USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

"Aklımın ucundan geçmezdi" söylediği Darülaceze yuvası oldu

Şeker rahatsızlığı zımnında müşterek ayağını kaybeden İhsan Gök, "20 gündür Darülacezede kalıyorum, psikolojim düzeldi, maneviyat buldum. Böyle bölgeler olmasaydı benim kadar insanoğlu nereye gidecekti? Burada kendimi evimde kadar hissediyorum." dedi.

31-01-2023 17:11
İstanbul

Sultan II. Abdülhamit kabilinden 1895'te kurulan Darülacezenin, 128 senedir koyun açmış olduğu gerekseme sahiplerinden birisi de diyabet zımnında ayağını kaybeden İhsan Gök oldu.

Van'da 1963'te dünyaya mevrut İhsan Gök, tahminî 40 sene İstanbul'da yapım işçisi şekilde çalıştı.

Gençliğinde ortak dünyaevi karşılayıcı Gök, 25 sene geçmiş boşandı ve ortak elan da evlenmedi. Bu evlilikten evladı da sıfır Gök, biricik başına İstanbul'da sahn mücadelesine bitmeme etti.

İnşaatlarda iştirakçi şekilde çalışırken diyabet başlangıç yayınlayan Gök, ciddi işlerde çalışmakta zorlandı.

Bu sebeple inşaatlarda bekçilik hazırlamaya süregelen Gök, almış olduğu maaşla ev kirasını ödemekte zorlanınca parklarda ve çalışmış olduğu inşaatların gözcü kulübelerinde yaşamaya başladı.

Böylesi zahmetli şartlara rağmen, ortak biçimde ölüm kalım mücadelesine bitmeme fail Gök, diyabet zımnında ortak ayağını kaybedince bakıma eksikli bir vaziyete geldi.

Gök'ün yardımına, 128 senedir 7'den 70'e değme yaştan gerekseme malikine koyun açan Darülaceze yetişti.

60 yaşındaki İhsan Gök, elan geçmiş hayatında ismini güçlü duymadığını belirttiği Darülaceze ile yollarının kesişme hikayesini, AA'ya anlattı.

"Çalışamaz oldum ve parklarda yaşamaya başladım"

Bekçilik icra ettiği inşaatta önsezi krizi geçirdikten sonraları rahatsızlıkların fevk üstüne üstlük geldiğini tamlayan Gök, "Geçen ramazan ayında önsezi krizinden sonraları beni hastaneye götürdüler. İki defa anjiyo yapıldı. O anjiyodan sonraları yapım hayatım da bitti, çalışamaz oldum ve parklarda yaşamaya başladım. Tehlikeliydi elbette parklarda yaşamak. Cep telefonum ve param çalındı." diyerek konuştu.

Sokaklara düşmesinin arkası sıra ortak de şeker hastalığının başlangıç gösterdiğini aktaran Gök, "Bu maraz da başlangıç döndürücü zahmetli ortak hastalık. İnsülin iğnesi verdiler fakat onları koyacak ortak buzdolabım bulunmadığı düşüncesince iğneler bozuldu. İğne olmayınca, hastalığım elan da ilerledi. Bir devir ayağım çıban biçimde sokakta yatarken ortak hekim görmüş oldu ve bana araştırma görevlisi ha ve ortak hastaneye yatışımı sağladı." ifadelerine arazi verdi.

Gök, tedaviye karşın ayağının kurtarılamadığını anlatarak, "Ayağımı kaybetsem de o katlanılamaz ağrılardan kurtulduğum düşüncesince ortak yandan da mutluydum. Gerçekten de başlangıç döndürücü iri ateş çekiyordum, sabaha derece inliyor, bağırıyor ve ayaklanma ediyordum." dedi.

İhsan Gök, gayrı ayağını da yitirme riski bulunduğunu, bu sebeple bundan sonraları yiyecek içmesine ilgi ettiğini, şeker ve öz işlerinden ırak durduğunu söyledi.

"Aklımın ucundan güçlü geçmezdi ortak devir Darülacezeye geleceğim"

Yeni yıla ortak ayağı yapılmaksızın girdiğini özetleyen Gök, şu biçimde konuştu:

"Bir ayağımı kaybedince maneviyat şekilde çöktüm, psikolojim bozuldu. Hastanede ağız ağıza ortak yıkılış yaşayınca beni Darülacezeye gönderdiler. Burada kendimi toparladım. Sağ olsunlar, görevliler bizlere başlangıç döndürücü güzel bakıyor, ihvan da başlangıç döndürücü iyiler, bana dayanak oluyorlar. Buraya gelene derece Darülacezenin ne işe yaradığını güçlü bilmiyordum. Aklımın ucundan güçlü geçmezdi ortak devir Darülacezeye geleceğim. Bana birçok kez, 'devlete başvur, iane al' dendi fakat bu vakte derece ortak kuruş güçlü iane istemedim. Kendim yönetim ettim. Şimdi burada olmaktan hakkıyla başlangıç döndürücü mutluyum. 20 gündür Darülacezede kalıyorum, psikolojim ve moralim düzeldi. Böyle bölgeler olmasaydı benim kabil insanoğlu nereye gidecekti? Burada kendini evimde kabil hissediyorum. Kaldığım odada 6 kişiyiz ve başlangıç döndürücü güzel anlaşıyoruz."

Hayallerini değme devir yunak ortak yuva kurmanın süslediğini dile getiren Gök, "Hiç yuvam olmadı, eşimle anlaşamadık, bu sebeple çocuğumuz da olmadı. Bugüne derece başlangıç döndürücü iri sıkıntılar çektim. Yani hayatım süresince ortak yunak yuvam olmadı. İkinci ortak şansım olsa yunak ortak yuvam olsun isterdim, ayrıksı ortak nesne değil. Yuva özlemim başlangıç döndürücü büyük. İçim yanıyor yunak ortak yuva gördüğüm zaman. Bir evladım, eşim, arkadaşım olmadı. Burası bana yuva oldu." dedi.

Tek tutkusunun akülü makine bulunduğunu dile getiren Gök, bu tutkusunun yönetime iletildiğini ve en endamsız müddette namına verileceğinin söylendiğini aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler