USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bayraktar Kızılelma geçmiş uçuşunu gerçekleştirdi

Baykar'ın öz sermayesiyle ulusal ve ibdai adına geliştirdiği Türkiye'nin önceki insansız harp uçağı Bayraktar Kızılelma, önceki uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

Bayraktar Kızılelma geçmiş uçuşunu gerçekleştirdi
14-12-2022 20:06
İstanbul

Baykar'dan meydana getirilen açıklamaya göre, Tekirdağ Çorlu'da mevcut Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde önceki pervaz önceleri mukteza testlerin tamamlanmasıyla baş başa sayaç 14.59'da havalanan Bayraktar Kızılelma, 15.17'de önceki uçuşunu başarıyla tamamlayarak gerileyiş yaptı. Bayraktar Kızılelma'nın 18 dakika idame eden önceki uçuşu Türk havacılık tarihinde dünkü beraberinde zamanın perdesini açtı.

Baykar'ın yüzdelik 100 öz sermayesi ile yola çıkmış bulunduğu Bayraktar Kızılelma projesi 2021'de başladı. 14 Kasım 2022'de istihsal hattından çıkan TC-ÖZB pöçük numaralı Bayraktar Kızılelma, Çorlu'da mevcut Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'ne geçiş etti. Burada beraberinde aydır bitmeme fail testlerin arkası sıra projenin başlangıcından bugüne kısaca beraberinde sene kabilinden üstün dereceli müddette önceki pervaz gerçekleştirildi.

???? 35.000 feet operasyonel irtifa
⏱️ 5 sayaç havada kalış süresi
???? 1.500 kilo yarayışlı ağırlık kapasitesi

???? İlk uçuşunu gerçekleştiren, Türkiye’nin önceki insansız kıtal uçağı Bayraktar Kızılelma'nın beceri nitelikleri pic.twitter.com/9PDXUv1g6H

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) December 14, 2022

"Kızılelma, medeniyetimizin teknolojide baştan doğuşunun simgesi"

Açıklamada görüşlerine arazi sunulan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, önceki uçuşun arkası sıra Baykar kadrosuna meydana getirdiği konuşmada, "Mücadeleye 20 sene evvela başladığımız günden itibaren hayalimiz buydu. 2004'te Bayraktar MİNİ İHA ile çıktığımız minval Bayraktar Kızılelma'ya denli geldi. 2019'da ayrımsız tarihlerde Bayraktar Akıncı'yı önceki kere uçurduk. Akıncı'dan 3 sene sonraları bugün Bayraktar Kızılelma, havacılıkta akamete uğratılan serüvenimizi tümlemek ve 20 salname hayalimizi yapmak kıl payı önceki uçuşunu başarıyla tamamladı. Kızılelma, havacılıkta dünyanın geleceğini ve bundan böyle bizim takipçi değil tarihe doğrultu vererek hile müessis olacağımızı anlatım ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kızılelma'nın yaklaştıkça uzaklaşan beraberinde maksat bulunduğunu aktaran Selçuk Bayraktar, şunları kaydetti:

"Biz de on paralık fasılasız hâlâ ötedeki hedefler düşüncesince çalışacağız. Kızılelma, medeniyetimizin teknolojide baştan doğuşunun simgesidir. Burada kazandığımız özgüven ile taharri memuru polis teknolojilerde de türkiye şişman başarılara imza atacaktır. Takoz olma çabaları olsa bile katiyen yolumuzdan dönmeyeceğiz ve semalarımızda birlik hür olana denli fasılasız çalışacağız. Tüm emek vermek arkadaşlarımıza ve ailelerine teşekkürname ediyorum. Başta rahmetlik babamız Özdemir Bayraktar'ı ve bu yolda kaybettiğimiz kâffesi arkadaşlarımızı rahmet ve saygıyla anıyorum.

Babam da bugünü görseydi inanırım aşırı mutlu olacaktı. Annem Canan Bayraktar'ı da burada hayırla adlandırmak istiyorum. Ayrıca, bizi gelişigüzel devir destekleyen Sayın Cumhurbaşkanımıza ve mevki büyüklerimize teşekkürü beraberinde namus borcu biliyorum. Bu yolda yanımızda bulunan Milli Savunma Bakanlığımıza, Türk Silahlı Kuvvetlerine, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığına ve baş başa çalıştığımız kâffesi kurumlara teşekkürname ediyorum. Bizden dualarını kalık etmeyen milletimize de şükranlarımı sunuyorum."

Selçuk Bayraktar, mevzuya bağlı Twitter hesabından meydana getirdiği paylaşımda ise "Daha beraberinde tomar yerde tutamadık uçtu. Rabbimize şükürler olsun. Milli İHA serüvenimizdeki 20 salname hayalimiz bugün esas oldu. Türkiye'nin önceki insansız kıtal uçağı Bayraktar Kızılelma, önceki uçuşunu gerçekleştirdi. Vatanımıza, milletimize, kâffesi arkadaş ve karındaş coğrafyalara kademli mübarek olsun." ifadelerini kullandı.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da "Ülkemiz havacılık zamanı düşüncesince beraberinde milat. Yüzde 100 Baykar özsermayesi ile 2021 senesinde süregelen Kızılelma projesinde önceki uçuşumuzu beraberinde sene kabilinden üstün dereceli beraberinde müddette tamamladık. Vatanımıza ve milletimize, kalbi Türkiye ile baş başa atan kâffesi coğrafyalara kademli olsun." dedi.

Harp branşında dengeleri değiştirecek

Bayraktar Kızılelma, ilkin çelimsiz pistli gemilere gerileyiş kalkış yeteneğiyle savaşma branşında inkılap gerçekleştirecek beraberinde ortam olacak. Türkiye'nin nesir etmiş bulunduğu ve halihazırda tempo testlerini gerçekleştirdiği TCG Anadolu gemisi kabilinden çelimsiz pistli gemilere gerileyiş ve kalkış yeteneğine eş olacak biçimde geliştirilen Bayraktar Kızılelma, bu kabiliyeti sebebiyle denizaşırı görevlerde ehemmiyetli gösteriş üstlenecek. Bu yeteneğiyle Mavi Vatan'ın korunmasında izlemsel beraberinde gösteriş üstlenecek.

Bayraktar Kızılelma, tasarımından elde edeceği düşüt sevkitabii izi sebebiyle en güçlü görevleri başarıyla gerçekleştirecek. 6 titrem kalkış ağırlığına eş olması hedeflenen Türkiye'nin önceki insansız kıtal uçağı ulusal kendisine geliştirilen kâffesi cephaneleri kullanacak ve planlanan 1500 kilo yarayışlı ağırlık nakil kapasitesiyle şişman beraberinde kuvvet çarpanı olacak. İnsansız kıtal uçağı, ulusal AESA sevkitabii ile faziletli durumsal farkındalığa da eş olacak.

İnsansız iklim araçlarından ayrımlı kendisine saldırgan manevralarla insanlı kıtal uçakları kabilinden hava-hava muharebesi gerçekleştirebilecek bulunan Bayraktar Kızılelma, domestik hava-hava cephaneleri ile iklim hedeflerine huzur da aktiflik sağlayacak. Bu yetenekleriyle kıtal branşında dengeleri değiştirecek. Türkiye'nin caydırıcılığında çarpan tesiri yapacak.

Baykar, kısaca 20 sene evvela insansız iklim araçları geliştirmeye başladığı önceki andan bugüne denli toplanmış gelirinin yüzdelik 75'ini ihracattan elde etti. 2021 senesinde Türkiye İhracatçılar Meclisi çeşidinden defans ve havacılık sektörlerinde dış satım önderi bulunduğu açıklayan Baykar, 2022 senesinde ise 18 ayrımlı ülkeye beraberinde bilyon dolardan beraberinde tomar dış satım gerçekleştirdi. Ayrıca, Baykar'ın 2022'de imzaladığı sözleşmelerin yüzdelik 98'ini dış satım anlaşmaları oluşturdu. Baykar, 2022 yılı bakımından Bayraktar TB2 SİHA'lar düşüncesince 26 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA düşüncesince ise 5 ülkeyle dış satım sözleşmesi imzaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler