USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Aşısız hastalarının yoğun bakımda yaşadıkları acıya tanık oluyorlar

Türkiye'de toy insan koronavirüs ile mücadelede 2. düze aşı payı en ceninisakıt vilayetler ortada toprak düzlük Bingöl'de yoğun bakımda fariza eden keyif çalışanları, aşı sıfır hastaların yaşadıkları acıya şahitlik ediyor.

Aşısız hastalarının yoğun bakımda yaşadıkları acıya tanık oluyorlar
19-12-2021 11:34
Bingöl

Yeni kimse koronavirüs (Kovid-19) aşı haritasında "turuncu" kategoride arazi düzlük kentte, aşıları kem yada sıfır hastaların yoğun bakımda verdiği hayat mücadelesinin en andıran tanıkları, keyif çalışanları.

Salgın periyodunun esasen buyana düzentileme içinde bulunan yoğun bakım çalışanları, nice acıya şehadet etti.

Sağlık personelleri hastalarının yaşama tutunabilmesi düşüncesince iri mücahede gösterse de yoğun bakımda çoğunluğu gerçekleştiren aşısız yahut aşıları kem bulunan hastalarından kaybettikleri de oluyor.

Bingöl Devlet Hastanesi Kovid-19 Yoğun Bakım Sorumlusu Uzman Dr. Sabahattin Taşkıran, AA muhabirine, yoğun bakıma mevrut hastaların aşı oranlarının düşüt bulunduğunu söyledi.

Aşı olanların çoğu kez alışılagelen serviste otama gördüğünü aktaran Taşkıran, aşılı hastaların bu süreci bol semptomlarla geçirdiğini belirtti.

"Akciğerlerini kullanamıyorlar"

Aşısız hastaların yoğun bakımda çın müşterek "nefes açlığı" çektiğine ayraç fail Taşkıran, şöyleki konuştu:

"Boğuluyor hissiyle geliyorlar. Kovid-19 anca müşterek dert ki akciğeri çın manada etkiliyor ve hastalar soluk alamıyor. Almak istedikleri şekilde soluk alamıyorlar. Bu da hastanın gark hissine etmen oluyor. Düşünün ki bu hastaların bilinci açık, hacısı hocası kabilinden konuşabiliyor güçlükle suyun altındalarmış kabilinden akciğerlerini kullanamıyorlar."

Bu halde hastalara müdahalede mevcut iktisap etmek durumunda kaldıklarını ve hastaları entübe ettiklerini dile getiren Taşkıran, bu müddet ortamında hastaların uyutulması icap ettiğini anlattı.

"Mekanik vantilatöre bağladığımız hastalar, bu kere mekanik vantilatörle boğuşuyor." diyen Taşkıran, Kovid-19'un akciğerleri aşırı çın etkilediğini söyledi.

Kesinlikle aşı olunması icap ettiğini vurgulayan Taşkıran, "Aşı olup da yoğun bakıma mevrut hastalanmış namevcut mu? Var elbet, güçlükle aşısız olanlar, aşılı olanlara layıkıyla 4 büküm elan müşterek tomar rahatsızlığı çın geçiriyor." ifadelerini kullandı.

Taşkıran, keyif mensuplarının müşterek saniye beklemeden aşılarını bulunduğunu vurgulayarak, "Tarihte de müstevli rahatsızlıkların namevcut olması aşı ile olmuştur. Bu salgının evren üstünden azalması yahut namevcut olması ağız ağıza aşıya bağlıdır. Ne müşterek otama ne müşterek çare hiçbiri bu rahatsızlığı ortadan kaldırmaz, müstevli rahatsızlıkların biricik çıkar biçim aşıdır, aşılanmadır." değerlendirmesinde bulundu.

"Hasta yöntemince ölümünü hissediyor"

Virüsün hastalarda nice sıkıntıya biçim açtığını özetleyen Taşkıran, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Ölümün gelişigüzel türlüsü kötüdür güçlükle boğularak ölmek, hakkıyla çirkin müşterek duygu. Burada bunu hastalarda görüyoruz. Gözümüzün içine bakarak ölümü hissediyor. Yani o acıyı hissediyor. Onun birlikte mekanik vantilatöre bağlanmak, ağzından ciğerlerine nazil müşterek hortumla yaşayabilmek kötü."

Bu acılara sunulan tükenmek düşüncesince banko aşı olunması icap ettiğini vurgulayan Taşkıran, "Basit müşterek soluk darlığıyla, mafsal ağrısı ile eylemek var, gayrı ucunda yoğun bakımda makineye bağlı, gark hissiyle biberli tefriş etmek var. Sadece bu da değil nice semptomu da var. Biz hemen işin teneffüs boyutunu konuşuyoruz. Hasta buraya geliyor 'üzerimden yoldüzler eski kabilinden hissediyorum' diyor." niteleyerek konuştu.

"Çok çın travmalar oluştu"

Anestezi yoğun bakım hemşiresi Hatice Bingöl de yoğun bakıma aldıkları gelişigüzel müşterek hastanın ayrı müşterek hikayesinin geride kaldığını kaydetti.

Salgının müşterek çağ sona ereceğini fakat yüreklerinde aşırı iri sıkıntılar bıraktığını özetleyen Bingöl, "Hastayı buraya ikrar ettiğimizde en iri korkuları filhakika yakınlarından ayrı olmaları. Yalvararak, 'bize soluk olun' demeleri istedikleri biricik şey. Biz onlara asistan iktisap etmek namına oldu işlerimizi yapıyoruz elbette güçlükle biz hissî travmalar yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kovid-19 hastalığının önemsenmesini talip Bingöl, aşının ne derece ehemmiyetli bulunduğunu mevrut hastalarda gördüklerini anlattı.

Aşının Kovid-19'u yenmeleri düşüncesince en iri tabanca olduğuna dikkati çekici Bingöl, "Bu nedenden lütfen yurttaşlarımız duygulu olup aşılarını yaptırsınlar." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler