USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Anne ve sakat oğlu düşüncesince ilerleyiş terası yapıldı

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde, özürlü oğlunu herhangi bir gün, kaza merkezini kuş bakışı gören kayalık bölgeye sırtında haiz anne ve oğlu düşüncesince ilerleyiş terası yapıldı, bölgeye revan yol asfaltlandı.

Anne ve sakat oğlu düşüncesince ilerleyiş terası yapıldı
19-12-2022 16:10
Kastamonu

İlçe merkezinde canlı üç bebek anası Feride Kazan, anadan doğma zihnî ve bedenî mânialı oğlu Mehmet Kazan'ı (25), on sene önce, evlerinin 200 mt. uzağında mevcut kayalık alana götürerek ilçeyi izletti. Buraya gelmediği günlerde oğlunun huzursuzlanıp, şeb uyumadığını ayırt fail anne Kazan, elden değme gün, yol sinirli bulunduğu düşüncesince sırtına almış bulunduğu oğlunu 200 mt. taşıyarak alana götürdü.

İlçe merkezini kuş bakışı gören ortak noktada mevcut alandan ilçeyi izleyen anne ve oğluna müsadif Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Feride Kazan'la lakırtı etti.

Annenin meydana getirdiği fedakarlıktan etkilenen Civelek, alana ahşaptan tempo terası yaptırdı ve Kastamonu Valisi Avni Çakır'a vaziyeti anlatarak 200 metrelik yolun asfaltlanmasını sağladı.

Anne Feride Kazan, bundan sonraları değme çağ sırtında kullanmak hesabına tekerli iskemle ile oğlunu tempo terasına getiriyor ve baş başa ilçeyi izliyorlar.

"Bir akülü otomobilimiz olsa hâlâ güzel olur"

Anne Feride Kazan, AA muhabirine, evde temelli ağlayan ve hariç kabarmak talip oğlunun, bu alandan manzarayı izledikçe ferahladığını eve dönünce de şeb şen uyuduğunu ayırt ettiğini anlattı.

Hemen değme çağ eltisinin de sebebiyle oğlunu sırtında taşıyarak kayaya getirdiğini, oğlu büyüdükçe ve ağırlaştıkça sırtında taşımakta zorlanmaya başladığını dile getiren Kazan, şunları söyledi:

"Belediye Başkanı görünce, 'Burada ne yapıyorsunuz, düşersiniz.' dedi. Ben de anlatınca ondan sonraları bunu hazırlamaya değişmeyen verdi. Yolumuz baş döndürücü kötüydü. Allah razı olsun Başkandan, Valimizden yolumuzun çirkin bulunduğunu öğrenmişler, yolumuzu da yaptılar. Oğlum evde daralıyor, buraya geldikçe rahatlıyor. Her çağ sırtımda getiriyordum. Artık tekerli iskemle ile şen getiriyoruz."

Oğlu Mehmet'i arada sırada günde dü kez kayaya getirdiğini dile getiren Kazan, "Her çağ giydirip, sırtımda hariç çıkarıyorum. Kapının önündeki otomobile koyuyoruz. Buraya getiriyorum. Şehri izliyoruz, sonraları eve dönüyoruz. Burada ne derece baş döndürücü durursa evde şen oluyor. Eltim cerrahi müdahale olunca eskisi derece iane edemiyor. Bir akülü otomobilimiz olsa hâlâ güzel olur." sanarak konuştu.

Yenge Gülizar Kazan da "Kalp ameliyatı geçirdim bundan sonraları baş döndürücü bakamıyorum. Eltim getirip götürüyor. Burada ilgileniyoruz. Bir şeyler yedirmeye çalışıyoruz. 'Kayaya gidiyoruz' diyince ego de gideceğim sanarak evde seviniyor. Buraya gelirse güzel oluyor, çevresine bakıyor. Kendini güzel hissediyor, rahmet yağdığında getiremiyoruz, baş döndürücü erinçsiz oluyor, ellerini ısırıyor." ifadelerini kullandı.

"Bir anneye hürmeten, mânialı çocuğa saygılıca mamul ortak toprak burası"

Azdavay Belediye Başkanı Civelek, Seyir Tepesi'nin, ilçenin değme bölgesinin izlenebildiği ortak derece bulunduğunu söyledi.

Kayalık alana çıkmanın güç bulunduğunu tamlayan Civelek, "Kaymakamımızla bu güzergahta giderken ortak ablamızın, zihnî ve bedenî mânialı çocuğunu sırtına sarmış bu kayaya tırmandığını gördüm. Koşarak geldik, bizim biricik başımıza çıkarken zorlanacağımız ortak noktaya sırtında çocukla tırmanıyordu. Neden hakeza ortak nesne yaptığını sorduğumuzda on paralık beklemediğimiz ortak karşılık aldık. 'Başkanım ego değme çağ bu evladı sırtımda getirip bu kayaya tırmanıyorum. Bu kayadan ilçeyi seyrettiğinde rahatlıyor, dirlik buluyor. Bize de ortak dirlik veriyor.' dedi. Bunu dinleyince hayretlere düştük." dedi.

Bölgeye ahşap platformdan ortak balkon yaptıklarını dile getiren Başkan Civelek, şunları kaydetti:

"Kaymakamlık ve Belediye adına ortak balkon yaptık. Evlerinden buraya, ortak toprak zarfında çirkin ortak izlek yol vardı. Bu yolu şehremaneti olanakları ile yapmamız gibi değildi. Durumu Sayın Valimiz Avni Çakır'a bildirdim. Kendisi elden devreye girdi. Valimizin destekleri ile hususi yönetim ve Belediye olanakları ile 200 metrelik yolu ortak günde yaparak hizmete açtık. Bu platformun tahminî maliyeti 300 bin lira. 30 milyonluk yatırımlar yaptık fakat bu 300 bin lira yatırımın verdiği huzuru, mutluluğu göz boncuğu yatırımda almadık. Nedeni de bu yatırımda ortak emanet var. Bir anneye hürmeten, mânialı çocuğa saygılıca mamul ortak toprak burası. Burayı milyonlarca kıymeti bulunan yatırımdan hâlâ altın kılan ortak emanet olması. Bir mânialı çocuğa kendini adamış ortak anneye saygılıca mamul olması bizim düşüncesince başkaca değerli."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler