USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Anne adayları "Gebe Okulu" ile akilane emzirmenin inceliklerini öğreniyor

Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Hastanesinde görev sağlayan Gebe Okulu, emzirmenin faydaları, incelikleri, bebekle evvel cilt temasının önemi üzere mevzularda verdiği beniz yüze ve online eğitimlerle ana adaylarını veladet sonrasına hazırlıyor.

Anne adayları
07-10-2022 13:00
Ankara

Yaklaşık 4 senedir hanımlara ana olma yolculuklarında kösemenlik fail Ankara Şehir Hastanesi bünyesindeki Gebe Okulu'nda gebelik süreci, dimdik beslenme, egzersiz, ana sütünün bebeğe faydaları, emzirme şekilleri ve bebekle cilt tene temasın önemi üzere mevzularda hem beniz yüze aynı zamanda devir içi eğitimler düzenleniyor. Eşli eğitimlerin de verildiği Gebe Okuluna ana adayları koyu nazarıitibar gösteriyor.

"Bebek ve Anne Dostu Hastane" unvanına eş Kadın Doğum Hastanesinde başkaca veladet sonrası süreçte emzirme dair başağrısı canlı annelere iş sağlayan Relaktasyon Polikliniği de bulunuyor.

AA muhabirine bilgelik sağlayan Başhekim Prof. Dr. Özlem Moraloğlu Tekin, hastanede ana adayları düşüncesince verilen terbiye ve hizmetlerin yanında 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında hususi etkinlikler düzenlendiğini, ana sütünün önemine bağlı bilgilendirici stantlar açıldığını söyledi.

"Bebeğin 4-5'inci aylarında emzirme oranları yüzdelik 14'lere denli geriliyor"

Bebek düşüncesince en giranbaha gıda deposu bulunan ana sütünün yerini tek mamanın tutamayacağının altını çizen Tekin, hastanede bu mevzunun önemine bağlı derneşik bilgilendirmelerde bulunduklarını söyledi.

Prof. Dr. Tekin, şöyleki bitmeme etti:

"Anne sütü aşırı giranbaha birlikte gıda kaynağı, bebeğin önce aşısı, onu rastgele çeşitli hastalıktan, enfeksiyondan esirgeyici birlikte besin, başkaca hazırlop ulaşılabilir ve ekonomik. Bebek ve ana dostu birlikte sayrılarevi adına bu hususları sonsuz vurguluyoruz, taburculuk önceleri emzirme oranlarımız yüzdelik 98'lere denli çıkıyor. Fakat ne eyvah ki istatistiklere baktığımızda, taburculuk sonrası dönemde, bebeğin 4-5'inci aylarında emzirme oranlarının yüzdelik 14'lere denli gerilediğini görüyoruz."

Relaktasyon Polikliniğinin bu kapsamda, taburculuk sonrası çağda emzirme problemleri canlı annelere iş verdiğini vurgulayan Tekin, başkaca geçmiş düzenledikleri başkaca "Emzirme Aktörlerinin Güçlendirilmesi" temalı çalıştaya çalıştaya eş hekimleri, ebeler, hemşireler ve annelerin de katıldığını aktardı.

Tekin, çalıştayda ilkin annelerin evimizdeki sürecinde sakıt emzirme paylarını çoğaltmak dair neler yapılabileceğinin ele alındığını tabir etti.

"Dizi ve filmlerde emzirme hâlâ birlikte tomar vurgulanmalı"

Emzirmeyle ilişik farkındalığın artırılmasında medyaya da şişman fariza düştüğüne dikkati çekici Tekin, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Özellikle dizilerde, filmlerde emzirmenin hâlâ birlikte tomar vurgulanması gerekiyor. Fakat ne eyvah ki hâlâ aşırı ağzında biberon, biberon bulunan bebekleri görüyoruz. Bunun namına bebeğini emziren annelerin arazi alması toplumumuz düşüncesince de gösteriş manken yapılanma edecektir. Çünkü dimdik nesiller düz yazı edebilmek düşüncesince bebeklerin önce 6 ay elden ana sütü alması ve 2 yıla denli da ana sütüyle beslenmesi aşırı önemli."

Özellikle 2 sene emzirmenin anneyi meme, mebiz kanseri üzere dokunmabana türlerine huzur koruduğuna da ayraç fail Tekin, ana ve bebeğin cilt temasının şişman ehemmiyet taşıdığını ve hastanede sezaryen veladet da engelleme tamamı uygulamalarda bu temasın sağlanmasına hususi ehemmiyet verildiğini belirtti.

"Yurt haricinde canlı ana adayları da eğitimlerimize katılabilir"

Gebe Okulu Sorumlusu Uzman Ebe Huriye Kaan Güven de mesleğini 37 senedir isteyerek yaptığını belirterek, "Eğitimlerimiz, haftada 5 devir sürüyor. Her devir birlikte grubumuzu alıyoruz. Haftada 2 devir devir içi eğitimimiz oluyor, ayda 2 hafta sonu da eşli eğitimler düzenliyoruz." niteleyerek konuştu.

Güven, Gebe Okulu eğitimlerine talip tamamı ana adaylarının katılabileceğine ayraç ederek, "Annelerimizin gebeliğinin ne haftasında bulunduğu yahut hastanemizde izlem altında olup olmaması ehemmiyetli değil. Başka birlikte kentte fazladan iklim haricinde canlı ana adaylarımız da açıktan eğitimlerimize katılabilir. İsteyen hepsi gebelik süresince eğitimlerini sürdürebilir." bilgisini paylaştı.

"İlk hamileliğim, Gebe Okulu bana şişman ulama sağladı"

Gebe Okulu'ndaki eğitimlere eklenen 38 yaşındaki Semra Güler ise önce hamileliğini yaşadığını belirterek, "İlk bebeğim olabileceği düşüncesince nice mevzuya yabancıyım ve Gebe Okulu bana şişman ulama sağladı. Hemşirelerimiz aşırı deneyimli, rastgele çeşitli sorumuza yanıt veriyorlar, rastgele anımızda bizlere araştırma görevlisi oluyorlar. Şu anda tek korkum namevcut zira çocuk doğduğunda ne yapacağımı, elbette emzireceğimi biliyorum." dedi.

8 haftalık yüklü 24 yaşındaki Esra Tandoğan da 1 yaşlarında birlikte bebeği hâlâ bulunduğunu anlattı. Tandoğan, "İlk hamileliğimde de Gebe Okulu'na katıldım. Bu sayede önce doğumumda bebeğimle ilişik rastgele şeyi öğrenmiştim. Eğitimlere ikinci gebeliğimde de eklenmek istedim zira hakkıyla aşırı bilgilendirici ve keyifli. Ruhen de bana aşırı güzel geliyor, aşırı bahtiyar hissediyorum." laflarına arazi verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler