USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Baykar Genel Müdürü Bayraktar: Bayraktar Kızılelma nazik ölçüde ehemmiyetli ve ciddi müşterek proje

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Bayraktar Kızılelma'nın Türkiye'yi defans sanayisinde ortak yukarı lige taşıyacağını belirterek, "Çok ciddi ölçüde ehemmiyetli ve izlemsel ortak proje." dedi.

Baykar Genel Müdürü Bayraktar: Bayraktar Kızılelma nazik ölçüde ehemmiyetli ve ciddi müşterek proje
12-12-2022 16:11
İstanbul

Anadolu Ajansının (AA) toptan enformasyon ortağı olduğu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) çeşidinden Ticaret Bakanlığı katkılarıyla planlı ve inovasyona istikamet sağlayan topu topu paydaşları müşterek araya getiren Türkiye İnovasyon Haftası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Haliç Kongre Merkezi'nde başladı.

Türkiye’nin evvela insansız harp uçağı Bayraktar Kızılelma ayaklarını yerden kesti

Bu sene "İnovasyonun Yeni Yüzyılı" temasıyla 9. kat planlı ve inovasyona istikamet sağlayan topu topu paydaşları müşterek araya getiren etkinlikte mütekellim Baykar Genel Müdürü Bayraktar, Türkiye’de inovasyon algısının zait müşterek tahavvül geçirdiğini anlatım ederek, "20 sene öncesinde bir tanesi yenilikçi müşterek düşün ile ortaya çıksa da ister çevresel negatif talkın ister siyasa kurumunun dayanaklık etmek vermeyi bırakın, arazi arsa engel olmasıyla inovatif düşüncesi gerçeğe dönüşemiyordu." dedi.

Baykar'ın mahsul gamı erinç bilim sağlayan Bayraktar, Bayraktar AKINCI TİHA'ya başka defans sanayisi firmalarıyla beraberce icra ettikleri eş çalışmalarla hâlâ da yetenek kazandıracaklarını söyledi.

AKINCI'dan sonradan Türkiye'yi bu bölgede çelimli ve hür kılacak hâlâ eleştiri plan bulunan Bayraktar Kızılelma insansız harp uçağı projesine başladıklarını hatırlatan Bayraktar, Bayraktar Kızılelma'nın kendileri düşüncesince hâlâ başladıkları senelerden buyana şişman müşterek mefkûre ve gaye bulunduğunu anlatım etti.

Bayraktar, Türkiye'nin harp uçakları dair ayrışık ambargolara verilen kaldığına değinerek, şunları kaydetti:

"Bundan 50 sene evvela hazırlık ettiğimiz, eş çatı istihsal hattı kurduğumuz F-16'ları bile Amerika'dan almakta sıkıntı çekiyoruz. Demek ki demode bile olsa şayet siz bu bölgede basıcı kalırsanız hakeza mesail yaşayabilirsiniz. İşte, bizleri burada hür ve ordan da hâlâ çelimli müşterek halde biçim almamızı sağlayacak bulunan hakeza teknolojilerdir. Biz de Baykar kendisine ekibimizle birlikte, bu endişe ile geceli gündüzlü çalışarak, müşterek sene kadar müşterek müddette ayağı yerden kestirecek seviyeye doğacak halde Bayraktar Kızılelma'da çalışmalarımıza bitmeme ediyoruz. İsmi de kendisi kadar manidar, tarihimizde bulunduğu kadar tek devir ulaşılamayacak müşterek gaye kendisine tanımladığımız 'kızılelma' kendisine verildi. Bayraktar Kızılelma, Türkiye'yi defans sanayisinde müşterek fevk lige taşıyacak, düşüt görünürlük durumuna sahip, nağme hızına andıran ve nağme hızının hesabına çıkabilecek varyantları da olan, hakkıyla aşırı eleştiri ölçüde ehemmiyetli ve izlemsel müşterek proje. Bu proje; tek büyüklük desteği almaksızın ağız ağıza Baykar'ın ihracattan elde etmiş bulunduğu birikimlerle, eksiksiz kaynaklarını bu işe yatırması şekli ile bitmeme fail müşterek proje."

"TEKNOFEST bu sene 3 ayrımlı ilde düzenlenecek"

Haluk Bayraktar, Baykar özelinde bahsetmek gerektiğinde, değme sabık devir gençlerle büyüyen müşterek şirket olduklarını belirterek, halihazırda etkin sayılarının 3 bin 100'ü geçtiğini, işe alımların çoğunu aşırı ehemmiyet verdikleri yetişim programlarıyla gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Staj programına üniversiteden acemi izinli olmuş, sonuç sınıfta okuyan ve açıklık sınıflarda projelerde arazi düzlük yüzlerce gencin katıldığını aktaran Bayraktar, "Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) vasıtasıyla TEKNOFEST'i ve DENEYAP Teknoloji Atölyeleri'ni düzenliyoruz. T3 Vakfı ile beraberce yürüttüğümüz Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı ile bu sene değme yetişek kademesinden 4 bin öğrenciye burs olanağı sağladık. DENEYAP'a mevrut öğrencilere verdiğimiz eğitimlerle inovatif fikirlerini geleceğe taşıyabilmeleri düşüncesince mentor desteği sunuyoruz. TEKNOFEST yarışmalarına dahil bulunan on binlerce gence inovatif fikirlerini yaşama geçirebilmeleri düşüncesince gereç desteği, maddesel dayanaklık etmek ve heveslendirme edici ödüller kadar nice olanak sunmaya çalışıyoruz." biçiminde konuştu.

Yapılacak işlerde töre bilimi bilimi ve ahlaki ilkelere uyma ederek topu topu zorluklara erinç pes etmeden çalışmaya bitmeme etmenin önemini vurgulayan Bayraktar, "Gençlerimizin cesur, yenilikçi ve vizyoner bakışlarını korumaları da aşırı önemli. Doğru analizler yaparak gelecekte öne çıkma bölgelerde idman ve plan yetiştirmek Türkiye'yi mükemmel hür ve gönençli müşterek yurt durumuna getirecektir." dedi.

TEKNOFEST'in Cumhuriyetin 100. yılı zımnında İstanbul, Ankara ve İzmir'de düzenleneceğini bildiren Bayraktar, curcuna kapsamında planlı uygulayım bilimi yarışmalarına başvuruların sabık yıllara nazaran aşırı hâlâ faziletli bulunduğunu laflarına ekledi.

Bayraktar, sunumunun peşi sıra ulusal SİHA'ların kılavuz gemisi adı Özdemir Bayraktar ve İHA'ların geliştirilme sürecinde yaşamını kaybedenlerin görüntülerinin arazi almış bulunduğu videoyu katılımcılarla paylaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler