USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Baba mahdum bire bir ekipte avlu idare etmek düşüncesince çalışıyor

Van depreminde babasının ve öteki görevlilerin kişilere erişmek düşüncesince verdiği mücadeleden etkilenerek arama kurtarma teknisyeni olmaya değişmeyen sağlayan Yusuf Taşerler, AFAD Van İl Müdürlüğünde babasıyla ayrımsız ekipte göreve başladı.

Baba mahdum bire bir ekipte avlu idare etmek düşüncesince çalışıyor
30-01-2023 15:09
Van

Van'da AFAD İl Müdürlüğünde çelimsiz müddet evvel arama kurtarma teknisyeni yerine göreve süregelen 23 yaşındaki Yusuf Taşerler, babasıyla ayrımsız ekipte, mümkün afetlerde gereksinimi olanlara en çelimsiz müddette iane kılmak düşüncesince göreve amade bekliyor.

Kentte 2011'de meydana mevrut depremlerde babasının da aralarında bulunmuş olduğu ekiplerin sahn çevirmek düşüncesince verdiği mücadeleden ve bitirdikleri tatbikatlardan etkilenen Taşerler, şahıslara hayır peyda kılmak amacıyla arama kurtarma teknisyeni olmaya değişmeyen verdi.

Bu amaçla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Erciş Meslek Yüksekokulu yapım bölümünden yetkilendirilmiş olduktan sonraları girmiş olduğu arama kurtarma teknisyeni imtihanını elde eden Taşerler, çelimsiz müddet evvel Van AFAD İl Müdürlüğünde teknik adam yerine göreve başladı.

Aynı kurumda fariza özne babasıyla ekip arkadaşı bulunan Taşerler, öteki teknisyenlerle kuramsal ve ameliye eğitimlere katılıyor.

Taşerler, AA muhabirine, bu mukaddes mesleğe anahtar veren babasıyla şahıslara iane eli sinirlendirmek düşüncesince çalıştıklarını söyledi.

Babasıyla ayrımsız ekipte olmaktan alım çalım duyduğunu dile getiren Taşerler, şöyleki konuştu:

"Babam şahıslara iane düşüncesince gittiğinde, bu misyonun alım çalım donör bulunduğunu fikren arama kurtarma teknisyeni peyda kılmak istedim. AFAD'ın meydana getirdiği arama kurtarma teknisyeni ilanına başvurdum ve sınavları kazanarak buraya atandım. Şu anda babamla fariza arkadaşıyım. Aynı mukaddes mesleği yürütme etmenin gururunu yaşıyorum. Babam, yeni tayin edilen dostlarımla baş başa bizlere terbiye veriyor. Babamın 22 salname tecrübesini bizlere aktarması elan kuvvetli olmamızı sağlıyor. Başka hocalarımız da var. Bu eğitimler elan değerli olmamız düşüncesince yapılıyor."

Küçükken baştan sona babasını ve dostlarını terbiye alırken izlediğini özetleyen Taşerler, "Babamla göreve gittiğimizde evden sonsuz ararlar. Merak etmektedirler neticede ama bu mukaddes mesleğe anahtar vermiş baba mahdum yerine şahıslara iane elini uzatmaya elimizden geldiğince bitmeme edeceğiz." dedi.

"Diğer teknisyenler de benim oğlum gibi"

Baba Rahmi Taşerler ise 22 yılı geride bıraktığı mesleği gururla yaptığını tabir etti.

Oğluyla ayrımsız yapı altında şahısların yardımına koşmaktan haysiyet duyduğunu aktaran Taşerler, şunları kaydetti:

"Oğlumla ayrımsız mesleği yürütme kılmak alım çalım verici. Onunla ayrımsız ekipte göreve gitmeyi bana bırakılmış ortak ihsanıhümayun yerine görüyorum. Oğlum küçüklükten bu yana arama kurtarma teknisyeni peyda kılmak istediğini söylerdi. Ben de bu mesleğin zorluklarından gır ederek bambaşka dizge bakmasını anlatırdım. İşin zorluklarının indinde ortak cana el uzatmanın verdiğini devlet da var. Oğlum bu mesleği yeğleme etti. Ben ne bu işi bayıla bayıla yapıyorsam oğlumun da severek, atlaya zıplaya yapacağına inanıyorum. Yeni tayin edilen arama kurtarma teknisyenlerine oğlum kadar bakıyorum."

Teknisyenlere tecrübelerini aktarmaya hizmet gösterdiğini dile getiren Taşerler, "Onlar da Yusuf ile baş başa mesleklerinde değerli olacaklar inşallah. Hiç kimesne kıyamet olsun istemez ama olduğunda oğlum ve dostlarıyla engelleme düşüncesince değme devir amade olacağız." ifadelerini kullandı.

"Van depremi sonrası bu mesleğe hizmet arttı"

Van Arama Kurtarma Birlik Müdürü Mehmet Ulutaş da "Ekipteki görmüş geçirmiş teknisyenlerden Rahmi Taşerler, sonsuz tecrübelerini kadro arkadaşlarına aktarıyor. Bölgemiz bildiğiniz kıl payı deprem bölgesi. 2011'deki Van depremi sonrası bu mesleğe insanoğlu elan aşırı hizmet göstermeye başladı. Rahmi arkadaşımızın oğlu da bu süreci muammer ortak fert yerine babası kadar arama kurtarma teknisyeni olmaya değişmeyen vermiş. AFAD ile bağlarını koparmayan Yusuf, sınavda değerli olduktan sonraları burada göreve başladı." niteleyerek konuştu.

Yusuf Taşerler'in babasını dayanıklı aldığını ve onun uğrunda ilerlediğini tamlayan Ulutaş, "Baba ve oğluyla ayrımsız mesaiyi paylaşmaktan alım çalım duyduk. Bu mesleğin kutsallığının farkında bulunan gönüllülerin aramıza alınması bizi güdeleme yerine elan güzel bölgelere getiriyor." değerlendirmesini yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler