USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

'Anne olamazsın' denilen his hastası kadının mutluluğunun ismi 'Eflal Gül' oldu

Antalya'da çırılçıplak önsezi rahatsızlığı dolayısıyla geçmiş hamileliği sonlandırılan ve "anne olamazsın" denilen Derya Özel, gebelik boyunca almış olduğu müvellidülhumuza takviyesi ve doktorların disiplin takip edeni ile kızı Eflal Gül'ü kucağına almanın mutlulu

'Anne olamazsın' denilen his hastası kadının mutluluğunun ismi 'Eflal Gül' oldu
10-08-2022 13:08
Antalya

Antalya'da çırılçıplak ihtisas rahatsızlığı dolayısıyla geçmiş hamileliği hekimlerden oluşan kurulun sonucu sonlandırılan ve "anne olamazsın" denilen Derya Özel, ikinci hamileliğinde almış bulunduğu müvellidülhumuza tedavisi ve disiplin hekim takip edeni yardımıyla kızı “Eflal Gül”ü kucağına kabul etme sevincini yaşadı.

Korkuteli ilçesinde canlı Ferhat hususi ile 18 yaşlarında evren evine giren Derya Özel, evliliğinin elden arkası sıra anne olabileceği haberini aldı.

Doğuştan siyanotik ihtisas rahatsızlığı dolayısıyla ak pak içki ve mülevves düşünce karışan, kalpten pompalanan kandan hücreleri yeteri derece müvellidülhumuza almaması dolayısıyla sevincin indinde korkuyu da canlı Özel, hamileliğin 8. haftasında doktora başvurdu.

Hastalığının getirmiş bulunduğu riskleri cezaevi önüne tahsil edilen hususi düşüncesince değişik bölümlerden bilirkişi etibba toplanarak astronomi oluşturdu.

Kalbi normalden yüzdelik 20 hâlâ müşterek tomar atan anne adayının gebelikle beraberce ritminin hâlâ da artacağı ve bu durumun da ölümle sonuçlanacak riskleri yanı sıra getireceğini belirleyen doktorlar, gebeliği sonlandırma sonucu aldı.

Hamileliğinin sonlandırılmasıyla mutluluğu gayrisıhhi küsurat Özel, gittiği halis muhlis doktorların "Yaşaman düşüncesince yüklü kalmaman gerekiyor. Anne olamazsın." lafları üstüne aşırı üzüldü.

Annelik duygusunu hissetmek düşüncesince araştırmaktan vazgeçmeyen Özel, müşterek kaynak üstüne gittiği Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Koç ve Perinatoloji (Yüksek riskli gebelikler) uzmanı Prof. Dr. Selahattin Kumru'dan elleme haberi aldı.

İki doktorun tetkiklerinin arkası sıra baştan gebelik sürecine giren Özel, günde 3 sayaç müvellidülhumuza tedavisi aldı. Bu tam er veladet riskine huzur bebeğe akciğer ve bellek geliştirici ilaçlar ile annede bulunan ihtisas hastalığının bebekte de olma ihtimaline huzur araştırmalar uygulandı.

Zorlu ve doktorların disiplin takip edeni ile sabık hamileliğin 32. haftasında Eflal Gül bebek, 1350 gr. adına dünyaya geldi. Doğumdan 1 güneş sonraları taburcu edilen anne Özel, 37 güneş küvözde küsurat bebeğini kucağını aldı.

Anne Özel, AA muhabirine, halis muhlis riskleri hücre alarak ikinci kere yüklü kaldığını ve güçlü hamileliğin arkası sıra analık duygusu tatmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Sürecin kendileri düşüncesince aşırı güçlü geçtiğini anlatım fail Özel, "Doktorların bütünü 'Hamile kalırsan yaşamını kaybedebilirsin' diyordu. Anne olmayı aşırı istiyordum, kendimden değil arkamda birtanesini bırakıp gitmekten korkuyordum. 'Asla olmayacak' niteleyerek düşünüyorken asıl müşterek tansık ha ve bebeğimiz dünyaya geldi. Doktorlar fark tansık döl diyor. Bebeğimi koklayınca halis muhlis riskleri elleme ki almışım dedim. Benim kabilinden ayrımsız rahatsızlığı taşıyıp bebeği olmayanlar var. İnşallah onlara da düş oluruz." dedi.

Prof. Dr. Selahattin Kumru ise akilane ve şuurlu yönetilen müşterek proses ile çırılçıplak ihtisas rahatsızlığı olanların da yüklü kalması ve veladet yapmasının muhtemel olabileceğini söyledi.

Doğuştan ihtisas rahatsızlığı ve gebeliklerin eşsiz ve riskli müşterek gestalt olduğuna dikkati çekici Kumru, "Meslektaşlarımız çoğu kere hakeza hallerde ansız kararlar vererek gebeliklerin sonlandırılmasını önermektedirler. Oysa bizim hastamızda bulunduğu kabilinden siyanotik ihtisas rahatsızlığı bulunan gebelerde, perinatoloji, kardiyoloji, kart koyu bakım, toy doğan koyu hizmet ve icabında gayrı departman uzmanlarının beraberce emek vermesi ve akıllıca altyapılı merkezlerde takipler ve doğumlar ile bu hastaların da sağ esen döl sahibi olmaları mümkündür. Bu janr ahval ihtisas rahatsızlığı bulunan hanımefendilerin döl sahibi olamayacağı anlamına gelmez." niteleyerek konuştu.

Bebeğin er doğmasına karşın esenlik durumunun elleme bulunduğunu özetleyen Kumru, "Gelişimi aşırı iyi. Biz de fasile ile hamileliği yaşadık diyebiliriz. Her an birlikteydik. Bütün süreci duygusallığı da karışma beraberce yaşadık. Sonuç elleme olunca tığ de aşırı bahtiyar olduk." ifadelerini kullandı.

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Koç, kapak hastalığının gebelik düşüncesince riziko taşıdığını anlatım ederek, "Her ihtisas hastası yüklü kalamaz yahut aşırı tehlikelidir düşünmek akilane değil. Süreç akilane yönetilirse nice ihtisas hastası avrat az riskli adına hamileliğini sürdürebilir ve döl sahibi olabilir. Burada akilane usul haritası ve multidisipliner idman aşırı önemli." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler