USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Balıkesir'de termal su ile desteklenen hidroterapi merkezi adale ve mafsal hastalarına felah oluyor

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde, selenyum içeren termal suyla buluşan çağdaş Hidroterapi ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi, adale ve mafsal hastalarına misyon veriyor.

Balıkesir'de termal su ile desteklenen hidroterapi merkezi adale ve mafsal hastalarına felah oluyor
17-01-2023 17:06
Balıkesir

Sağlık Bakanlığınca Bigadiç Devlet Hastanesinin arkasındaki 2 bin 394 metrekarelik bölgede tamamlanan Hidroterapi ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi, üç ay önceki marazlı kabulüne başladı.

İlçenin Hisaköy sahasından çıkan ve 98 ila 106 derecelik selenyum içeren termal su ile desteklenen tesiste, havuz ve tıbbi balçık tedavisinin beraberinde hikmet otama şekilleri de uygulanıyor.

Bir hidroklimatoloji uzmanı, 1 felsefe tedavisi uzmanı, 2 hidroklimatoloji teknikeri, 2 felsefe tedavisi teknikeri ve 6 hemşirenin fariza icra ettiği iyileştirme merkezine baş döndürücü sayıda marazlı başvuruyor.

Geleneksel ve tamamlayan tababet (GETAT) polikliniği, ozon tedavisi, mülakat terapisi ve iğne odaları, kardiyak spor salonu, avrat ve eş düşüncesince ayrı ferdî ve iri havuzların bulunmuş yer aldığı tesis, kas, mafsal ve nörolojik mefluç hastalara işlev veriyor.

Ortopedik rehabilitasyon, el rehabilitasyon, parafin, elektrokardiyografi terapi ve nörolojik iyileştirme odalarının da bulunmuş yer aldığı tesiste, üç ayda 100 hastaya 900 projeksiyon uygulandı.

Tedavilerin SGK kapsamında yapıldığı tesisin, bölgenin keyif turizmine de yardım sağlaması hedefleniyor.

"Burayı insanlarımıza en yarayışlı bir hale gelmek düşüncesince hız göstereceğiz"

Vali Hasan Şıldak, AA muhabirine, Hidroterapi ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi'nin, ülkede beş on mevcut müşterek keyif merkezi bulunduğunu söyledi.

Tesise baş döndürücü sayıda hastanın başvurduğunu tamlayan Şıldak, şöyleki konuştu:

"Rehabilitasyon merkezimiz icap burada canlı değerli yurttaşlarımıza gerekse keyif turizmi dalında ilimizden bu hizmeti kabul etmek arzu edenler düşüncesince hazır. Özellikle termal imkanlardan da feyizlenmek neredeyse ilimize doğacak yurttaşlarımıza ve ülke dışından doğacak hastalarımıza da işlev vermeye hazır. Şu anda meydana getirilen görevlendirmeyle Bigadiç Devlet Hastanemizle kompakt müşterek biçimde işlev verici merkezimize baş döndürücü sayıda marazlı iflah anımsamak düşüncesince müracaatta bulunuyor. Bu tesisimizin yapılmasına yardım sunan her insana baş döndürücü teşekkürname ederim. Biz de burayı insanlarımıza en yarayışlı bir hale gelmek düşüncesince hız göstereceğiz."

Balıkesir Mustafa Kemal Atatürk kent Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Osman Koçak da tesisi keyif turizmi açısından ehemmiyetli müşterek özek biçimine gelmek istediklerini anlattı.

Koçak, yardıma eksikli hastaların tesise geldiğini tabir ederek, "Hastalarımız havuzlarımızda hevesli ekiplerimizin eşliğinde lazım hareketleri yapıyor. Havuzlar termal su ile kırcı yer aldığı düşüncesince hemen suyun etkisinden değil termal olmasından da faydalanıyoruz. Bu gidiş hastalarımızın artık aceleci iyileşmesini sağlıyor. Çok müspet arka dönüşler alıyoruz. Ek yerine balçık tedavisi de uyguluyoruz, çamurları il dışından getirtiyoruz. Sağlık turizmi açısından da ehemmiyetli müşterek merkeze dönüşen hastanemize tamamı halkımızı bekliyoruz." niteleyerek konuştu.

Merkezin mesul hekimi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Uzmanı Dr. Gül Pembe Çolak ise "Suyun sıcaklığı ve buraya gelinceye derece ısısını kaybetmemesi bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. Hastalar suyun hem sıcaklığından bununla birlikte mineral karışımından faydalanıyor. Felçli hastaların rehabilitasyonlarında da bu suyu çekmek istiyoruz. Tesisimiz hem bu bölgenin bununla birlikte gayrı şehirlerden de doğacak hastalar düşüncesince ehliyetli donanımda." ifadelerini kullandı.

"Biz buradan baş döndürücü memnunuz"

Eşi Kaniye Deniz'in tedavisi düşüncesince Kepsut'tan mevrut Bekir Deniz de tesisi baş döndürücü beğendiğini dile getirdi.

Deniz, akıl ameliyatının arkası esna oturamayacak hale mevrut eşinin şu anda yürüdüğünü belirtti.

Eşinin 11 aydır hikmet otama gördüğünü kail Deniz, "Biz buradan baş döndürücü memnunuz, buradan baş döndürücü elleme son aldık. Üç aydır buraya geliyoruz. Çok elleme müşterek yer, devletimizin enerjisini burada gördük. Allah devletimizden, yapanlardan razı olsun. Buranın mensupları de güler yüzlü, onlardan da baş döndürücü memnunuz." dedi.

Kaniye Deniz de "Buraya gelmeden önceki baş döndürücü yürüyemiyordum, deminden baş döndürücü iyiyim. Buraya geldikten sonradan baş döndürücü elleme oldum, memnunum. Allah bugünümüzü aratmasın." ifadelerini kullandı.

"Burası olmasaydı Ankara'ya değerlendirmek durumunda kalacaktım"

Uzman çavuş yer aldığı devirde 2015 senesinde Van'ın Başkale ilçesinde basmış yer aldığı mayının patlaması kararı gazi bulunan Muhammed Altınel de sol kolunda modüler fay bulunduğunu anlattı.

Altınel, artık elleme olabilmek düşüncesince tesise geldiğini dile getirerek, "Haftada dü defa havuz tedavisi, üç devir de hikmet otama uygulanıyor. Çamur tedavisi de yapılıyor, 4-5 gündür geliyorum. Bizim düşüncesince bura baş döndürücü güzel, bura olmasaydı Ankara'ya değerlendirmek durumunda kalacaktım. Burası benim düşüncesince avantajlı." niteleyerek konuştu.

Altınel'in benzeri Kezban Altınel de Bigadiç'te yaşadıkları düşüncesince iyileştirme merkezinin kendilerine iri kazanım sağladığını söyledi.

Havuzun kendileri düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Altınel, "Eşimin balans kaybı hastalığı nedeniyle havuzda halis muhlis kasları gelişiyor. O sebepten bura onun düşüncesince elleme oldu. Doktorlarımız ve terapistlerimiz bizim elleme ilgileniyor." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler