USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Besicinin ayağına götürülen hizmetle baytarlık öğrencileri de sınama kazanıyor

Erzurum'da "Hayvan Hastanesi Gezici Hizmet Aracı" ile besicinin ayağına götürülen baytarlık hizmeti, Atatürk Üniversitesinde tahsil gören öğrencileri de uzmanlaştırıyor.

Besicinin ayağına götürülen hizmetle baytarlık öğrencileri de sınama kazanıyor
12-12-2022 19:09
Erzurum

Atatürk Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğünce desteklenen ve Veteriner Fakültesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş donanmasında planlı "Erzurum Kırsalında Çiftçilerin Hayvanlarında Görülen Hastalıklar Üzerine Klinik Araştırma" projesi bitmeme ediyor.

Bu kapsamda dahiliye, cerrahi, veladet ve hayvan hizmetçi alanlarındaki akademisyenlerden oluşan ekip, "Hayvan Hastanesi Gezici Hizmet Aracı" ile değme hafta rustik mahalleleri dolaşıyor.

Camilerden sunulan anonsla, öğrenciler eşliğinde besicilerin kocabaş ve küçükbaş hayvanlarına ücretsiz afiyet taraması, ultrasonografi aleti ile hamilelik kontrolü, tedavi ve muayene karşılayıcı ekip, çabuk olaylara da aceleten dahil ediyor. Böylece baytarlık öğrencileri de alan deneyimi nail oluyor.

Son kendisine Aziziye ilçesindeki Tınazlı Mahallesi'ne revan ve aşırı sayıda hayvanı muayene yazar kimilerine çabuk müdahalede mevcut ekip, besicileri de hayvan sağlığı, beslenme, hastalıklardan dehalet kabil mevzularda bilgilendirdi.

"Aynı sürede dünya ekonomisine katkıda bulunuyoruz"

Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Başak Hanedan, AA muhabirine, hayvanların umumi muayenelerini yaptıklarını söyledi.

Hastalık teşhis ve sağaltımlarını öğrencilerle gerçekleştirdiklerini tabir fail Hanedan, şöyleki konuştu:

"Hayvanların hastalıklarının önlenmesi dair lüzumlu gündeş detayları hayvan yetiştiricilerine de anlatıp terbiye veriyoruz. Projeyle hayvanları iyileştirip ayrımsız sürede dünya ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Öğrencilere derslerde ve hayvan hastanemizde gündeş detayları ve uygulamaları öğretiyor ondan sonra da alan koşullarında kılgısal terbiye gerçekleştiriyoruz. Bu halde öğrencilerimize yetkilendirilmiş olduklarında önce güneş yeterliliklerini kazandırma çalışmalarını sürdürüyoruz. Öğrencilerimizle komaya giren müşterek hayvana da çabuk müdahalede bulunduk."

Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Ayşe Gölgeli Bedir de ön dü ayağında mızrap erimesi süregelen kuzuya saç bağı uygulaması ve derman tedavisi ile sağaltıma başladıklarını anlattı.

"Hizmet aracımızda cerrahi dizi eylem yapıyoruz"

Hocaların, branşına gereğince sahada öğrencilerle hayvanları tedavi ettiklerini tamlayan Bedir, "Gezici fariza aracımızda röntgen çekip, yarımlık operasyonları kabil küçük önerme cerrahi operasyonları yapıyoruz. Aracımızda lüzumlu takım mevcut. Vatandaşlarımız bu hizmetlerden ücretsiz faydalanıyor. Öğrenciler burada teşhis ve tedavileri kılgısal görüp alan deneyimi kazanıyor." sanarak konuştu.

Beşinci dershane talebesi Semanur Kandır ise seyyah klinik aracıyla köylere gitmenin avantajını yaşadıklarını dile getirdi.

Kandır, "Hocaların hayvanlara yaklaşımı, tedavileri ve operasyonlarını durumunda öğreniyoruz. Derste işlediğimiz kuramsal bilgilerin sahada da versiyonunu görüyoruz. Hocalarımızın sayesinde emniyetsiz alan tecrübesi kazanıyoruz." dedi.

Besici ve yurttaşlar hizmetten memnun

Hayvanını tedavi ettiren Cavit Takar ise kısıtlanmış imkanlardan çevre parasız hayvanını muayeneye götüremediğini tabir ederek, "Sağ olsun hocalar, öğrenciler yatalak hayvanımıza bakıp muayene etti, serum taktı. Veteriner hekimler ellerinden geleni yaptı, hizmetten memnunuz, alın teri dökenlere teşekkürname ederiz." biçiminde konuştu.

Ali Yaşar İpek, doğumundan sonradan yürüyemeyen hayvanını muayeneye getirdiğini belirtti.

Hizmeti ayaklarına getirenlere teşekkürname fail İpek, "Atatürk Üniversitesi veteriner hekimlerinden Allah razı olsun. Devletten beklentimiz bu, çıtırbom kaldığımızda büyüklük bizlere fariza ediyor. Allah devletimize gündüz dikilmesi vermesin. Kuzumuz röntgene alındı, ayakları sarıldı, yol yazıldı. Hizmet aşırı güzel." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler