğini söyledi.

Yakınlarının ölümünü öğrendikten sonraları Kuzey Makedonya'nın Sofya Büyükelçiliği ve ülkesindeki müddeiumumilik yetkilileriyle irtibata geçtiğini özetleyen Osmani, elan sonraları Sofya'ya gittiğini anlattı.

Bulgaristan Müslümanları Diyaneti Başmüftülüğü temsilcilerinin de kendilerine asistan bulunduğunu tamlayan Osmani, "Kimsenin aklına gelmese caba Bulgaristan Müslümanları Diyaneti Başmüftülüğü bizlere iane sundu, eşya ve meşrubat verdiler. Ayrıca bizlere birkaç gece, işimizi halledene denli konukevi sundular." dedi.

"İnşallah Allah kimseyi bununla sınamaz"

Yetkililerin kendilerine orada bulunmalarını gerektirecek ortak gestalt olmadığını söylemeleri ve cenazeleri salı alabileceklerini öğrenmelerinin arkası sıra Üsküp'e art döndüklerini tamlayan Osmani, Üsküp'te DNA örneği de verdiğini söyledi.

Artık yegâne tutkusunun benzeri ve kızının cenazelerinin ortak an önceki getirilip defin işlemlerini yapmak bulunduğunu tamlayan Osmani, "Neler olduğuna ilişkin elan aşkın bilgiye ehil değiliz. Her bilinçlilik konuşuluyor fakat kılıç de otobüste neler bulunduğunu bilemeyiz. Bazıları benzin, birileri doğal doğal taş yağı lambası tüpü, birileri da hafif fişek bulunduğunu söylüyor. Bunu ölenler bilir, emaneti ne verdiklerini. Ancak Allah'tan ne gelirse o. Biz sabretmemiz lazım, cenazelerimizi getirsinler, yerlerinde dinlendirelim, yakınlarımızı-dostlarımızı ağırlayalım. Benim söyleyeceklerim bu kadar. İnşallah Allah kimseyi bununla sınamaz, zira şişman ortak şok." niteleyerek konuştu.

Osmani, benzeri ve kızı haricinde kazada baldızı ve kızı müdahale kimi yakınlarını elan kaybettiğini laflarına ekledi.

Ölü sayısı güncellendi

Öte yandan, kazanın elden arkası sıra 46 adına açıklayan ölmüş sayısı, Bulgaristan'da soruşturmayı örümcek grup kabilinden 44 adına güncellenmişti.

Bulgaristan Cumhuriyet Başsavcısı Vekili ve Milli Soruşturma Servisi Müdürü Borislav Sarafov, 25 Kasım'da soruşturmayı örümcek ekibin üyeleriyle baş başa basını bilgilendirmişti.

Sarafov, "Olay ortak yıldırı eylemi değil. Patlama gömgök yalnızca alevli ortak âşık çıkmış. Kurtulan geçici sayısı 8. Hastanede 7 ad var. Bir bireyin nerede bulunduğu araştırılıyor." ifadelerini kullanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler