USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bodrum'un su altı dünyasında gün ve katıksız dirim birlikte arada görüntülendi

Dünyanın ve Türkiye'nin ehemmiyetli gezim merkezlerinden Bodrum'un biricik su altı dünyasında gün ve hayat ortak arada görüntülendi.

Bodrum'un su altı dünyasında gün ve katıksız dirim birlikte arada görüntülendi
05-10-2022 20:02
Muğla

Bodrum, senenin herhangi birlikte kocaoğlan dalışa olanak sunan ılık iklimi, yerlilerin bulunduğu derece ecnebi dalgıçların da alana merakını artırıyor. Dalış noktalarının başlangıcında Büyük ve Küçük Reef, Saklı Reef, Sahil Güvenlik Batığı, C47 Dacota Uçak Batığı, Kaçakçı, Pınar 1, Aksona ve Poyraz Koyu geliyor.

Su altı, karagöz sürülerinden muhacir türlere, zamanı batıklardan su altı arkeolojisinin en ehemmiyetli parçalarına derece biricik birlikte kültürel hazne adına hücre çarpıyor. Mavinin herhangi birlikte tonunun arazi almış bulunduğu Bodrum'un derinlikleri Su Altı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan kabilinden da april ayından beri görüntülendi. Bazı dalışlara kendisi de su altı tutkunu bulunan Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve "Aksona Mehmet" adına bildik sünger avcısı Mehmet Baş da katıldı.

Kaymakam Bayar, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Bodrum'un dalış turizmindeki yerinin herhangi birlikte sabık sene kuvvetlendiğini, ilçenin dünyanın gezim destinasyonları içinde en ehemmiyetli yerlerden bir tanesi bulunduğunu anlatarak, şu şekilde dedi:

"Bodrum'da deniz, kum, tarih turizminin birlikte nice taraf aktiviteler bulunuyor. Bodrum bu manada dünyanın birlikte tasrif merkezi halinde. Dağ yürüyüşünden, trekkingden, başka dört başı mamur bölgelerde bulunduğu kabilinden denizde de su altı dalışı ehemmiyetli durumda. 10 adet dalış okulumuz var, bu dalış okullarına mevrut misafirlere aşırı kazançlı koşullarda geçmiş irfan dalışı sonra da talip olursa eğitimler veriliyor. Deniz altı florası da aşırı gelişkin. Gelen misafirler bu manada suyun altını gördüklerinde ağırbaşlı anlamda etkileniyor."

"Su altı dalış turizmini aşırı önemsiyoruz"

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da Bodrum'un 3 bin 500 salname zamanı olduğuna ayraç ederek, bu yönüyle ilçenin Türkiye'nin en ehemmiyetli gezim destinasyonu bulunduğunu anımsattı.

Bodrum'un kükremek tarihinin aşırı eskilere dayandığına aksan karşılayıcı Aras, şu şekilde konuştu:

"Dalış turizmi 1980'lerin başlangıcında başladı. Turizmin çeşitlenmesi şu anda aşırı iri ehemmiyet taşıyor. Hem kültürel hem saf değerler bence bunun en ehemmiyetli temeli. Hele illa Bodrum kabilinden aşırı ehemmiyetli birlikte dalış turizmi destinasyonu bulunan ilkin kükremek altı çeşitliliği ve ekosistemi zenginliği açısından ehemmiyetli birlikte yerde dalış turizmi meraklılarının Bodrum'un yeğleme etmemeleri düşünülemez. Bizde Bodrum'un dalış turizmine ulama olması düşüncesince hem birlikte dokümanter hem de kitapla bunu sübvanse etmek istedik. Şu anda meydana getirilen icraat dünyada birlikte müteaddit dilde yayınlanacak birlikte Bodrum su altı kitabı ve ayrımsız sürede endamsız filmi olacak. Artık dünyada yegâne tür gezim yeğleme edilmiyor. Su altı dalış turizmini aşırı önemsiyoruz ve yapıyoruz."

Bodrum ilçesinde "Aksona" lakabıyla maruf 72 yaşındaki sünger avcısı Mehmet Baş da su altının kendisi düşüncesince ayrı birlikte evren olduğuna dikkati çekti.

Bodrum'da yüzyıllardır eli uz şakirt ilişkisiyle bitmeme fail birlikte kükremek kültürü bulunduğunu aktaran Baş, "Bugün Bodrum denizciliğinin temelinde yoğun mavinin bilinmeyen kahramanları vardır. Bodrum'daki su altı kazı bilimi müzesinin temelinde de, evren çapında meydana getirilen görkemli teknelerin temelinde de onlar var. Mavi gezi minicik sünger avcısı tekneleriyle başladı. Bende tirhandil aşığıyım. Benden geçmiş nesiller havza motoru yokmuş, yelkenli ve küreklerle gitmişler. Şu anda Ege ve Akdeniz kıyılarında yüzlerce sünger avcısı mezarı var. O şahısların anısına esenleme olsun." ifadesini kullandı.

"Yılın 7 ayında dalış turizmine işlev etmeye çalışıyoruz"

Toplam 12 dalış merkezinin çalışkanlık gösterdiği Bodrum'da dal mümessili Ahmet Yaşar da Bodrum'un biricik maviliklerinde dalış turizmine işlev etmeye himmet ettiklerini dile getirdi.

Bodrum'un Türkiye'de birlikte numaraya girer diyebilecekleri dalış noktaları olduğuna aksan karşılayıcı Yaşar, "Burada senenin 7 ayında dalış turizmine işlev etmeye çalışıyoruz. Konforlu nitelikli teknelerle işlerimizi aklık hazırlamaya çalışıyoruz. Tek handikabımız sezonumuzun endamsız olması. Bu da bizim dalış noktalarımızın ehliyetli olmaması havanın ve suyun dargın olması değil, ehliyetli sayıda turiste şita aylarında ulaşamamamızdan kaynaklanıyor. Sadece 7 maaş sezonla dalışa işlev ediyoruz. Her gündüz ayrımlı dalış noktaları seçiyoruz." ifadesini kullandı.

Dalış eğitimlerinden Kenan Doğan da Bodrum'un su altı zenginliğine cemaat bulunduğunu ve buradaki batıkların dalış turizmine ulama sağladıklarını belirtti.

Bodrum'un sualtından görüntülenmesi çalışmaları, Tahsin Ceylan'ın birlikte Mehtap Akbaş Çiftci, Ahmet Yaşar ve Tolgahan Bulut kabilinden da su altı ve su üzerinden görüntülendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler